Slike kaktusa i njihova imena |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 52> |
Korisnik | |
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lijepo, lijepo! Izgleda da je Bešlić omiljena destinacija
![]() |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
I ja sam malo kupovala prošlu subotu kod Bešlića
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
lijepo ste se svi ponovili. Hannah87 mogu samo potvrditi njenju ID za stenocactus, imam ga i ja pa smo već prošle godine svi zajedno potvrdili da se radi o njemu.
|
|
![]() |
|
Hannah87 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 25 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 107 |
Ovaj gimnić je odličan. Čak su i sami pupoljci stvarno atraktivni.
|
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
pinus izbor ti je super,kao i obicno
![]() |
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Mamilarije sam predstavljao kao kaktuse koji su žestoko naoružani sa iglama. A ovo je nešto nježno. Prilikom kupnje sam mislio da je neka epithelantha. Sada da je to ipak Mammillaria pectinifera tako su mi ju naknadno ID . No ima i neke sličnosti sa mammillaria sanchez –mejoradae, e sada budi pametan.
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
Meni to liči na mammillariu sanchez -mejoradae
|
|
![]() |
|
Da @Gricka onaj tko ga nema u kolekciji i ne zna o kojem kaktusu se radi svrstao bi ga sigurno među pelecyphora ili možda pseudopectinata kaktuse ali nije. A kada čujete o kojem rodu kaktusa se radi ostanete zbilja iznenađeni i u prvi trenutak ne vjerujete da je to to. Barem ja nisam mogao vjerovati kada mi je rečeno o kojem rodu kaktusa se radi. Mislim da većina od nas ima u zbirkama kaktuse toga roda.
Ps. Radi se o mamilariji točnije o Mammillaria pectinifera. No sada vidim da su Mammillaria pectinifera i Pelecyphora pectinata sinonimi. U pravu si Gricka. |
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
neka pelecyphora, možda pseudopectinata
|
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
Hannah, gledam slike Rebutia walteri na netu i sliku tvoga kaktusa i mislim da ga slobodno možeš voditi kao Rebutia walteri. To je to. Dobro si ga ti ID.
Ovo je kaktus koji ne pika. Ima finu strukturu iglica i po izgledu me dosta podsjeća na epithelantha-u. Siguran sam da nije epithelantha . No, ako nije epithelantha što je ? |
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
R. walteri je sinonim za R. spinosissima. Mogla bi biti ta. Ja sam za svoju pretpostavljao da je R. marsoneri. Tog mišljenja sam iz razloga što imam jednu identićnu ovoj ali cvate crvenim cvjetićima, a marsoneri ima varietete sa više boja cvjetova.
Ja se kao i ti nadam nekom znalcu koji zna koja je točno. |
|
![]() |
|
Hannah87 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 25 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 107 |
Moguće da je Rebutia walteri, ali nisam sigurna. Nadala sam se da će netko znati i potvrditi
![]() |
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Hannah uvjeren sam da si u pravu što se tiće identifikacije, što je i Pinus potvrdio.
Tu vrstu Rebutie imam i ja, pogledaj slike na temi Rebutie. Nisam siguran koja je točno pa je za sada vodim samo kao Rebutia. |
|
![]() |
|
Koliko je meni poznato, mamilarije imaju male cvjetiće u obliku aureole pri vrhu i cvijet je priljubljen uz tijelo kaktusa. Možda postoje izuzeci, ne znam. Ovaj kaktus cvate iz donjeg dijela i cvijet mi nimalo ne liči na mamilarijin.
|
|
![]() |
|
Hannah, lijepi ulov. Mislim da si u pravu sa svojom ID. Gledam malo boju cvijeća kod mamilarija i narančastu boju cvijeta nisam zapazio niti kod jedne mamilarije.
|
|
![]() |
|
dzeni, mislim da je to Aloe aristata.
|
|
![]() |
|
Ovo su moja dva nova bodljića.
![]() ![]() Na deklaraciji prvog piše Mamillaria zeilmani, ali Google ne zna za taj kaktus. Pretpostavljam da je u pitanju Mammillaria zeilmanniana, ali to 100% nije taj kaktus. Meni više izgleda kao neka Rebutia. Drugog sam identificirala kao Stenocactus pa bih molila potvrdu i ID za prvi ![]() |
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 52> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |