Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7677787980 131> |
Korisnik | |
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Da su reznice u prozirnim čašicama, bolje bi pratila vlagu u zemlji i zalila na vrijeme, jer se s toplom podlogom zemlja jako brzo isuši.
Jučer sam u klijalište dodala nekoliko čašica s reznicama allamande, naravno u prozirnim čašicama
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
ja sam prošle godine krajem drugog miseca jednu reznicu stavila onako u plastičnu bocu, a prve naznake korjenja su bile tek iza prvog maja, baš me zanima koliko će ovima od ove godine tribati...stalno sam virkala jel ima kakvi novosti...
bebolina, šteta što ih nisi stavila u prozirne čašice |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Danas su moje bebe hibiscusi dobili grijač
![]() ![]() Baš sam zadovoljna kako im je lijepo, kako su se zarosili u toplom klijalištu.
Da li je netko od Vas već na ovaj naćin zakorijenio reznice i koliko im vremena za taj proces treba???
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Bas mi ljepo neobicno djeluju
![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Jedan od najljepsih smedjih, sada vec spada u klasiku, Tigerama:
Uploaded with ImageShack.us
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Nina,to nije losa ideja.Svi su hibiji ljepi na svoj nacin al mozda to ime bude pristajalo za posebnijeg hibija
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Meni je to ime Ponocno sunce bilo prekrasno. Medjutim, sada je taj kultivar registriran, mislim da je pod imenom Midnight Fire. To je mnogo obicnije i ne svidja mi se toliko. Ali, Denis je rekao da ime Ponocno sunce cuva za nesto jos ljepse.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Prekrasni su, ovaj rozi me oborio s nogu :)
|
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Predivni su, ne znam koji je ljepši
![]() |
|
![]() |
|
Nina
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Kako samo bogato cvjetaju! Predivni su! Ne znam zašto je Bojčić nazvao ovaj hibi Ponoćno sunce. Meni izgleda kao balerina, najradije bih zaplesala zajedno s njim.
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Andina,
Ukusi su zaista toliko razliciti, ipak, vecina ljudi voli to sto ti kazes da volis. Predvode crveni i zuti i kombinacije, zatim roza i kombinacije. Meni se cesto dogodi da udje covjek u plastenik prepun neobicnih boja...i zalijepi se kao zacaran za domaci crveni jednostruki...koji zaista plijeni jednostavnoscu i elegancijom oblika i jarkom bojom.
Za danas Ponocno sunce, Denis Bojcic mu je "kreator", i Royal Decree, slican svijetli rub, ali malo vise bordo boje:
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Hvala ti Nina na savjetu!!!
Fugicid su dobili prije dva dana kad sam im spakovala, tako da ih bar tjedan dana ne diram, osim što sam ih pokrila kuhinjskom krpom
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Bebolina, sve za pet.
Ne trebaju rupice, ali mozes tu i tamo otkriti, poskidati zuto lisce (bit ce ga), poprskati fungicidom (to je uvijek dobro).
Podno grijanje ako imas je super.
Ne treba im mnogo svjetla. Kazu cak da treba malo zamraciti, dati im oko 40% svjetla, to je zato da se ne potice rast lista, vec korijena. Ja uvijek bacim na najlon listove novine, da malo zamracim.
Da je proljece, sigurna sam da bi se vecina zakorijenila. U ovo doba, koliko god da se zakorijeni, bit ce uspjeh. Javljaj!
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Mislim da ne mozes pogrijesiti ako ih par malih napravis,tek tolko da zrak malo prolazi...da se ne usaftaju hahaha
|
|
|
|
![]() |
|
Imaju puno svjetla, ne i direktnog sunca a rupice nisam probušila, neznam da li da to ućinim ili ne
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Dobra ideja! Jesi li im probušila rupice za zrak i imaju li malo dnevne svjetlosti?
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
![]() |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
Drzim fige bebač.Meni ovo super izgleda
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7677787980 131> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |