Močvarni hibiskus - Hibiscus moscheutos |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 37> |
Korisnik | |
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sto ga drzis u saksiji.Bar tako sam vidjela na slici, mozda se varam.Trebas ga zasaditi u vrt on ce se siriti i cvjetace ti ove godine.Ja sam vani ostavljala preko zime male sijance i prezivjeli su ovi jaku zimu.Sve sto je hladnije bolje cvijetaju.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
matilda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
Prošle godine sam dobila sijeme močvarca od jedne forumašice.Preko zima sam bilje držala u kući, jer navodno ne preživi prvu godinu vani.Do sada mi još nije cvao i baš sam znatiželjna kakav će mi biti.Trenutno izgleda ovako:
![]() |
|
![]() |
|
ljiljana3 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Moj močvarac je počeo nicati, već je oko 50 cm, ali listovi su mu se nakovrčali, tako je bilo i prošle godine i normalno je cvjetao, a ja nisam otkrila razlog tog frkanja listova. Ima li netko ideju zbog čega se to dešava?
I da, nema nikakvih nametnika po njemu.
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
![]() |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
De strpi se malo! Cvjetat će ti i te kako kad mu dođe vrijeme, vidjet ćeš.
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
ne vidim nikakvog pupa...oče cvitat ovaj moj ove godine???
|
|
![]() |
|
hvala dadinica....kad ti procvita stavi mi slikicu
|
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
S njim, draga moja ništa naročito. Zaliješ ga i to je to. Ja imam živicu od njega. Zalije ga kuša kad pada i to mu je sve, a svake godine je sve veće i šire i...Cvate kao ludo tamo 7 i 8 mjesec.
|
|
![]() |
|
vrtniiiiiii....zar i taj postoji ..
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
ovo je vrtni hibiskus
|
|
![]() |
|
.....zalijem ga skoro svaki dan...jeli to ok?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Ajde pripazi na njega,pa ako bude sjemena,sačuvaj sjemenke...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ljiljana3 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Moj coccin. je crvene boje, a močvarac je bijeli sa crvenom sredinom.
Moram priznati da nisam primijetila sjeme, ali ove godine ću obratiti pažnju na to.
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Ljiljana kakve boje su ti coccineusi? Ako budeš imala sjemenki od njih,onda me pribilježi.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Na teglu sam samo prve godine stavila malo lišća, a sve ostale stoji vani gdje i inače, zimi ih snijeg zatrpa i nije im ništa, samo ih od proljeća dobro zalijevam.
Isto radim i sa coccineusom, oni baš trebaju osjetiti hladnoću da bi bujnije cvjetali, a stvarno su prekrasni kad otvore ogromne cvjetove.
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
nisam ga uopće zaštićivala - čemu?, pa nadzemni dio ionako odumire i mladice izlaze iz zemlje
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Bez obzira da li je pospremljen zimi u toplo ili hladno, nadzemni dio odumire!
|
|
![]() |
|
![]() |
|
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
Ajama, hvala na odgovoru! |
|
Lipik
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
ljiljus.primio bi se ako ga možeš odvojiti sa žilama.ja sam mog crvenog tako i dobila
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 37> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |