Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slike kaktusa i njihova imena
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slike kaktusa i njihova imena

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 52>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 14:48
Lijepo, lijepo! Izgleda da je Bešlić omiljena destinacijaSmile
Neka se sve zeleni
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 12:44
I ja sam malo kupovala prošlu subotu kod Bešlića
]
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 10:10
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

Mamilarije sam predstavljao kao kaktuse koji su žestoko naoružani sa iglama. A ovo je nešto nježno. Prilikom kupnje sam mislio da je neka epithelantha. Sada da je to ipak Mammillaria pectinifera tako su mi ju naknadno ID   . No ima i neke sličnosti sa mammillaria sanchez –mejoradae, e sada budi pametan.
Znat ćeš točno kad procvate prekrasna je dobro u čuvaj.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 00:21
lijepo ste se svi ponovili. Hannah87 mogu samo potvrditi njenju ID za stenocactus, imam ga i ja pa smo već prošle godine svi zajedno potvrdili da se radi o njemu.
Na vrh
Hannah87 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 107
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Hannah87 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 00:02
Ovaj gimnić je odličan. Čak su i sami pupoljci stvarno atraktivni.
Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2012 u 22:57
pinus izbor ti je super,kao i obicno Pitam se kakvi ce biti cvjetovi?
sutnja je zlato....
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2012 u 22:38
Mamilarije sam predstavljao kao kaktuse koji su žestoko naoružani sa iglama. A ovo je nešto nježno. Prilikom kupnje sam mislio da je neka epithelantha. Sada da je to ipak Mammillaria pectinifera tako su mi ju naknadno ID   . No ima i neke sličnosti sa mammillaria sanchez –mejoradae, e sada budi pametan.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2012 u 22:02
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2012 u 22:00
Meni to liči na mammillariu sanchez -mejoradae
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2012 u 14:18
Da @Gricka onaj tko ga nema u kolekciji i ne zna o kojem kaktusu se radi svrstao bi ga sigurno među pelecyphora ili možda pseudopectinata kaktuse ali nije. A kada čujete o kojem rodu kaktusa se radi ostanete zbilja iznenađeni i u prvi trenutak ne vjerujete da je to to. Barem ja nisam mogao vjerovati kada mi je rečeno o kojem rodu kaktusa se radi. Mislim da većina od nas ima u zbirkama kaktuse toga roda.

Ps. Radi se o mamilariji točnije o Mammillaria pectinifera. No sada vidim da su Mammillaria pectinifera i Pelecyphora pectinata sinonimi. U pravu si Gricka.
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2012 u 11:53
neka pelecyphora, možda pseudopectinata
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2012 u 09:38
Hannah, gledam slike Rebutia walteri na netu i sliku tvoga kaktusa i mislim da ga slobodno možeš voditi kao Rebutia walteri. To je to. Dobro si ga ti ID.

Ovo je kaktus koji ne pika. Ima finu strukturu iglica i po izgledu me dosta podsjeća na epithelantha-u. Siguran sam da nije epithelantha . No, ako nije epithelantha što je ?
Na vrh
zmaj View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 317
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zmaj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 23:10
R. walteri je sinonim za R. spinosissima. Mogla bi biti ta. Ja sam za svoju pretpostavljao da je R. marsoneri. Tog mišljenja sam iz razloga što imam jednu identićnu ovoj ali cvate crvenim cvjetićima, a marsoneri ima varietete sa više boja cvjetova.
Ja se kao i ti nadam nekom znalcu koji zna koja je točno.
Na vrh
Hannah87 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Hannah87 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 22:47
Moguće da je Rebutia walteri, ali nisam sigurna. Nadala sam se da će netko znati i potvrditi
Na vrh
zmaj View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 317
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zmaj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 22:34
Hannah uvjeren sam da si u pravu što se tiće identifikacije, što je i Pinus potvrdio.
Tu vrstu Rebutie imam i ja, pogledaj slike na temi Rebutie. Nisam siguran koja je točno pa je za sada vodim samo kao Rebutia.
Na vrh
Hannah87 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Hannah87 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 19:38
Koliko je meni poznato, mamilarije imaju male cvjetiće u obliku aureole pri vrhu i cvijet je priljubljen uz tijelo kaktusa. Možda postoje izuzeci, ne znam. Ovaj kaktus cvate iz donjeg dijela i cvijet mi nimalo ne liči na mamilarijin.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 19:00
Hannah, lijepi ulov. Mislim da si u pravu sa svojom ID. Gledam malo boju cvijeća   kod mamilarija i narančastu boju cvijeta nisam zapazio niti kod jedne mamilarije.
Na vrh
Hannah87 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Hannah87 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 14:40
dzeni, mislim da je to Aloe aristata.
Na vrh
Hannah87 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Hannah87 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 14:34
Ovo su moja dva nova bodljića.

Na deklaraciji prvog piše Mamillaria zeilmani, ali Google ne zna za taj kaktus. Pretpostavljam da je u pitanju Mammillaria zeilmanniana, ali to 100% nije taj kaktus. Meni više izgleda kao neka Rebutia.

Drugog sam identificirala kao Stenocactus pa bih molila potvrdu i ID za prvi
Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 14:23
Moze mala identifikacija?? I pri ciscenju korijena primijetila sam ovaj dio koji je izgleda zabunom rastao prema dole uz korijen,Lici mi na aloju,evo vidi se i dio biljke uz ovu veliku biljku.svijetao je i nema bodlje.
sutnja je zlato....
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 52>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.