Aloe |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 29> |
Korisnik | |
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kaktusiću, zmaj ovo se svake godine ponavlja. Možda je to i zato jer je to "stari panj", ima oko 10 godina.
Zmaj, tvoja agava je ferox-zasigurno, kaktusić je "od prve" pogodila! Pozdrav....schumy |
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
moja aloa se sprema na cvatnju..cijelu zimu mi je bila lijepa i imala je zdravu zelenu boju,cim sam je iznijela van pocela je da gubi svoju lijepu zdravu boju,al mene to ne zabrinjava,za kratko vrijeme ona ce se naviknut na sunce i ponove ce zablistat ..jedino apoe veru ne iznoesim na sunce,njoj to smeta ,a sve ostale aloe se naviknu brzo
![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Kamenjar, predivno! Najviše volim iščekivanja kada se nakazuje cvijet u nastajanju kod kaktusa. Svakako nam poslikaj i pokaži ovu tvoju alou u punom cvatu, ne zaboravi!
Pozdrav............schumy |
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
tako i moja aloja izgleda ali do sad nikad nije cvjetala... baš me raduje da vidim barem tvoju kako cvjeta..
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
JEKA FRA ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 710 |
JELENA FRANIC
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
jeka fra (do sada sam mislila da u nicku piše jelka i tako te oslovljavala, sorry
![]() ove 2 biljke sa zadnje slike su lijepe i zdrave ali to su gasterie, ne aloe, one su isto sukulenti, ne vole puno vode, ali ne vole ni jako sunce |
|
![]() |
|
JEKA FRA ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 710 |
da natalija upravu si fulala sam
|
|
JELENA FRANIC
|
|
![]() |
|
JELENA FRANIC
|
|
![]() |
|
Smiley ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 03 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 8 |
Lijep pozdrav svima :)
Evo imam jedno pitanje što se tiće vrste moga kaktusa, zgleda mi ko iz porodice Aloa vera al nisam ziher?? Imam ga jedno mjesec dana, bio je još sičušniji al je sada se rastvorio i počeo rasti pa nadam se da mu donekle dajem dobre uvjete ali htio bi još i bolje :) Uglavnom stoji mi na prozoru na istočnoj strani i zalijevam ga jednom tjednomi to sa odstajalom vodom, ne direktno iz pipe i zasad mu se sviđa kolko vidim.. Imao je i jednu nezgodu da ga je moj stari šutno slučjno s prozora pa je ispao iz zemlje al nazad je posađen i vidim da se opet diže u zrak sve više :) Evo prilažem sliku pa ako bi mi mogo neko objasnit koja je sorta i kako bi ga trebao njegovat bio bih vrlo zahvalan ;) Evo slikica: Zahvaljujem se! ;) |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
smiley ovo nije agava, čini mi se da je haworthia u pitanju
|
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
A ovo?
![]() ![]() |
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
kiki na prvoj slici je nekad zvana aloa aristata, a danas kažu da ipak spada u porodicu haworthia, pa je haworthia aristata
a na drugoj slici onaj komadić lijevo, ako na to misliš je faucaria tigrina - tigrove ralje, desno su čuvarkuća, sedumi... |
|
![]() |
|
flover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 397 |
wooow,pinus,ova tvoja malecka mi je prelijepa......
|
|
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
|
|
![]() |
|
flover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 397 |
Imam i ja tri aloice,samo ne znam točna imena....tj.vrste...
![]() ![]() ![]() |
|
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
laura-409 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
![]() moja aloa je u zadnjih nekolik mjeseci narasla puno i naglo, i poceli su joj se listovi savijati prema dolje, to smo rijsili stapicima i sl koji su drzali listove prema gore. ub to vrijeme je stajala ispod prozora na ormaricu i moj najdrazi bi juuvijek barem ocesao kad bi isao otvoriti prozor. mislila sam da joj smeta to, pa sam ju prebacila na ormar (imam jako mali stan). tamo mi se jos prosirila i nije dobivala dovoljno sunca, zatim sam ju prije tjedan dana izvukla van. jedan dio dana ima sunce ravno na to podrucje, ostatak je u ajmo reci hladu, i sad je pocela zutjeti i omeksavati, kao da trune. sto sa? premjestila sam ju u hladovinu, i neznam sto jos napraviti... ![]() ![]() http://www.svijetokonas.net/wp-content/uploads/2011/03/aloa-vera.jpg http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTlIJ1VIIuDLftnNuSNlYghv4CmFTCxMaMZbiPSxXCKtakQtP0Rrj-VEj0M_A http://vijesti.gorila.hr/var/mojportal/storage/images/gorilopedija/lifestyle/zdravlje/aloa_vera_sok/1088892-1-cro-HR/aloa_vera_sok_tabfull.jpg ovo je par slika da vam pokazem koja je moja tocno. |
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Dobro došla! Moraš svakom cvijeću,pa tako i agavicama , naći jedno mjesto,ne seliti, previše si zaljevala!? A sada novu zemlju,očisti sve listove,i opet ćeš imati lijepu agavicu
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
laura ,aloa ti se očito izdužila jer je u stanu ,one nisu baš za grijani prostor ,a plus toga aloa ova koju imaš na sliki ne voli sunce,ona na suncu pocrni ..samo je smjesti u hlad i za kratko vrijeme će se ona oporavit.neće joj biti ništa..moje u nedostatku hlada svako malo pocrne ,pa ih ja šetam od nemila do nedraga..brzo se oporave ,nemoj je zaljevat često dok se ne oporavi ..
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 29> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |