Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Močvarni hibiskus - Hibiscus moscheutos
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Močvarni hibiskus - Hibiscus moscheutos

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2223242526 37>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2012 u 21:56
Sto ga drzis u saksiji.Bar tako sam vidjela na slici, mozda se varam.Trebas ga zasaditi u vrt on ce se siriti i cvjetace ti ove godine.Ja sam vani ostavljala preko zime male sijance i prezivjeli su ovi jaku zimu.Sve sto je hladnije bolje cvijetaju.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
matilda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 540
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje matilda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2012 u 13:07
Prošle godine sam dobila sijeme močvarca od jedne forumašice.Preko zima sam bilje držala u kući, jer navodno ne preživi prvu godinu vani.Do sada mi još nije cvao i baš sam znatiželjna kakav će mi biti.Trenutno izgleda ovako:

Na vrh
ljiljana3 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 197
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljana3 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2012 u 10:05

Moj močvarac je počeo nicati, već je oko 50 cm, ali listovi su mu se nakovrčali, tako je bilo i prošle godine i normalno je cvjetao, a ja nisam otkrila razlog tog frkanja listova.

Ima li netko ideju zbog čega se to dešava?
I da, nema nikakvih nametnika po njemu.
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 15:20
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2012 u 22:29
De strpi se malo! Cvjetat će ti i te kako kad mu dođe vrijeme, vidjet ćeš.
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2012 u 22:11
ne vidim nikakvog pupa...oče cvitat ovaj moj ove godine???
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2012 u 13:37
hvala dadinica....kad ti procvita stavi mi slikicu
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Lipanj 2012 u 20:24
S njim, draga moja ništa naročito. Zaliješ ga i to je to. Ja imam živicu od njega. Zalije ga kuša kad pada i to mu je sve, a svake godine je sve veće i šire i...Cvate kao ludo tamo 7 i 8 mjesec.
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Lipanj 2012 u 20:15
vrtniiiiiii....zar i taj postoji .. valjda ću se počet snalazit i ja jednog lipog sunčanog dana .. a što sa ovim???
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Lipanj 2012 u 19:45
ovo je vrtni hibiskus
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Lipanj 2012 u 18:10
.....zalijem ga skoro svaki dan...jeli to ok?
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Lipanj 2012 u 18:09
Jeli ovo močvarni hibiskus??Stavila san ga ispod jednog zida di je večinu vrimena na suncu....hoče li priživiti zimu...ja san na moru....?? Hvala

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Svibanj 2012 u 09:16
Ajde pripazi na njega,pa ako bude sjemena,sačuvaj sjemenke...
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
ljiljana3 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljana3 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Svibanj 2012 u 09:12
Moj coccin. je crvene boje, a močvarac je bijeli sa crvenom sredinom.
Moram priznati da nisam primijetila sjeme, ali ove godine ću obratiti pažnju na to.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Svibanj 2012 u 08:52
Ljiljana kakve boje su ti coccineusi? Ako budeš imala sjemenki od njih,onda me pribilježi.
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
ljiljana3 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljana3 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Svibanj 2012 u 08:45
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

Ljiljana da li ti ta tegla s močvarcima onda ostane negdje zatrpana snijegom preko zime ili ju nekamo staviš u zaklon?

Na teglu sam samo prve godine stavila malo lišća, a sve ostale stoji vani gdje i inače, zimi ih snijeg zatrpa i nije im ništa, samo ih od proljeća dobro zalijevam.
Isto radim i sa coccineusom, oni baš trebaju osjetiti hladnoću da bi bujnije cvjetali, a stvarno su prekrasni kad otvore ogromne cvjetove.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 21:03
nisam ga uopće zaštićivala - čemu?, pa nadzemni dio ionako odumire i mladice izlaze iz zemlje
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 15:00
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

E pa pošto vas je većina rekla da su im hibiji vani i ja sam sad svoje hibiće stavila van,izravno u zemlju,pa što im Bog da. Ostali ,propali,ako propadnu idem opet ponavljati gradivo,sve ispočetka!   
Koliko ja znam, močvarac bi samo prvu zimu trebao biti zaštićen, kasnije ne.
Bez obzira da li je pospremljen zimi u toplo ili hladno, nadzemni dio odumire!
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
ljiljus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 09:17

Ajama, hvala na odgovoru! smile78

Lipik
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 08:40
ljiljus.primio bi se ako ga možeš odvojiti sa žilama.ja sam mog crvenog tako i dobila
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2223242526 37>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,500 sekundi.