Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Savjeti
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Perlit
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Perlit

Odgovori Odgovori Stranica  <123
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
triggi View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 15
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje triggi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2012 u 14:16
Neznam kaj je točno kamenina, gospon google veli da je to neka vrsta keramike. Perlit je vulkanska stijena iliti kamen, znači sirovina za dobivanje ekspandiranog perlita je vulkanska stijena tj preciznije jedna vrsta vulkanske stijene koja se također zove perlit. Ovisno o mineralnom sastavu i tehnologiji prerade perlit sirovine dobiva se postupkom ekspanzije bolji ili lošiji ekspandirani perlit. Vodu u granule perlita ne ulazi u materiju ili tvar(nadam se da sam jasan) nego u pore. U suhom stanju bilokojeg materijala u porama se nalazi zrak. Ako materijal ima otvorene pore on upija vodu u svoje pore. Spuzva također ne upija vodu u sebe nego u svoje pore. Možda bi bilo lakše to nacrtat nego ovak napisat

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2012 u 13:11
Originalno poslano od člana triggi triggi napisao:

Volio bih razjasniti. Perlit i stiropor imaju zajedničko ko i šljiva i milka krava. Dakle boju! perlit i stiropor su bijeli a milka i šljiva su ljubičaste :))   No dobro, šalu sastrane... vodoupojnost nema veze jel tvrdo meko mlohavo il zilavo nego ima veze sa strukturom pora. Granulirani stiropor ili stiropor opcenito je itolator i ima zatvorene pore sto bi značilo da ako nije falši ne bi trebao upijati vodu pa bi mu funkcija u mješavini sa zemljom mogla biti rahljenje zemlje. Poljoprivredni perlit ima otvorene pore visokog kapilariteta što znači da granula perlita u suhom stanju akumulira vodu u svoje međusobno povezane pore. Perlit i stiropor po svojem kemijskom sastavu a i samim karakteristikama nemaju veze jedan sa drugimAko nekog zanima mogu pisat i dalje ali nebi htio ispast naporan u startuPozdrav 

trigi,hvala na objasnjenju ali sad imam jedno pitanje :-) Ako ne pitam,necu naucit.Perlit je kamenina,tako pise na netu.E sad ako je kamenina kako moze upijat vodu?Ili ja onda ne znam sto znaci kamenina???
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2012 u 12:37
@triggiThumbs%20Up
Samo se ti raspiši, ovdje smo da nešto naučimosmile78
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
triggi View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 15
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje triggi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2012 u 12:28
Volio bih razjasniti. Perlit i stiropor imaju zajedničko ko i šljiva i milka krava. Dakle boju! perlit i stiropor su bijeli a milka i šljiva su ljubičaste :))   No dobro, šalu sastrane... vodoupojnost nema veze jel tvrdo meko mlohavo il zilavo nego ima veze sa strukturom pora. Granulirani stiropor ili stiropor opcenito je itolator i ima zatvorene pore sto bi značilo da ako nije falši ne bi trebao upijati vodu pa bi mu funkcija u mješavini sa zemljom mogla biti rahljenje zemlje. Poljoprivredni perlit ima otvorene pore visokog kapilariteta što znači da granula perlita u suhom stanju akumulira vodu u svoje međusobno povezane pore.

Perlit i stiropor po svojem kemijskom sastavu a i samim karakteristikama nemaju veze jedan sa drugim

Ako nekog zanima mogu pisat i dalje ali nebi htio ispast naporan u startu

Pozdrav 
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <123
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.