Slike kaktusa i njihova imena |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2728293031 52> |
Korisnik | |
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mogao bi biti,hvala ti Tara. ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
gymnocalycium saglione mislim da je ovaj
|
|
![]() |
|
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Jeeee,skoro sam pala u nesvjest kad mi ga je donjela.E kad bi znala koja je vrsta,nadam se da ću uskoro saznati. ![]() |
|
![]() |
|
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
uuuuuuuuuuuuuuuuuu predobar jeeeeeeee
|
|
![]() |
|
Danas me prijateljica iznenadila sa ovim ljepotanom, molim znalce da mi pomognu oko imena kaktusa.
![]() (uljepšana verzija ) ![]() |
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Nema na čemu milice7, samo pitaj, svi smo ovdje da se u zajedničkom druženju međusobno ispomažemo u svakoj prilici i neprilici... schumy |
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Sagare22, opuntie ove vrste nikada ti neće cvasti ako nisi južnije od Splita. I u tim uvjetima cvatu vrlo rijetko, ljeta moraju biti suha, vruća sa relativno većim kolebanjima temperature između noći i dana tako da se ujutro stvori neka vrsta rose. Ali kako reče kaktusić, vrsta ovoga kaktusa je Opuntia monacantha -ne treba žaliti za cvijetom, opintoe su lijepe i ovakve kakve ih je priroda podarila u "stilu, stasu i pojavi"..... Pozdrav........schumy |
|
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Schumy, hvala ti na odgovoru i na savjetu....
![]() |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Po slikama iz vrta tvoje mame sam zaključila da živiš negdje na kontinentu,kod nas opuntie ne cvatu,nemamo prave klimatske uvjete za njih.Meni osobno su one lijepe i bez cvijeta.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
sagare22 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 185 |
Mali kaktus, pa to je bilo brzinski (ko zna - zna
![]() Znaš možda kad počinje sa cvatnjom? Ovaj na slici je već preko 20 godina star i ima preko 2 metra a još nikad nijedan cvijet... ![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opuntia monacantha
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
sagare22 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 185 |
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Gricka - onaj stupasti kaktus, on bi mogao biti iz iste obitelji kao i ovaj moj na vrhu stranice. Proguglaj one sinonime i vidjet ćeš kako neki na slikama odgovaraju izgledu tvog kaktusa. Pokušaj
Ups, tek kad sam napisala onda sam se sjetila da sam sinonime i neke druge stvarčice dala u temi Lemaireocereus pruinosus, pa tamo pogledaj
|
|
![]() |
|
Dobro jutro milica7, mislim da su one mrlje od previše vlage. Natalija ti je dala pravi savjet - svaki kaktus, bolje "zaboraviti" zaliti nego ga previše zaliti, pogotovo zimi. Vidim da je u glavi svijetlo-zelene boje, znači da je bio u polumračnoj prostoriji sa previše vlage (vode) u korijenovom busenu.
Pozdrav.........schumy |
|
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Puno hvala, Natalija....
![]() |
|
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
aloa, vjerovatno barbadensis
a mrlje... možda nagnječenje ili neko slično mehaničko oštećenje a lako moguće i od viška vode, ne smije biti u vlažnoj zemlji što propusnija i bolje zaboraviti zaliti nego dati koju kap više, pogotovo sada zimi za čas istruli i naravno - što više svjetla da se ne deformira, ne izdužuje i ne blijedi |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Pinus - sigurno, kad procvjetaju, onda je nešto lakše izvršiti ID, no dobro ih je imati tu, na jednom mjestu, možda netko kupi baš istoga i to sa karticom (imenom)
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2728293031 52> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |