Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 104105106107108 243>
Korisnik
Poruka
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2012 u 20:03
Otok...sad bar znam gdje ga ima ako se moj ne primi Wink...zaljubila se u njega na prvi pogled smile71...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2012 u 13:14
Originalno poslano od člana Lovro Lovro napisao:

...i ovo...u bijeloj i roza-lila boji... iz daleka podsjećaju na decentru, čak su i listovi slični, samo su cvjetići izduženi ,a ne u obliku srčeka!

šupaljka(Corydalis cava (L.) Coerte)

Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2012 u 19:30
Imam par biljčica kojima ne znam ime, pa bih molila, ako netko zna, da mi pomogne

Ovo je grmić nabavljen od našeg Dade84. Prošle godine mu je negdje etiketa s imenom odletjela, a ja se nikako sjetit kako se zove. Napominjem da nije heba, mada malo podsjeća na nju

I još ovaj ljepotan

La donna per piccola che sia

vince il diavolo in furberia

Ivanić grad
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2012 u 19:44

Prvo je ajuga, a zadnje mi se čini da je phlox (ako je puzajuće).
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2012 u 19:49
Ajuga je, imaš pravo.
Al plox mislim da nije, jako mu je različit list, a i ovaj cvijet je puno veći od ploxa.

Ivanić grad
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2012 u 19:54
Evo, možda se ovdje bolje list vidi. Slikano prije cvatnje

Ivanić grad
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2012 u 21:41
Originalno poslano od člana bigmamma bigmamma napisao:

Imam par biljčica kojima ne znam ime, pa bih molila, ako netko zna, da mi pomogne

Ovo je grmić nabavljen od našeg Dade84. Prošle godine mu je negdje etiketa s imenom odletjela, a ja se nikako sjetit kako se zove. Napominjem da nije heba, mada malo podsjeća na nju

I još ovaj ljepotan

1. ajuga reptans Atropurpurea
2. tu sam ti biljku bio, cini mi se, poklonio :)  to je lonicera nitida
3. je neki phlox puzavi, vrsta ovisi o kojem obliku lisca ima biljka. iglicasto ili vise sulicasto/lopaticasto.
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2012 u 22:18
Molim , ako netko zna kako se zove ova biljka i  kako ju njegovati da se malo više popuni posuda? Ima samo jednu granu koja raste i sada je duga oko 25 cm.

Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 11:45
Ja bi molila da mi pomognete prepoznat nekoliko klipova kukuruza...prije svega...dal je koji od njih šečerac,odnosno budu dobri kuhani i pečeni,i dal je zadnji kokičar ili ukrasni kukuruz!

1.

2.

3.

4.

5.
Na vrh
Cosmic View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 6
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cosmic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 12:17
pozdrav svima!kupila sam daliju(georginu) u kauflandu,ali na žalost ništa ne piše koja je vrsta.pa ako bi mi mogli pomoć da li se radi o visokoj ili niskoj?

promjer cvijeta je nešto manji od 10 cm.

slikana u sobi

slikana na suncu

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 18:15
Originalno poslano od člana milica7 milica7 napisao:

Molim , ako netko zna kako se zove ova biljka i  kako ju njegovati da se malo više popuni posuda? Ima samo jednu granu koja raste i sada je duga oko 25 cm.

milice je li to možda alsobia?
list mi sliči na nju, mada ne znam kako izgleda kad se razraste
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 18:21
Zahvaljujem svima na pomoći kod idenifikacije. 

Ivanić grad
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 18:25
Originalno poslano od člana Ksan Ksan napisao:

Dali je ovo ljiljan ili nešto drugo i smijem li to sad presaditi.

možda je kao što dmirce kaže dnevni ljiljan - graničica, hemerocallis
ljiljani obično imaju crvene listove kad izbijaju iz zemlje,

a presađivati sigurno smiješ, tek su krenuli, samo digni sa što više zemlje pa podijeli grumen
pogle tu http://grow.ars-informatica.ca/plant.php?en=137
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 21:11
Natalija, hvala na pomoći. Imam još jednu sličnu, za koju mislim da je alsobia pa sam sada u dilemi. Ona druga ima drugačije listove i drugačiji raspored. Zapravo jedna od njih je alsobia ali nisam posve sigurna koja je ?
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 22:24
može li netko prepoznati ovo

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 22:31
lovro nisam neki stručnjak,ali mislim da je broj 2 starinski osmoredac-dobar za kuhanje i pećenje
zadnji je kokičar takve imam i ja i dobri su
prvi bi mogao biti šećerac,ali tu nisam sigurna
3, je nekakav hibrid
mogu ti reći da su svi dobri za kuhanje kad su jako mladi,ali dakako najbolji je šećerac
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2012 u 08:27
Hvala ajama!
Idem danas nešto sitno posijati!Smile
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2012 u 10:13
ajama to je vrsta peperomie
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2012 u 11:57
natalija puno ti hvala
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2012 u 18:00
Natalija puno ti hvala ja sam tražila ceropegiu a dobila i nju i još hrpu sukulenata..Tu ću staviti slike pošto neznam gdje da ih stavim a i tako neznam pola njih kako se zove

ceropegia

neznam :D

puno njih skupa posađenih :)

još jednom hvala ti puno i neznam kako da ti se odužim
Per aspera ad astra.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 104105106107108 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,578 sekundi.