Dracena - Zmajevac |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 34> |
Korisnik | |
medy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 23 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dmirce12 vi i ja izgleda možemo skupa ni mene dracene baš nešto ne vole i moje su na kraju propale
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
*Bonsai* ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 89 |
Andina poslusat cu i ja tako nesto,hvala za ime ja sam je dobila i nije pisalo ime zato i neznam a strasno mi se svidja i bila je prelijepa citsvo proljece nadma se da ce se oporaviti
![]() |
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Pigeon dobro došla i želim ti sreču oko tvoje dracene nadam se da češ uspjeti za raziliku od mene ja je nisam nikad mogao uzgojiti,a ti nemoj gubiti nadu iako je dosta oštečena pa s toga mi je i sumljiva.Sretno.
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Pigeon, na stabljici bi se, pokraj rane koja se zatvori ili neposredno ispod nje, trebali pojaviti novi izboji i iz njih se razviju nove grane.
Bonsai, čini mi se da je ova tvoja druga biljka Cordyline i uopće ne izgleda loše, naročito u odnosu na moju. Evo što sam joj nedavno napravila: u podložak ispod tegle stavila sam komade stiropora koji su viši od podloška i ulila vode do ruba kako bi isparavala i stalno vlažila zrak oko biljke. Na te komade stiropora stavila sam teglu s biljkom. Odrezala sam suhe listove, dobro je zalila i stavila na svijetlo i toplo mjesto. Primjećujem da sad pušta novi listić koji djeluje svježe i zdravo pa mislim da je ovaj postupak urodio plodom. Vrijeme će pokazati. |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
*Bonsai* ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 89 |
![]() |
|
![]() |
|
darijaz ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 138 |
neznam koga da pitam kupila sam sjemena od cvijetova
tocca nivea telopea speciosissmn ima li tko iskustva sa ovim ljepoticama natalija javi se ![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ja sam svoju bila skratila jer mi se nije sviđalo što se izdužila i izgubila dosta listova, par stranica prije sam pisala o tome
|
|
![]() |
|
pigeon ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 21 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 6 |
sta ce moci izbiti novi listovi jer su se te 'rane' pocele zatvarati,nije mi jasno bas...
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
dok se ona oporavlja od šoka, ti možeš prelistati temu o dracenama, možda naiđeš na još nešto zanimljivo
naravno, kad uhvatiš vremena i dobro nam došla ![]() |
|
![]() |
|
pigeon ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 21 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 6 |
super!!!!
sva je zdrava,jedino je bila u pretijesnoj vazi ali to sam rijesila ![]() Vjerojatno ce joj trebati neko vrijeme jer je dozivila velik sok,ali jedva cekam da se 'opusti'. Inace imam dvije takve i mogu se pohvaliti da su prekrasne i bujne,mislim da su i prezadovoljne ![]() ![]() ![]() Jos su u lokalu 'zarobljene' takve 3 vaze sa po 3 dracene koje takodjer potrpe neugodan nocni zivot,pokusat cu nekako i njih spasiti,srce mi se para kad ih takve gledam. Uskoro cu staviti i slikice mojih ljepotica ![]() Sad malo da pohvalim forum,hvala vam na brzim odgovorima i pomoci! Samo stavlčjanje slikica i nije bas jednostavno ![]() Puno pozdrava!!!!
|
|
![]() |
|
ako je biljka zdrava, ako deblo nije trulo, onda bi trebala potjearti listove
ja bi onu sa prve slike odrezala ravno, ispod onih izmrcvarenih završetaka |
|
![]() |
|
![]() ovo je druga,a treca je kod prijateljice,nisu bas neke slike ali nesto se ipak vidi |
|
![]() |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
prvi put sam na forumu i imam problema sa stavljanjem slika ovdje,moze prvo pomoc s tim
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
a da stavis slikicu???
Doro dosla!!!!!
![]() |
|
![]() |
|
pozdrav svima!
nova sam i očajno trebam pomoć... radim u jednom lokalu u kojem je skoro smrtno stradala jedna dracena. naime,huligani su joj počupali svo lišće ![]() odnjela sam ju doma na rehabilitaciju... na nekim mjestima su ju baš do stabla,a na jednoj još ima bijelog i 'mesnatog' ima li joj uopče spasa? ![]() ![]() ![]() ![]() hvala
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
A bit će, bit će! Samo strpljivo!
![]() Ova moja se možda čini lijepa jer je velika, ali meni sad izgleda ko pofurena kokoš u odnosu na ono što je bila prije presađivanja. Nadam se da će u proljeće krenuti na bolje. |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
bili cvitak ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 03 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 329 |
![]() |
|
cvijet treba sunce da bi bio cvijet, čovjek treba ljubav da bi bio čovjek
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 34> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |