Krumpirov grm - Solanum Lycianthes rantonnetii |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 26> |
Korisnik | |
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nisa odolila enrikova nona,predivan je,sutra cu ga presadit odmah
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
i ja čekam moga bijelog da procvijeta. ja sam moga posadila od grančice i primio se!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
...
![]() Imam dva mala njegova unučića, a kod mame i dijete..loza slavnih i dalje postoji! Ovi bijeli krumpirkači su isto prekrasni...možda gdje nabasam na kojeg ! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
cure moje drage(i dečki) eto sram me priznati ,ali moram.dok se nisam uključila u ovaj forum nikad nisam čula za krumpirka,a nisam ni vidjela taj cvijet.što ga više gledam više mi se sviđa.gdje ga bude za kupiti?ili možda ima netko jednog viška-ispada da drančim,ali spremna sam ga kupiti
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
ajama danas sam vidjela malo stabalce u bauhausu, 80 kn. preskupo s obzirom na veličinu. ja za sad nemam viška ali stavila sam par reznica za zakorijeniti.
Evo moj jedan počeo cvijetati prije 2 dana.. ![]() By belicasmelica at 2012-05-04 ![]() By belicasmelica at 2012-05-04 jedva ćekam da se sav zaplavi za koji dan. |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
lijep je on EN i takav i brzo ce on izrast..prvi put vidim da tera iz zemlje ....ja sam opet neke grane stavila na ukorjenjavanje moram sebi napravit stablasicu a od one koju sam pokusala vrh mi mrtav
|
|
Vir |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Krumpirov ti je grm prekrasan,draga EN.
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
e ovako,da pitam sve krompirko ljubce ,jeli vi svog krompirka redovno i u toku vegetacije rezuckate po malo tj oblikujete ..moj trenutno izgleda ovako ,ne sviđa mi se forma,sutra bi uzela skarice i malo recnila..
![]() evo mog krompirka kojemu se vrh osusio,neznam zasto ... ![]() |
|
Vir |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
ee sad mi je jasno što misliš pod tim vrh mi se osušio.. ova najjača grančica lijevo, nju izravnaj i veži čvršće uz štap, da ju ravnaš, ostale izboje sa strane ukloni i tako radi i sa svim ostalima koji budu rasli sa strane. Kad ti ta grančica dosegne visinu koju želiš, otrgni vrh tj. pinciraj. Tada ju pusti da se grana i slobodno orezuj s vremena na vrijeme, to potiče zgušnjavanje krošnje.
Ne budi nevjerna toma, draga. |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
ma necu od toga radit stablasicu vec je kasno ,danas sam toj grancici lijevo pincirala vrh nek se grana,pa cu od njega uzgojit grmolikog krompirka ,i tako imam jos par zapelcat i podijelit..drugu granu cu otkinut za oblikovat u stablasicu....a sad si me sa ovim zbunila ,pa kako bi i mogla ovu granu izravnat kad to nije ravna grancica nego tek izboj sa strane...
|
|
Vir |
|
![]() |
|
pa tako da izabereš naj jači izboj, a taj mi se na slici čini takav i čvršće ga vežeš uz taj štap i kako ta grančica s vremenom raste i polako drveni, ti ju usmjeravaš da bude ravna. kužiš sad? neznam kako bih ti drugačije objasnila. lakše bi svakako bilo uživo.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Vir |
|
![]() |
|
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
katruža ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
Evo i moj "krumpirko" počinje cvasti...
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
kamenjar...pitaš da li ga i u tijeku vegetacije možeš rezuckati - možeš, a i potrebno je jer je poprilično "razbarušen" grm ako ga se ne drži pod kontrolom
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
kamenjar, ovom rascvjetalom bi ja, bez obzira na cvatnju i pupoljke otkinula barem trećinu ovih dugih grana. Riskirala bih sada par cvijetića, ali bi zato uskoro imala rascvalu, gustu kuglu.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
to joj i ja stalno govorim, ali ruka joj se trese kad škare uzme
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Ja sam si danas kupila dvije sadnice ,trebala bi ga presaditi,ali ne znam koliko veliku teglu da odaberem.
![]() |
|
![]() |
|
Maris, malo veću nego je sadnica, neznamo kolike si kupila, ali u svakom slučaju zlatno pravilo i tu vrijedi, nema potrebe za ogromnom teglom ako su maleni.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |