Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7273747576 131>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Status: Offline
Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2012 u 20:56
Kamenjar, lijepe si hibije kupila samo se nadam da nisu iz Nizozemske. Ne želim te plašiti, no, ako jesu, pročitaj negdje na sredini teme što je pisala Nina o hibiskusima iz Nizozemske. Meni su takva dva žuta propala jer nisam slušala njezine savjete (presaditi i što prije ih osloboditi hormona kojima su nakljukani). 
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2012 u 20:49
Molim te, molim te, molim te - nemoj ga izgubiti! smile143Računam na njega. Drži ga na svijetlom i toplom, ako nemaš gdje - imam ja! Vidi mog pomlađenog, pušta listove ko lud, a čini se da će nešto biti i od ostalih grana koje sam odrezala.

Nakon rezanja, u vodu kojom sam ga zalila dodala sam PROtifert, tekuće organsko dušično gnojivo na bazi aminokiselina, nešto slično Drinu, i čini mi se da mu je to pomoglo. Pokušaj s tim, a ako ne vidiš pomaka, pliiiiiz - daj da ga ja izliječim! Wink Vraćam ga kad se oporavi, časna riječ!

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2012 u 20:27
Tea ja sam njega nanašala svudgje, a i nije žedan...

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2012 u 19:22
proljeće,provjeri da možda nije žedanEmbarrassedGdje ti stoji?Možda mu ne odgovara mjesto pa odbija krenutiConfused
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2012 u 12:45
Ja sam imala prekrasan žuti dupli, koji je preko zime izgubio svo lišće i izgleda da nema ništa od njega...Confused.  Grane sam odrezala tako da sada ima samo centralnu granu koja ne mrda...da li još da čekam ili da ga otpišem?
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 19:40
kamenjar,krasni,zdravi grmićiClapOvaj žuti mi se jako sviđa.A tek kad otvori cvijet smile39   Obožavam jednobojne cvjetoveThumbs%20Up smile99
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 17:54
kupila i ja hibiskuse

pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2012 u 17:03
Da slazem se, slobodno ih odrezi i bit ce ti puo gušći a naravno odrezani dio zakorjeni :)
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2012 u 07:27
He, he ... nemam više teglica. Embarrassed Moram danas u nabavu.
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2012 u 22:35
Da, trebala bi ove desne grane skratiti za trećinu, vidit ćeš kako će potjerati nove 2, 3 grane.
A što nisi "onaj jad" samostalno zakorjenila, imaš opis na 1.strani ove teme kako to Nina radi, ili u prerezanu plastičnu bocu?
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2012 u 22:16
Sad ovako izgleda:

Skroz desno je stablo s korijenom, ova gola grana lijevo u svom donjem dijelu ima mnoštvo izbočenih bijelih točkica (to je dio koji je bio omotan zemljom i folijom) pa se nadam da če tu potjerati korjenčiće, a onaj jad skroz lijevo s obješenim listovima je bivši gornji dio hibija - ak se primi u redu, ako ne - opet u redu. Zalila sam ga sredstvom sličnim Drinu i prihranila gnojivom za cvjetajuće biljke. Na stablu s korijenom probujali su mladi listići. Nadam se novim grančicama i cvjetovima. Možda bih trebala još malo cvaknuti ove grane što se pružaju udesno - čisto zbog izgleda.
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2012 u 11:33
Jućer sam svog Pillu iznjela van, orezala mu suhe grancice sve do pocetnih pupova i poskidala suho lišće. Čak su 2 reznice potjerale pupove koje sam ubola u jesen jer su mi pukle pri spremanju u hodnik :)

Jos uvijek se premišljam da li ga ovu, 2 god isto ostavim u tegi ili da ga posadim u zemlju. Moram još provjerit razvijenost korijena.
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2012 u 22:27
ah...moje reznice su kasno ljeto, jesen, zimu, polako listale, a sad su se osušile...i kaj je najgore...kad sam išla u potragu za krivcem....nijedna reznica nije razvila korijen!
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2012 u 22:12
Moj "žilavi" nije pustio ni korjenčića nakon margotiranja, a cijelo je vrijeme bio u toplom. Dozlogrdilo mi je, uzela sam škare za obrezivanje ruža i jednostavnu ga prerezala na tri dijela. Manje grančice sam odrezala i zapelcala, a ove velike grane sam zabola u istu teglu u kojoj je ostao donji dio s korijenom - pa nek biraju hoće li živjeti ili krepucnuti. Dosta mi ga je više! Sutra ga poslikam.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2012 u 17:22
Je,Nina,ja se baš veselimsmile213Meni su isklijale još 2 sjemenke.To je tako zanimljivo za vidjetiThumbs%20Up
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2012 u 17:19
Moji se hibiji bude! To je tako uzbudljivo nakon ovog zimskog mrtvila.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2012 u 23:03

Nina, hvala, sutra krečem u orezivanje i naravno, nisi ni sumnjala, u pelcanje!!!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2012 u 10:27
Free, to je klasicna slika hibiskusa koji nije orezivan. Izgubi svo lisce, a gore cvate. Trebas ga orezati, onda ce se popuniti listovima.

Andina, dupli se zovu svi oni sto imaju cvijet kao ruza, bez obzira koliko slojeva latica imali.

Sada je najbolje vrijeme za orezivanje, osim ako nije vani. Ako je vani, onda treba cekati jos neko vrijeme, ovisno o klimi.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2012 u 00:27
Cvijetomanijak,Andina ti dobro kaže.Možeš u bilo koje doba godine samo ne zimi ako ti nije na toplom.Ako ga držiš u grijanoj prostoriji cijele godine,možeš i zimiThumbs%20Up
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2012 u 21:01
Ovdje piše da se oreziveti može u bilo koje doba godine. Ja sam onog "žilavog" jučer presadila u puno veći lonac, malo mu skratila korijenje i pokidala dosta grana koje sam stavila na zakorjenjivanje. Već danas mi je, unatoč stresu, djelovao svježe - kao da mi zahvaljuje na svemu. Smile Sad još čekam da pusti korjenčiće na mjestu gdje sam ga margotirala, a onda ga režem napola.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7273747576 131>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,465 sekundi.