Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Aloe
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Aloe

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 29>
Korisnik
Poruka
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2012 u 07:04
Kaktusiću, zmaj ovo se svake godine ponavlja. Možda je to i zato jer je to "stari panj", ima oko 10 godina.
Zmaj, tvoja agava je ferox-zasigurno, kaktusić je "od prve" pogodila!
Pozdrav....schumy
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 22:48
moja aloa se sprema na cvatnju..cijelu zimu mi je bila lijepa i imala je zdravu zelenu boju,cim sam je iznijela van pocela je da gubi svoju lijepu zdravu boju,al mene to ne zabrinjava,za kratko vrijeme ona ce se naviknut na sunce i ponove ce zablistat ..jedino apoe veru ne iznoesim na sunce,njoj to smeta ,a sve ostale aloe se naviknu brzo

pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 06:53
Kamenjar, predivno! Najviše volim iščekivanja kada se nakazuje cvijet u nastajanju kod kaktusa. Svakako nam poslikaj i pokaži ovu tvoju alou u punom cvatu, ne zaboravi!
Pozdrav............schumy
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 07:03
tako i moja aloja izgleda ali do sad nikad nije cvjetala... baš me raduje da vidim barem tvoju kako cvjeta..Clap
belica,zagreb
Na vrh
JEKA FRA View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 710
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JEKA FRA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2012 u 14:24
JELENA FRANIC
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2012 u 09:39
jeka fra (do sada sam mislila da u nicku piše jelka i tako te oslovljavala, sorry Embarrassed)
ove 2 biljke sa zadnje slike su lijepe i zdrave ali to su gasterie, ne aloe,
one su isto sukulenti, ne vole puno vode, ali ne vole ni jako sunce

Na vrh
JEKA FRA View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JEKA FRA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2012 u 14:43
da natalija upravu si fulala sam
JELENA FRANIC
Na vrh
JEKA FRA View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JEKA FRA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2012 u 14:31
JELENA FRANIC
Na vrh
Smiley View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 8
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smiley Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 17:58
Lijep pozdrav svima :)

Evo imam jedno pitanje što se tiće vrste moga kaktusa, zgleda mi ko iz porodice Aloa vera al nisam ziher?? Imam ga jedno mjesec dana, bio je još sičušniji al je sada se rastvorio i počeo rasti pa nadam se da mu donekle dajem dobre uvjete ali htio bi još i bolje :) Uglavnom stoji mi na prozoru na istočnoj strani i zalijevam ga jednom tjednomi to sa odstajalom vodom, ne direktno iz pipe i zasad mu se sviđa kolko vidim.. Imao je i jednu nezgodu da ga je moj stari šutno slučjno s prozora pa je ispao iz zemlje al nazad je posađen i vidim da se opet diže u zrak sve više :) Evo prilažem sliku pa ako bi mi mogo neko objasnit koja je sorta i kako bi ga trebao njegovat bio bih vrlo zahvalan ;)
Evo slikica:

Zahvaljujem se! ;)
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2012 u 05:40
smiley ovo nije agava, čini mi se da je haworthia u pitanju 
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2012 u 10:06
A ovo?

Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2012 u 21:30

Dali sam i ja fulao temu ? Čini mi se da ovo ipak nije haworthia ?
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2012 u 04:46
kiki na prvoj slici je nekad zvana aloa aristata, a danas kažu da ipak spada u porodicu haworthia, pa je haworthia  aristata

a na drugoj slici onaj komadić lijevo, ako na to misliš je faucaria tigrina - tigrove ralje, desno su čuvarkuća, sedumi...
Na vrh
flover View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 397
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje flover Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2012 u 23:06
wooow,pinus,ova tvoja malecka mi je prelijepa......
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
Na vrh
flover View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 397
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje flover Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2012 u 23:27
Imam i ja tri aloice,samo ne znam točna imena....tj.vrste...

"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2012 u 18:54
@flover, mislim da je prva Aloe ciliaris hybrid, drugu probaj sama ID ovdje (dobra internetna strana za ID sukulenata), a treća ti spada tu.
Na vrh
laura-409 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje laura-409 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2012 u 15:21
Dead neznam koga vise pitati.
moja aloa je u zadnjih nekolik mjeseci narasla puno i naglo, i poceli su joj se listovi savijati prema dolje, to smo rijsili stapicima i sl koji su drzali listove prema gore.
ub to vrijeme je stajala ispod prozora na ormaricu i moj najdrazi bi juuvijek barem ocesao kad bi isao otvoriti prozor. mislila sam da joj smeta to, pa sam ju prebacila na ormar (imam jako mali stan). tamo mi se jos prosirila i nije dobivala dovoljno sunca, zatim sam ju prije tjedan dana izvukla van. jedan dio dana ima sunce ravno na to podrucje, ostatak je u ajmo reci hladu, i sad je pocela zutjeti i omeksavati, kao da trune. sto sa? premjestila sam ju u hladovinu, i neznam sto jos napraviti... Cry
Cry
http://www.svijetokonas.net/wp-content/uploads/2011/03/aloa-vera.jpg
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTlIJ1VIIuDLftnNuSNlYghv4CmFTCxMaMZbiPSxXCKtakQtP0Rrj-VEj0M_A
http://vijesti.gorila.hr/var/mojportal/storage/images/gorilopedija/lifestyle/zdravlje/aloa_vera_sok/1088892-1-cro-HR/aloa_vera_sok_tabfull.jpg

ovo je par slika da vam pokazem koja je moja tocno.

Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2012 u 18:19
sutnja je zlato....
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2012 u 07:24
Originalno poslano od člana laura-409 laura-409 napisao:

Dead neznam koga vise pitati.
moja aloa je u zadnjih nekolik mjeseci narasla puno i naglo, i poceli su joj se listovi savijati prema dolje, to smo rijsili stapicima i sl koji su drzali listove prema gore.
ub to vrijeme je stajala ispod prozora na ormaricu i moj najdrazi bi juuvijek barem ocesao kad bi isao otvoriti prozor. mislila sam da joj smeta to, pa sam ju prebacila na ormar (imam jako mali stan). tamo mi se jos prosirila i nije dobivala dovoljno sunca, zatim sam ju prije tjedan dana izvukla van. jedan dio dana ima sunce ravno na to podrucje, ostatak je u ajmo reci hladu, i sad je pocela zutjeti i omeksavati, kao da trune. sto sa? premjestila sam ju u hladovinu, i neznam sto jos napraviti... Cry
Cry
http://www.svijetokonas.net/wp-content/uploads/2011/03/aloa-vera.jpg
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTlIJ1VIIuDLftnNuSNlYghv4CmFTCxMaMZbiPSxXCKtakQtP0Rrj-VEj0M_A
http://vijesti.gorila.hr/var/mojportal/storage/images/gorilopedija/lifestyle/zdravlje/aloa_vera_sok/1088892-1-cro-HR/aloa_vera_sok_tabfull.jpg

ovo je par slika da vam pokazem koja je moja tocno.

Dobro došla!
Moraš svakom cvijeću,pa tako i agavicama , naći jedno mjesto,ne seliti, previše si zaljevala!?
A sada novu zemlju,očisti sve listove,i opet ćeš imati lijepu agavicuWink 
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2012 u 17:02
laura ,aloa ti se očito izdužila jer je u stanu ,one nisu baš za grijani prostor ,a plus toga aloa ova koju imaš na sliki ne voli sunce,ona na suncu pocrni ..samo je smjesti u hlad i za kratko vrijeme će se ona oporavit.neće joj biti ništa..moje u nedostatku hlada svako malo pocrne ,pa ih ja šetam od nemila do nedraga..brzo se oporave ,nemoj je zaljevat često dok se ne oporavi ..
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 29>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.