Slike kaktusa i njihova imena |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3031323334 52> |
Korisnik | ||
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Esposte naravno sad koje teško je reči mlade su a i razlika je tako mala da treba biti stručnjak. MOžda ritteri one su na tržištu nekako najzastupljenije.
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
![]() |
||
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
|
Nana malo sam proguglao i pregledao slikice i slažem se s tvojom identifikacijom. I moja je zapelcana lani krajem ljeta i stvarno ima nekako čudnu formu rasta za Rebutie. |
||
![]() |
||
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
|
imam i ja rebutiu musculu i isto raste jako cudno puno sam puta mislila da joj je nesto da je bolesna ali nije takva je,usput ona voli dosta kamencica da bude u mjesavini sa supstratom
|
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
Kako su godni ovi čupavci gore....
Pinus....ne mogu pomoći oko ID, ali mogu izraziti svoje divljenje, stvarno je prekrasan i bez cvijeta, no pičekat ćemo iduće cvjetanje
|
||
![]() |
||
orhideja4 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
|
Pozdrav kaktusoljupci :)
Može li mi netko reći mogu li se ovi moji sukulenti i kaktus posaditi u veliki vrtić okrugli? Naime stoje mi na osunčanom prozoru gdje im je super, rastu ko ludi no imaju jako male teglice i brzo im se zemlja suši. Pa sam ih mislila presadit i po ljeti držati vani , a po zimi u stanu. Što kažete?Mogu li svi zajedno u isti vrtić? Radi se o ovima sa slika, slike su lošije jer je mobitelom slikano, no nadam se da ih vidite :) ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us |
||
![]() |
||
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
|
orhideja4, trebala bih koristiti zemlju za kaktuse ili uraditi ovako kao Pinus.. a sto se tice presadjivanja u dvoriste,mozes prebaciti samo sukulente jer ipak kaktusi ne vole jake kise i bojim se da bi ih izgubila..Ako imas duplikate mozes probati mada ja licno to nisam nikad uradila. Moji su uvijek na otvorenom ali zasticeni od kise!!
![]() |
||
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
||
![]() |
||
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
|
||
![]() |
||
orhideja4 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
|
Krivo smo se shvatili, nisam mislila vani u zemlju već u plastični tzv. vrtić za svijeće koji bi napunila zemljom za kaktuse i običnom pa bi ih držala ljeti na balkonu , a zimi u stanu. Sad jedino je problem što zimi neće imati sunca |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
|
Ako je cijepljen na pereskiopsis ne treba dugo možda 3-4 godine, problem je održati ga u životu na vlastitom korijenu i iskusnim kaktusarima zato držim palčeve na nogama i rukama ja imam malu na pereskiopsisu.
|
||
![]() |
||
|
Miss M.,ovaj nije cijepljen. Da prekinem 5 minutnu neizvjesnost
![]() |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
Pinus.... ti si kao mađioničar, stalno imaš nešto tako lijepo za pokazati
Orhideja 4...možeš ih posaditi kako si zamislila
džomba...ja moje kaktuse i sukulente (svi su u teglicama) kad iznesem van, maknem im podloške i onda stoje vani bilo da pada kiša ili ne, kiša jednostavno prođe i nikad mi niti jedan nije nastradao
|
||
![]() |
||
|
![]() Pelargonije ili kaktusi ? Kolekcija kaktusa je malo narasla i istisnula pelargonije sa jednog broja prozorskih polica. Meni ljepše a neki klimaju glavom. |
||
![]() |
||
Hannah87 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 25 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 107 |
|
Meni su isto kaktusi puno draži dok ih susjeda škica samo izdaleka jer mrzi bodlje
![]() |
||
![]() |
||
Cvijetomanijak ![]() Mladi grm ![]() ![]() *moderator - povrća Pridružen: 31 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 496 |
|
I kod mene ce jednog dana kaktusi zavladati ...a susjedi nek pomisle da smo u pustinji haha ..
Evo jednog noviteta kod mene ... Ja ga prepoznala kao Matucana Aureiflora ,Moze i vasa pomoc,prije nego zapisem ... ![]() ![]() |
||
Velika gorica
|
||
![]() |
||
|
i ja bi rekla da je no sigurno ćeš znati kad procvate trebala bi biti žuta.
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
|
Nisu iste to vjerojatno ovisi o načinu uzgoja, količini sunca i koje čemu no postoji samo jedna vrsto kako zasada tvrde botaničari. Ako je neka od njih bila cijepljena recimo na pereskiopsis da se ubrza rast i onda skinuta i zakorijenjena to ponekad ne možeš primjetiti prilikom presađivanja jer je pereskiopsis tanak injegove ostatke korijen brzo prekrije a sumnjam da si baš toliko kopao po korijenu.
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3031323334 52> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |