Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 343344345346347 407> |
Korisnik | ||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bebi,ovo što kažeš je isto točno ali ne znam koji onda drugi razlog bio.Možda nije stvar toliko u povjetarcu nego da sjeme općenito ne poispada van??Pinus će možda sam vidjeti kako to pucanje čahure funkcionira pa nam otkrije u čemu je poanta
![]() ![]() |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
Sva ova teorija oko zaštite sjemena, nema nikakve veze s adeniumima koji su u zatvorenom prostoru kao pinusovi. Zaštita je potrebna samo ako sjeme dozrijeva na otvorenom, kad je i lagani povjetarac dovoljan da se sjeme rasije uokolo
|
||
![]() |
||
![]() |
||
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
|
Bio je neki video s youtube-a di je žena prvo s gumicom vezala, a kad je pretpostavila da bi čahura se trebala otvoriti namotala je "selotejp" oko čahure. Kad je skužila da je napukla, otvorila je i uzela sjeme.
|
||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
Pinus,slazem se sa milicom.Mislim da je to jedini moguci razlog.Budes i sam vidio kako funkcionira to sazrijevanje i dali ce i tebi sljedeci put mozda to trebati ako neces biti u blizini kad se cahura otvori.U svakom slucaju,drzim ti fige da sve uspije kako treba i kako si si zamislio
![]() |
||
|
||
![]() |
||
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
|
Ja nisam stručnjak za te ljepotane ali možda mahune prsnu pa se sjeme raspe pa to omotavanje je da se sačuva sjeme da ne odleti bilo kuda.????
|
||
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
![]() |
||
|
Slatkice
![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
|
He, he, i moje bebice-bebolinice krenule!
|
||
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
||
![]() |
||
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
|
Evo da se pohvalim da su nakon tjedan dana i moje sjemenke počele nicati...
![]() ![]() |
||
sutra je novi dan
|
||
![]() |
||
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
|
|
||
![]() |
||
|
Meni je od njih 10 niknulo 6 ali to je zato jer nisam koristila lampu i vjerojatno nisu imali dovoljno svijetla.To namjerno nisam radila,jer bi lampu morala koristit do proljeca,vise-manje.
|
||
|
||
![]() |
||
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
|
Moji su sijani u siječnju. Dok su bili samo sjemenčice radila sam isto što i vi: vlaga, folija ... povremeno grijani odozdo i tako sa lampom. Jako mi je puno njih niknulo. Krenula sam sa četrdesetak niknutih, dio je kasnije uginio, puno sam ih podjelila. I sad sam na 10 i tu se držimo. Svu tu veću pažnju posvećivala sam im dok se nije svima opna otvorila. Kasnije su bili uz prozor.
|
||
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
||
![]() |
||
|
To je dobar izbor ako kasnije vani ima dovoljna sunca...ili ćeš trebati tu lampu koristiti dulje vrijeme odnosno nastaviti koristiti jer se bojim u protivnom da bi mogli biti kržljavi ako tijekom sijanja imaju svijetla a kasnije manje... |
||
|
||
![]() |
||
|
Hvala, pokušat ći ih osvijetliti.....
|
||
|
||
![]() |
||
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
|
Milice, najobičniju stolnu lampu sa onom manjom sijalicom.
|
||
|
||
![]() |
||
|
Hoya, kakvu si sijalicu stavila u lampu?
|
||
|
||
![]() |
||
|
|
||
|
||
![]() |
||
|
Milice
![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
|
Imam još nekoliko mlađih, ovogodišnjih, a ovaj što cveta je iz semena, napunio tri godine ovog leta. Bio je posađen u manju saksiju (14 cm) koja se sva deformisala od rasta kaudeksa, tako da sam saksiju morao izrezati kako bi presadio biljku u veću saksiju. Nakon presađivanja poterao je nekoliko pupoljaka, nisam se ni nadao da će procvetati, bilo mi je dovoljno saznanje da ima uopšte nameru da cveta, ali ipak je uspeo otvoriti cvet u ove tmurne i sive dane.
|
||
život je bajka koju sami pišemo...
|
||
![]() |
||
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
|
Draga VOKI,
Čestitam ti na cvijetiću!
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 343344345346347 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |