Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5253545556 131>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Prosinac 2011 u 09:54
Nina smile141 prekrasni su smile71
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Prosinac 2011 u 10:10
Predivni su, ne znam koji je ljepši smile39
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2011 u 07:31
Prekrasni su, ovaj rozi me oborio s nogu :)
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2011 u 21:44
Meni je to ime Ponocno sunce bilo prekrasno. Medjutim, sada je taj kultivar registriran, mislim da je pod imenom Midnight Fire. To je mnogo obicnije i ne svidja mi se toliko. Ali, Denis je rekao da ime Ponocno sunce cuva za nesto jos ljepse.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2011 u 21:55
Nina,to nije losa ideja.Svi su hibiji ljepi na svoj nacin al mozda to ime bude pristajalo za posebnijeg hibija
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Prosinac 2011 u 06:54
Jedan od najljepsih smedjih, sada vec spada u klasiku, Tigerama:
Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Prosinac 2011 u 07:24
Bas mi ljepo neobicno djeluju Navikla sam na rozu boju imam doma pa je ljepo vidjeti i drugacije..
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2011 u 22:08
Danas su moje bebe hibiscusi dobili grijačThumbs%20Up našpricala sam ih fungicidom, malo zalila i fino im nožice smjestila na toplu podloguEmbarrassed 
Baš sam zadovoljna kako im je lijepo, kako su se zarosili u toplom klijalištu.
Da li je netko od Vas već na ovaj naćin zakorijenio reznice i koliko im vremena za taj proces treba???
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2012 u 08:28
ja sam prošle godine krajem drugog miseca jednu reznicu stavila onako u plastičnu bocu, a prve naznake korjenja su bile tek iza prvog maja, baš me zanima koliko će ovima od ove godine tribati...stalno sam virkala jel ima kakvi novosti...

bebolina, šteta što ih nisi stavila u prozirne čašice
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2012 u 11:35
Originalno poslano od člana pčelica7 pčelica7 napisao:

bebolina, šteta što ih nisi stavila u prozirne čašice
Sad je i meni žao, ali prekasno.
Da su reznice u prozirnim čašicama, bolje bi pratila vlagu u zemlji i zalila na vrijeme, jer se s toplom podlogom zemlja jako brzo isuši.
Jučer sam u klijalište dodala nekoliko čašica s reznicama allamande, naravno u prozirnim čašicamaEmbarrassed možda bude bolje
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2012 u 11:39
Sad si napravila drukčije i nema veze.Kako bude bit ćeThumbs%20UpZnaš za drugi put,glavu goreWink
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2012 u 11:50
Svaka škola košta!
Te sam grane dobila na prepad, tako da sam bez puno razmišljanja istog trena ih zabola u čaše koje su mi prve pale pod ruku. Da nisam imala i prozirnih, ne bi mi bilo krivo...buba-trubaThumbs%20Down
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2012 u 11:55
Probaj ih onda bolje rijeđe zaljevati ili špricati nego više.Od viška vlage mogu strunuti a od manjka će im trebati sam više vremena.Nadam se...Embarrassed
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2012 u 12:07
Bojim se da bi se bez zalijevanja jako brzo osušili, obzirom da su na grijaču koji ih dobro grije...
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2012 u 12:24
Probaj procjeniti za kolko se otprilike osuše,tipa par dana ili dulje.Ti znaš najbolje kolko grijači griju,kolko svijetla ima i sve ostalog pa probaj ocjenit.Ako fulaš u dan pa malo budu suhi,mislim da ti je to bolje nego da su konstatno vlažni i topli.
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2012 u 18:36
bebolina, ovo kad sam spomenula za prozirne čašice nisam mislila na zalijevanje, nego da vidiš što se događa sa korjenjem, kad je vrijeme za otvaranje rasadnika i pripreme reznica za presaditi u tegle...

ovo što te muči oko zalijevanja, moje iskustvo je takvo da zalijevanja nije bilo, stvarala se vlaga i te kapljice su se samo spustile u zemlju...

držala sam se uputa koje nam je Nina napisala i to je to
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2012 u 19:53
Originalno poslano od člana pčelica7 pčelica7 napisao:

bebolina, ovo kad sam spomenula za prozirne čašice nisam mislila na zalijevanje, nego da vidiš što se događa sa korjenjem, kad je vrijeme za otvaranje rasadnika i pripreme reznica za presaditi u tegle...

ovo što te muči oko zalijevanja, moje iskustvo je takvo da zalijevanja nije bilo, stvarala se vlaga i te kapljice su se samo spustile u zemlju...

držala sam se uputa koje nam je Nina napisala i to je to

pčelice,sorry gdje su te upute?
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2012 u 21:48
Tea, pogledaj ovdje...a i kroz ovih više od pedeset stranica Nina nam je toliko puta savjetovala što i kada raditi, samo treba čitati!
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2012 u 23:34
Sorry draga pčelica, sve sam pročitala, ali nigdje nisam našla na sistem razmnožavanja reznica s grijanom podlogom.
Pokušat ću informaciju dobiti na drugom PDF-u, gdje se takav naćin razmnožavanja reznicom spominje!
Svejedno, hvalaThumbs%20Up
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2012 u 00:42
pčelice,hvalaThumbs%20Up...mislila sam na nešto drugo.Ovo na stranicama sam čitala..
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5253545556 131>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,342 sekundi.