Zamioculcas |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 17> |
Korisnik | |
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
meni baš u tamnijem nije uspijevao, nije mu bilo jednostavno ugodno, al taj hodnjik gdje je bio baš je taman. iza nove godine sam ga prebacila na svijetlije mjesto, al sada su mu svijetliji puno nego inače, pa više ne znam šta da radim.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
zamiju obožavam upravo zato što je jedina opstala u jednom dosta tamnom kutu dnevne sobe, a čar mi je baš u tim njenim tamnozelenim listovima.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Evo opet nešto novo o Zamiji Sviđa mi se ono "obožava biti zanemarena", a je se čudim kako kod moje kćeri fantastično izgleda, uvijek je "barutana".
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Vrijedni mrav ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 59 |
Mimar, pa nije baš dobro da mu "krumpirići" vire iz zemlje. Ipak je u tom dijelu najosjetljiviji. Trebalo bi ih nekako zaštiti dodatnom zemljom.
Slučajno spazih ovu temu i moram napomenuti da se nalazi na krivom mjestu ( bez obzira kakvi će me komentari dočekati ). Zamioculcas je sukulentna biljka i trebala bi biti u podforumu o Sukulentima i kaktusima bez obzira što sliči na lisno dekorativnu biljku. ![]() BTW: Biljke su vam jako lijepe i jako zdravo izgledaju. @alkemičar - ne znam zašto, ali svekrvama uvijek biljke koje nam se sviđaju bolje uspjevaju. To je izgleda neko " prokletstvo " ![]() Koliko sam ja upoznata, ne postoje patuljaste vrste Zamije. Možda je tvoja jako mlada biljka pa izgleda patuljasto. |
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
irena kod mene je počela rasti jedna grana a ostale miruju, ali stvarno ne znam jel postoje niske i visoke sorte.
|
|
![]() |
|
irena ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 15 |
Zanima me dali postoje niske i visoke vrste.Kupila sam manju,oko 30cm otprilike.Ona pušta nove grane,ali ništa veće od postojećih.Zbunjuje me i to jer mi se čini da ne raste grana kad se razlista,nego raste samo kad je još skupljena.Ili griješim?
|
|
![]() |
|
alkemičar ni moj zamić ništa nije narastao od dana kad smo ga kupili, tako dont worry. možda su ti u svekrve bolji uvjeti pa se tamo počeo razvijati a u tebe to tek slijedi...valjda će s ljepšim vremenima početi i on jačati
|
|
![]() |
|
Naca ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 02 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 117 |
kad se naj manje budes nadala iznenadice te sa novim granama
![]() |
|
![]() |
|
alkemicar ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
dobro je i ovo znati
mene je zapravo zbunilo to što smo MM i ja najprije njegovoj mami kupili tu biljčicu za poklon
onda nam se svidila toliko da smo vrlo malo nakon toga i sebi kupili jednu
e sad, kod svekrve je tako velika i lijepa narasla, a naša se nije ni makla s mjesta
obzirom su kupljenje u istoj cvjećari u par dana razmaka, mislila sam da će jednako napredovati, ali eto nisu
|
|
![]() |
|
Naca ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 02 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 117 |
Alkemicar, nije problem u nabijenoj zemlji sto nije rastao vec je takva biljka vise stoji nego sto raste, a kad raste onda vidno RASTE a kad stane onda malooooooo odmara
|
|
![]() |
|
alkemicar ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
ja sam danas svoga presadila
u istu posudu, ali sa malo svježe zemlje sad sam tek skužila da sam mu možda malo previše nabila zemlju kad sam ga prvi put presađivala možda se zato nije ni mogao micati, a kamoli rasti |
|
![]() |
|
ja svoga zalijem vrlo malo svako 10ak dana
mislim da bi podnio i 2 tjedna tazmaka između zalijevanja zimi, a ljeti 1x tjedno
|
|
![]() |
|
narode, ja jučer obilazila moj zamiloculas i primjetila sam da mi se jedna grana objesila-valjda sam ga prošli tjedan kad sam ga presađivala preplitko posadila. e sad morala sam ga opet malo dublje posadit i onda sam primjetila da mi je zemlja skroz suha, al baš skroz. sad me zanima svako koliko vi zalijevate, otprilike svoj zamić? ja sam ga prije zalijevala jednom tjedno i jedan mi je uginuo
![]() |
|
![]() |
|
savana ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 47 |
A ja nisam ni znala da zamić cvjeta!!!!baš zanimljiv cvijetak!
|
|
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
halo halo . i ja sam ga nabavila . donesla mi susjeda da njezinu biljkicu presadim . ona kaže uzmi si sve meni netreba . a ja sam uredno presadila i uzela samo jedan gomoljić sa dvije tri grančice i posadila sebi a njoj vratila ostatak . mislim ono nek žena ima cvijet ali imam i ja . . ali po običaju opet nema slikice jer ih neznam stavit
![]() |
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Vrlo neobičan cvijet
![]() |
|
![]() |
|
prekrasno ja još nemam cvijeta mora da si ga posebno pazila kad te je odlučio tako nagraditi
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Kika, predivno, čekanje se isplati, znači moram nabaviti .
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
![]() a za cvet
![]() |
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Evo, Aglaja, častim vas fotkom cvijeta.
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 17> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |