Moj mali dio zagorskog brega |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 41> |
Korisnik | |
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kad ti ostrugica zasmeta, višak lijepo ponesi na kavicu.
![]() Pored svih prekrasnih cvjetova i divno složenih gredica, moram priznati da je i mene posebno oduševila scilla. Imamo je i mi u vrtu, ali nije tako lijepa kao tvoja. Nisam nigdje na netu pronašla ovu biljčicu s tako kovrčavim laticama. Znaš li možda koji je to kultivar? |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
krasni su ti pakujci, draga, obožavam ih...jako je lijepo ispala ova fotke centrantusa pored jezerca i kamenčića
![]() pusek
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
cvijetićljubac ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 18 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 741 |
ovaj plavi pakujac je
![]() |
|
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Andina, mislim da ce biti jos koja mala ostrugica, pa cu donijeti na kavicu, a pokusati cu sakupiti i sjeme. Neznam da li cu dobro objasniti, neka me bolji znalci isprave, u vezi Scille. U knjizi me vodi pod Hyacinthoides hispanica, sinonim Scilla campanulata. Znaci, nasla sam ju pod zumbulima. Mislim da je to to.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Sara, hvala ti. Meni su pakujci isto dragi i uvijek se u necijem vrtu zagledam u nekog kojega jos nemam ( a ima ih puno ). U kamenjaru sam imala i zutog, cvao je jednu godinu, ali ove se uopce nije pojavio, neznam zasto. Ove godine cu marljivo sakupljati njihovo sjeme.
cvijeticljubac ![]() |
|
|
![]() |
|
Neki dan sam primjetila da na par ruza nema vrhova, pojedeni pupoljci, i ostali samo stapovi.
Drugi dan pogledam ja kroz prozor, kad ono dvije srnice, jedna kod jezerca brsti moju mini ruzicu, a druga se casti kod druge ruze. Oni koji su bili kod mene znaju kolko je to blizu kuce (oko 5m ) Kad su me spazile, otisle su samo malo dalje i gledale kakve budu moje reakcije. Na zalost, nisam ih sliknula, jer sam bila tak iznenadena, pa dok sam otisla po aparat, one su zbrisale. Mozda i u povrtnjak moje sestre, jer je dosta graska pojedeno. |
|
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
a i ta ljepota se mora sa nečim platiti pa makar i mladim ružicama
![]() |
|
![]() |
|
kikach ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 497 |
ajme..graška ima i u konzumu ako zatreba, al srnica nema (nadam se, bar ja nisam vidjela pod smrznutom hranom
![]() |
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Vidim da nemam samo ja štete od srnica. Kod mene je cijeli red malina vraćen na 20 cm visine, drugim riječima - ništa od plodova ove godine Vi nemate nikakvu ogradu uz šumu?
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Draga Carol,Horti,
Svi vole delicije iz vaših vrtova,došle srne na švedski stol. Ne budite tužne srnice imaju svoje Bambiće.... ![]() Ima i kod nas na moru srnica,rade iste vragolije.
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
a joj ni ja nemogu kuditi srnice, to su mi divne divne životinje.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Carol žao mi je zbog tvojih ruža,a raditi tako dugu ogradu kod tebe,mislim da nema smisla.Nasmijao me Hortin komentar.Kod mene su prije dolazili zečevi,a sad jadni gledaju preko ograde.
|
|
![]() |
|
Drage moje, Blue sky,kikach,Belina,belica,Camellia, neznam dal se sjecate Zloceste djece.
Evo linka, vezano za ovu temu: |
|
|
![]() |
|
Horti tebe sam izostavila, jer te muce isti problemi. Ogradu nije moguce staviti, mislim da mi nebi bilo dosta za nju mojih par mirovina.
|
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
a zločeste srne
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sjedimo jucer ujutro sestra i ja kod prozora i eto ti ga na, ona se lijepo, elegantno dosetala opet do mojih ruzica i presla na djelo. Za cas je nestalo par pupoljaka. Slika je malo losija, jer sam slikala kroz staklo, a upalio se i fles.
Mari, najgore od svega je da je te ruze sogor posprical kemikalijama i dosta smrde po tome, za liker sigurno nisu. |
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
![]() a joj baš se gosti srećica, ja ti nažalost nemogu pomoći savjetom kako da ju okaneš ružica ali sigurno će se naći netko. |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
rosa2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
![]() ![]() ![]() |
|
cvijet za cvijet=buket
|
|
![]() |
|
|
![]() |
|
Heuchera
Jos jedna Heuchera poklon od R.Sare Carex Comans Bronze Irisi Ophiopogon planiscapus "Nigrescens" Sorbaria, poklon od Camellie Tradescantia, poklon od Horti Imperata Cilindrica "Red Baron" i za kraj "vecernji pjevac" na vrhu "Gospona Smrekara", u stvari vrha niti nema, jer kad smreka potjera novi, njezni vrh, sjedne ptica na njega i slomi ga. |
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 41> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |