Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7273747576 131> |
Korisnik | |
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kamenjar, lijepe si hibije kupila samo se nadam da nisu iz Nizozemske. Ne želim te plašiti, no, ako jesu, pročitaj negdje na sredini teme što je pisala Nina o hibiskusima iz Nizozemske. Meni su takva dva žuta propala jer nisam slušala njezine savjete (presaditi i što prije ih osloboditi hormona kojima su nakljukani).
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Molim te, molim te, molim te - nemoj ga izgubiti!
![]() ![]() Nakon rezanja, u vodu kojom sam ga zalila dodala sam PROtifert, tekuće organsko dušično gnojivo na bazi aminokiselina, nešto slično Drinu, i čini mi se da mu je to pomoglo. Pokušaj s tim, a ako ne vidiš pomaka, pliiiiiz - daj da ga ja izliječim! ![]() |
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Tea ja sam njega nanašala svudgje, a i nije žedan...
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
proljeće,provjeri da možda nije žedan
![]() ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Ja sam imala prekrasan žuti dupli, koji je preko zime izgubio svo lišće i izgleda da nema ništa od njega...
![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
kamenjar,krasni,zdravi grmići
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
kupila i ja hibiskuse
![]() ![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Da slazem se, slobodno ih odrezi i bit ce ti puo gušći a naravno odrezani dio zakorjeni :)
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
He, he ... nemam više teglica.
![]() |
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Da, trebala bi ove desne grane skratiti za trećinu, vidit ćeš kako će potjerati nove 2, 3 grane. A što nisi "onaj jad" samostalno zakorjenila, imaš opis na 1.strani ove teme kako to Nina radi, ili u prerezanu plastičnu bocu?
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Sad ovako izgleda:
![]() Skroz desno je stablo s korijenom, ova gola grana lijevo u svom donjem dijelu ima mnoštvo izbočenih bijelih točkica (to je dio koji je bio omotan zemljom i folijom) pa se nadam da če tu potjerati korjenčiće, a onaj jad skroz lijevo s obješenim listovima je bivši gornji dio hibija - ak se primi u redu, ako ne - opet u redu. Zalila sam ga sredstvom sličnim Drinu i prihranila gnojivom za cvjetajuće biljke. Na stablu s korijenom probujali su mladi listići. Nadam se novim grančicama i cvjetovima. Možda bih trebala još malo cvaknuti ove grane što se pružaju udesno - čisto zbog izgleda. |
|
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Jućer sam svog Pillu iznjela van, orezala mu suhe grancice sve do pocetnih pupova i poskidala suho lišće. Čak su 2 reznice potjerale pupove koje sam ubola u jesen jer su mi pukle pri spremanju u hodnik :)
Jos uvijek se premišljam da li ga ovu, 2 god isto ostavim u tegi ili da ga posadim u zemlju. Moram još provjerit razvijenost korijena. |
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
ah...moje reznice su kasno ljeto, jesen, zimu, polako listale, a sad su se osušile...i kaj je najgore...kad sam išla u potragu za krivcem....nijedna reznica nije razvila korijen!
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Moj "žilavi" nije pustio ni korjenčića nakon margotiranja, a cijelo je vrijeme bio u toplom. Dozlogrdilo mi je, uzela sam škare za obrezivanje ruža i jednostavnu ga prerezala na tri dijela. Manje grančice sam odrezala i zapelcala, a ove velike grane sam zabola u istu teglu u kojoj je ostao donji dio s korijenom - pa nek biraju hoće li živjeti ili krepucnuti. Dosta mi ga je više! Sutra ga poslikam.
|
|
|
![]() |
|
Je,Nina,ja se baš veselim
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Moji se hibiji bude! To je tako uzbudljivo nakon ovog zimskog mrtvila.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Nina, hvala, sutra krečem u orezivanje i naravno, nisi ni sumnjala, u pelcanje!!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Free, to je klasicna slika hibiskusa koji nije orezivan. Izgubi svo lisce, a gore cvate. Trebas ga orezati, onda ce se popuniti listovima.
Andina, dupli se zovu svi oni sto imaju cvijet kao ruza, bez obzira koliko slojeva latica imali.
Sada je najbolje vrijeme za orezivanje, osim ako nije vani. Ako je vani, onda treba cekati jos neko vrijeme, ovisno o klimi.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Cvijetomanijak,Andina ti dobro kaže.Možeš u bilo koje doba godine samo ne zimi ako ti nije na toplom.Ako ga držiš u grijanoj prostoriji cijele godine,možeš i zimi
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ovdje piše da se oreziveti može u bilo koje doba godine. Ja sam onog "žilavog" jučer presadila u puno veći lonac, malo mu skratila korijenje i pokidala dosta grana koje sam stavila na zakorjenjivanje. Već danas mi je, unatoč stresu, djelovao svježe - kao da mi zahvaljuje na svemu.
![]() |
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7273747576 131> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |