Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slike kaktusa i njihova imena
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slike kaktusa i njihova imena

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 52>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2012 u 20:52

Dzeni mislim da je tvoj čupavac neka Espostoa.

E. lactea cristata i Blosfeldia. Moja najveća euforbija i najmanji kaktus.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2012 u 17:47

U koje kaktuse da svrstam ovom malog čupavca?
sutnja je zlato....
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2012 u 17:21
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

Mislim da im je cijena bila 8 €/kom. Ako kupiš malo više dobiješ još dodatnih 20 % popusta. Poznam cijene sukulenata na trgu i odgovorno mogu tvrditi da Zvone nije skup.
U pravu si cijena je ok, koliko vidim biljke su sve lijepe i zdrave malo sam pogledala njegovu zbirku na nekoj stranici.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2012 u 07:13
Mislim da im je cijena bila 8 €/kom. Ako kupiš malo više dobiješ još dodatnih 20 % popusta. Poznam cijene sukulenata na trgu i odgovorno mogu tvrditi da Zvone nije skup.
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2012 u 21:35
Priroda je čudna, meni su oba dvije super dobro ih čuvaj, koja je cijena ako nije tajna?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2012 u 20:07
Kupio sam ih od Zvone Rovška. Oba dvije su sijane u isto vrijeme i rasle u istom stakleniku. Tako da je ta razlika u izgledu kod njih zapisana u njihovim genima. Zato sam malo „diskutirao“ o broju vrsta i o izgledu mojih obregonija. Vidi se da su isti rod. No lijevoj bi dao oznaku „kompakta“ kada bi se kaktusi tako mogli klasificirati.
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2012 u 19:07
Nisu iste to vjerojatno ovisi o načinu uzgoja, količini sunca i koje čemu no postoji samo jedna vrsto kako zasada tvrde botaničari. Ako je neka od njih bila cijepljena recimo na pereskiopsis da se ubrza rast i onda skinuta i zakorijenjena to ponekad ne možeš primjetiti prilikom presađivanja jer je pereskiopsis tanak injegove ostatke korijen brzo prekrije a sumnjam da si baš toliko kopao po korijenu.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2012 u 18:53

Cvijetomanijak, krasna je tvoja ljepotica ! Dobro si ti nju ID.

Koliko vrsta kaktusa ima rod kaktusa Obregonia denegrii ?
Kako bi klasificirali ove dvije obregonije sa slike?
Pitam a odgovor pretpostavljam da znam i sam. Kažu jedna vrsta. No i bez naočala se vidi da ove dvije obregonije nisu iste.
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2012 u 13:58
i ja bi rekla da je no sigurno ćeš znati kad procvate trebala bi biti žuta.
Na vrh
Cvijetomanijak View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
*moderator - povrća

Bodovi: 496
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cvijetomanijak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2012 u 12:14
I kod mene ce jednog dana kaktusi zavladati ...a susjedi nek pomisle da smo u pustinji haha ..
Evo jednog noviteta kod mene ...
Ja ga prepoznala kao Matucana Aureiflora
,Moze i vasa pomoc,prije nego zapisem ...
Velika gorica
Na vrh
Hannah87 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 107
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Hannah87 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2012 u 18:09
Meni su isto kaktusi puno draži dok ih susjeda škica samo izdaleka jer mrzi bodlje
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2012 u 09:09

Pelargonije ili kaktusi ? Kolekcija kaktusa je malo narasla i istisnula pelargonije sa jednog broja prozorskih polica. Meni ljepše a neki klimaju glavom.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2012 u 22:51
Pinus.... ti si kao mađioničar, stalno imaš nešto tako lijepo za pokazati

Orhideja 4...možeš ih posaditi kako si zamislila

džomba...ja moje kaktuse i sukulente (svi su u teglicama) kad iznesem van, maknem im podloške i onda stoje vani bilo da pada kiša ili ne, kiša jednostavno prođe i nikad mi niti jedan nije nastradao
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2012 u 21:35
Miss M.,ovaj nije cijepljen. Da prekinem 5 minutnu neizvjesnost evo podatak. Sjeme je sijano 2001 g.
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2012 u 21:30
Ako je cijepljen na pereskiopsis ne treba dugo možda 3-4 godine, problem je održati ga u životu na vlastitom korijenu i iskusnim kaktusarima zato držim palčeve na nogama i rukama ja imam malu na pereskiopsisu.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2012 u 21:25

Artičoka nije sigurno. Ali ga zato zovu „artičoka kaktus“. Što mislite koliko treba vremena da naraste do ove veličine ? Tegla je 8 cm.
Na vrh
orhideja4 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 134
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje orhideja4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2012 u 19:58
Originalno poslano od člana dzomba dzomba napisao:

orhideja4, trebala bih koristiti zemlju za kaktuse ili uraditi ovako kao Pinus.. a sto se tice presadjivanja u dvoriste,mozes prebaciti samo sukulente jer ipak kaktusi ne vole jake kise i bojim se da bi ih izgubila..Ako imas duplikate mozes probati mada ja licno to nisam nikad uradila. Moji su uvijek na otvorenom ali zasticeni od kise!![IMG]smileys/smiley1.gif" align="absmiddle" alt="Smile" />

Krivo smo se shvatili, nisam mislila vani u zemlju već u plastični tzv. vrtić za svijeće koji bi napunila zemljom za kaktuse i običnom pa bi ih držala ljeti na balkonu , a zimi u stanu. Sad jedino je problem što zimi neće imati sunca
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2012 u 18:35
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

[IMG">http://www.cvijet.info/images/galleries/640-480/9b48fc82-017.JPG" />

Dugo vremena sam se spremao da vam predstavim ovaj kaktus sa slike. Čekao sam da procvate. Nedavno sam bio jedno vrijeme odsutan od kuće a on kao za peh upravo tada cvjetao. Cvijet mu je inače svjetlo ljubičasti. Mislim da je lijep i kada ne cvate. Može li ga tko prepoznati ?
Acanthocalycium violaceum Pinus zbilja krasno cvate i cvjetovi su mi ogromni
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2012 u 18:19
orhideja4, trebala bih koristiti zemlju za kaktuse ili uraditi ovako kao Pinus.. a sto se tice presadjivanja u dvoriste,mozes prebaciti samo sukulente jer ipak kaktusi ne vole jake kise i bojim se da bi ih izgubila..Ako imas duplikate mozes probati mada ja licno to nisam nikad uradila. Moji su uvijek na otvorenom ali zasticeni od kise!!Smile
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
orhideja4 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 134
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje orhideja4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2012 u 15:51
Pozdrav kaktusoljupci :)

Može li mi netko reći mogu li se ovi moji sukulenti i kaktus posaditi u veliki vrtić okrugli? Naime stoje mi na osunčanom prozoru gdje im je super, rastu ko ludi no imaju jako male teglice i brzo im se zemlja suši. Pa sam ih mislila presadit i po ljeti držati vani , a po zimi u stanu. Što kažete?Mogu li svi zajedno u isti vrtić? Radi se o ovima sa slika, slike su lošije jer je mobitelom slikano, no nadam se da ih vidite :)

Uploaded with ImageShack.us

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 52>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,199 sekundi.