Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Grmlje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Krumpirov grm - Solanum Lycianthes rantonnetii
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Krumpirov grm - Solanum Lycianthes rantonnetii

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 26>
Korisnik
Poruka
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2012 u 20:14
nisa odolila enrikova nona,predivan je,sutra cu ga presadit odmah 
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2012 u 08:00
i ja čekam moga bijelog da procvijeta. ja sam moga posadila od grančice i primio se!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2012 u 20:22
...Cry...moj stari krumpirko je izgleda neslavno završio...no...odrezala sam ga ovaj put skoro skroz...i nadam se, možda nikne kaj iz korijena!
Imam dva mala njegova unučića, a kod mame i dijete..loza slavnih i dalje postoji!
Ovi bijeli krumpirkači su isto prekrasni...možda gdje nabasam na kojeg !
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2012 u 21:03
cure moje drage(i dečki) eto sram me priznati ,ali moram.dok se nisam uključila u ovaj forum nikad nisam čula za krumpirka,a nisam ni vidjela taj cvijet.što ga više gledam više mi se sviđa.gdje ga bude za kupiti?ili možda ima netko jednog viška-ispada da drančim,ali spremna sam ga kupiti
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2012 u 21:07
ajama danas sam vidjela malo stabalce u bauhausu, 80 kn. preskupo s obzirom na veličinu. ja za sad nemam viška ali stavila sam par reznica za zakorijeniti.

Evo moj jedan počeo cvijetati prije 2 dana..

By belicasmelica at 2012-05-04

By belicasmelica at 2012-05-04

jedva ćekam da se sav zaplavi za koji dan.
belica,zagreb
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2012 u 09:28
ovako izgleda moj osakaćeni krumpirko , rano sam ga iznijela van orezala i on fino krenuo, onda je jednu noć bilo -11 i svi pupovi propali, sad se obnovio ali je dosta grana otišlo pa sam ih orezala i sad to izgleda ovako

a u podnožju

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2012 u 14:16
lijep je on EN i takav i brzo ce on izrast..prvi put vidim da tera iz zemlje ....ja sam opet neke grane stavila na ukorjenjavanje moram sebi napravit stablasicu a od one koju sam pokusala vrh mi mrtav 

Vir
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2012 u 14:37
Krumpirov ti je grm prekrasan,draga EN.smile113
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2012 u 19:32
e ovako,da pitam sve krompirko ljubce ,jeli vi svog krompirka redovno i u toku vegetacije rezuckate po malo tj oblikujete ..moj trenutno izgleda ovako ,ne sviđa mi se forma,sutra bi uzela skarice i malo recnila..

evo mog krompirka kojemu se vrh osusio,neznam zasto ...

Vir
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2012 u 19:38
ee sad mi je jasno što misliš pod tim vrh mi se osušio.. ova najjača grančica lijevo, nju izravnaj i veži čvršće uz štap, da ju ravnaš, ostale izboje sa strane ukloni i tako radi i sa svim ostalima koji budu rasli sa strane. Kad ti ta grančica dosegne visinu koju želiš, otrgni vrh tj. pinciraj. Tada ju pusti da se grana i slobodno orezuj s vremena na vrijeme, to potiče zgušnjavanje krošnje.
Ne budi nevjerna toma, draga.
belica,zagreb
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2012 u 19:54
ma necu od toga radit stablasicu vec je kasno ,danas sam toj grancici lijevo pincirala vrh nek se grana,pa cu od njega uzgojit grmolikog krompirka ,i tako imam jos par zapelcat i podijelit..drugu granu cu otkinut za oblikovat u stablasicu....a sad si me sa ovim zbunila ,pa kako bi i mogla ovu granu izravnat kad to nije ravna grancica nego tek izboj sa strane...

Vir
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2012 u 20:02
pa tako da izabereš naj jači izboj, a taj mi se na slici čini takav i čvršće ga vežeš uz taj štap i kako ta grančica s vremenom raste i polako drveni, ti ju usmjeravaš da bude ravna. kužiš sad? neznam kako bih ti drugačije objasnila. lakše bi svakako bilo uživo.
belica,zagreb
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2012 u 20:11
LOLbome,objasnit ces mi uzivo ....ma kuzim,znam sta mi pokusavas reci ,al svejedno bi radije ja da mi je ovaj glavni vrh osto ziv ,vjerovatno sam previse ostavila vani ,trebala sam grancicu dublje posadit 

Vir
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2012 u 20:23
smile96 nema šta uživo i naživo će ta operacija. 
belica,zagreb
Na vrh
katruža View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 787
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje katruža Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2012 u 21:03
Evo i moj "krumpirko" počinje cvasti...

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2012 u 21:16
kamenjar...pitaš da li ga i u tijeku vegetacije možeš rezuckati - možeš, a i potrebno je jer je poprilično "razbarušen" grm ako ga se ne drži pod kontrolom
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2012 u 06:30
kamenjar, ovom rascvjetalom bi ja, bez obzira na cvatnju i pupoljke otkinula barem trećinu ovih dugih grana. Riskirala bih sada par cvijetića, ali bi zato uskoro imala rascvalu, gustu kuglu.
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2012 u 12:01
to joj i ja stalno govorim, ali ruka joj se trese kad škare uzme LOL
belica,zagreb
Na vrh
maris40 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3958
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maris40 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2012 u 12:07
Ja sam si danas kupila dvije sadnice ,trebala bi ga presaditi,ali ne znam koliko veliku teglu da odaberem.
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2012 u 15:30
Maris, malo veću nego je sadnica, neznamo kolike si kupila, ali u svakom slučaju zlatno pravilo i tu vrijedi, nema potrebe za ogromnom teglom ako su maleni.
belica,zagreb
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 26>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.