Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Alyssum...ili...kako ga pobrkati sa iberisom
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Alyssum...ili...kako ga pobrkati sa iberisom

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678>
Korisnik
Poruka
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2012 u 12:51
Biljka je jednogodišnji Iberis.Imala sam ju,sijala u teglice ,a onda rasadila u veliki cvijetnjak,ali može se rasaditi gdje želimo,može i u kamenjar ili ju staviti kao rubnjak. Inače se brzo raširi,a još se i naziva jastučasti Iberis jer svojim oblikom podsjeća na jastuk. Koliko sam primjetila voli vodu,ali ne pretjerano. Ako nema dovoljno vode hoće povenuti,ali kad se zalije brzo dođe k sebi. Biljka je jednogodišnja i treba sakupljati sjeme ako je to uopće moguće jer je jako sitno,ja sam pokušavala ,no nije mi uspjelo. Obično tamo gdje se sjeme osuje tu niću nove biljkice.   
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2012 u 17:07
Ne znam od kuda si Učiteljica Tia.
Na moru ova biljčica opstane i preko zime i cvjeta skoro stalno. Nisam nikada skupljala sjeme, ali sijala jesam i vrlo lako nikne. Sjemena ima za kupiti. Ako želiš ove godine imati puno alysuma možeš ih sada posijati.
Lošinj

Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna
Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja...
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2012 u 18:00
Tia, dobro došla!
Da se ne zbuniš oko naziva ove biljčice...upravo je i otvorena tema kako razlikovati alisim i iberis jer su to različite biljke!
Ja iz svog iskustva znam da alisum predivno miriše i ja nikad nisam trgala ocvale cvjetiće, a uvijek je bila puna cjetića!
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2012 u 19:18
Pozdrav svima,
posadila sam alisum sjeme u teglice na balkonu. i sad vidim da klijaju.
Međutim, čini mi se da sam možda malo gusto posijala jer neke rastu jedna do druge onak na gusto. Da li će to bit problem kad jače narastu pa da ih presađujem ili će to bit ok pa će se sama raširiti???

Za sad su jako male, tek provirile iz zemlje i dosta osjetljive pa mislim da za sad ništa jer su šićušne.

Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2012 u 19:21
ja sam napravila ovako... kad su niknule i dobile drugi par listića, razdvojila sam ih i zasebno pikirala, prije jedno 7 dana. Nije bilo nikakvih problema i već su vani ( u čašicama ) i naočigled rastu.
belica,zagreb
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2012 u 20:19
ovisno o kolićini biljka na površini treba vršiti i presađivanje. postavi sliku da vidimo koliko je gusto posadito. ako je gusto onda napraviš kao sto je belica rekla... kad narastu pokoji listići i biljka je malo ojaćala ukloniš višak
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2012 u 21:38
hvala na savjetima. budući da je još u tijeku klijanje pričekat ću još par dana da vidim hoće još sjemena niknuti da se vidi prava gustoća pa postavim sliku.
ove koje su nikle ili su samo na površini ili je najveća oko cca 1 cm i skroz su sitne i tanke.
hvala još jednom
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2012 u 21:42
Moje iskustvo, kak ti se budu biljčice jačale, tak ih vadi...možeš i jače biljke presađivati i uvijek mi se primu, ne trbaš vaditi čist male!
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2012 u 07:51
Originalno poslano od člana enrikova nona enrikova nona napisao:

jako zahvalno vrtno cvijeće , ova slika je od prošlog ljeta obavezno ga sijem i iduću sezonu a možda se i rasijava pa nikne sam

EN jesi li sjeme od ovoga meni poslala,meni treba za teglice od crijepa ovo visece (padajuce) dobila sam 3 vrste sjemena ,sad neznam koji je koji ..ovo je iberis  što ne?

pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2012 u 11:33
kamenjar ovo na slici ti je alyssum
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2012 u 19:31
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2012 u 19:36
evo mene opet al ovaj put sa slikicom Smile
da li mislite da je pregusto?

probat ću postat još jednu sliku, nešto mi ne ide.
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2012 u 19:37
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2012 u 20:06
Ovako izgledaju moji klijanci alyssuma

By belicasmelica at 2012-03-21
i mislim da kako lijepo napreduju uskoro će neki i u vrt
belica,zagreb
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2012 u 08:50
belica, kada gledam tvoje moji izgledaju kao šuma alyssuma Smile

jel to tvoj po jedan do dva u svakoj čaši?

po ovome ću morati definitivno presađivati

Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2012 u 11:49
marsha sorry kaj kasnim, to je po jedan u čašici ili eventualno u nekoj po dva. ja sam svoje već bila prepikirala i sad čekam da se još malo razviju pa neki idu u vrt a neki u tegle.
belica,zagreb
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2012 u 13:49
šta misliš na šta bi moji mogli ličiti ako ih ne presađujem, da bude skroz gusto.
jel to problem? za njih? ili da ih rijedim?
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2012 u 14:34
još su ti bolji ako ih ne presađuješ i ostanu gusto budu kao tepih i cvjetaju cijelo ljeto , ja sam dio sa prethodne slike presadila u bure ispod anđeoske trube onako punu šaku sa dosta zemlje 
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2012 u 14:53
hvala, enrikova nona.
super, nek se tiskaju malo bit će im ljepše. i na slici na vrećici je ogroman gusti grm pa sam tako malo više ubacila sjemena.

imat ću šumu alyssuma Smile

Na vrh
emka View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 82
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje emka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2012 u 07:30
Trebam pomoć, da li netko zna nešto o iberis snow white. Tako piše na etiketi, nemam naziv na hrvatskom pa mi je teško naći upute. Na par mjesta sam našla da bi to mogao biti iberis semprevivus ili tako nešto. Hvala.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,187 sekundi.