Kad se male ruke slože... |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 22> |
Korisnik | |
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Deca draga, ja vas podržavam. Hvalevrijedna akcija, lijepo druženje u vrtu, sve drugo je nevažno... Čini mi se da je mnoge televizija dovela u zabludu. Vrt ni stručnjaci ne rade za jedan dan, za nekoliko dana i uspiju, onda je naručitelj u najmanju ruku bogat ko Onansis (velika stabla uz pomoć mehanizacije, trava u rolama, navodnjavanje) i nastaju uredni, ali sterilni vrtovi. Ne očekujte mješane cvjetne gredice iz engleskih vrtova s prekrasnim trajnicama čija cvatnja se smjenjuje cijelu godinu, koje smo imali prilike gedati u rijetkim emisijama naše TV. Koliko ima ljubavi za biljke i cvjetoljubnog zanosa vlasnika, kad ne zna što ima u vrtu niti ga to ne zanima? Kreativnost? Čini mi se da je bitnije znanje o biljkama i njihovim potrebama. Kreativnost je individualna kategorija, svatko ima svoje želje i vizije kakav vrt želi. Ne čini mi se da je ovom pomoći kreativnost vlasnice imalo umanjena.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
sorry ja sam tek nakon nekoliko pregledavanja, skužila kamenje ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
![]() ja sam tek sada slučajno pronašla ovu temu. Sve pohvale za vrijedne ručice - stvarno ste super ekipa i pravi prijatelji ! ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
bina ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 164 |
Kad se male ruke slože to može ekipa sa velikim srcima, svaka čast na akciji i vrijednim rukama
|
|
Uz cvijeće i život je ljepši
|
|
![]() |
|
Monny ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 1028 |
za akciju i radnu snagu sve pohvale
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
wow ja sam sad iz naftalina izvukla ovu temu, ali nema veze, moram se podiviti i izraziti čestitke, jer ste zaista posebne. ovo je bila jedna pre pre divna gesta od vas.
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
cvijetićljubac ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 18 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 741 |
svaka čast...divni ste.....
![]() |
|
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Belica, bas ti hvala kaj si izvukla ovu temu iz naftalina, jer ja je nisam vidjela, ko zna na kojoj je stranici bila, pa zbog sporosti moje intern.veze, nisam niti dosla do nje.
Eto, kad sam si sve procitala, ponovno sam dosla do saznanja da sam u prekrasnom drustvu, spremnom na pomoc svakome i uvijek spremnom za dati koristan savjet, a naravno i zabaviti se, jer bez toga nebi moglo ici.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Ma znam da je društvo na CIF-u sama pozitiva i dobrota... odoh tražiti kako to izgleda danas... kod koga je bila ovogodišnja akcija?
|
|
![]() |
|
LeoNata ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Veljača 2011 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 278 |
Evo i ja kratkovidna tek sad otvorila ovu temu, i što reći nego- KAPA DOLJE!!!
Stvarno malo je takvih ljudi... |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
...dragi prijatelji, prošlo je već dosta vremena otkako je ova tema bila aktivna što ne znači da se male ruke nisu koji put složile i pomagale u uređivanju vrtova svih onih kojima je to trebalo i koji su to od nas tražili...nažalost, dokaza, ukoliko je uopće potrebno, za te akcije nema jer se u velikom poslu nitko nije sjetio fotografirati...moram spomenuti, barem po meni, najuspješniju akciju a to je bila prošlog ljeta kada smo po najvećem suncu i vrućini uređivali vrt naše drage lorice 10 a prije njenog vjenčanja u rujnu 2013.
...ovog proljeća potrebna nam je sva pomoć koju nam možete pružiti...naime, zamolio me moj znanac Stipo, veliki fan našeg foruma, predsjednik KUD-a Novo Čiče da im pomognemo u uređenju okućnice Etno kuće u N.Čiču...za one koji ne znaju, Novo Čiče je malo mjesto u okolici Zagreba, odnosno Velike Gorice. Kako bi obogatili svoj kraj članovi društva su odlučili urediti staru kuću koja se nalazi u dvorištu stare Pučke škole. Sve radove na kući i u kući izvode članovi društva dobrovoljno, uz pomoć dobrih ljudi sa strane i raznih donatora. Otvorenje Etno kuće planira se za manifestaciju " Ivanje u Novom Čiču 2014." koje će se održati u sklopu ovogodišnje Međunarodne smotre foklora. ...lijepo molim sve forumaše koji su voljni sudjelovati u ovoj akciji i pomoći u uređenju okućnice da skupljaju viškove svojih biljaka jer na taj način želimo skupiti barem dio biljaka...također bih molila ukoliko ima forumaša koji bi svojim radom pomogli u pripremi i sadnji da se jave na ovoj temi...Stipo je obećao da će se pobrinuti za hranu i piće ![]() a sada ću vam pokazati kako izgleda ta kuća: ![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Retriver Sara, pokušati ću spelcati nekaj od onog što imam, pa ti pošaljem. Nije baš neka reprezentativna zbirka ali...
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Radosno se pridružujem ovoj akciji i tebi, Sara, sve pohvale što si nas upoznala s tim. No, prvo što mi je palo na pamet jesu pitanja:
1. Hoće li uređenje kuće biti gotovo dovoljno rano da bi se prije spomenute manifestacije mogao uređivati okoliš? Ne bi bilo zgodno uređivati okoliš dok se okolo raznosi građevinski materijal i postoji opasnost da radnici sve pogaze. 2. Tko će isplanirati uređenje okoliša? Takva se akcija ne može raditi stihijski. 3. Tko će to kasnije održavati, tj. treba li posaditi trajnice s kojima nema puno posla ili se mogu posaditi zahtjevnije biljke? Budući da se kuća nalazi u dvorištu stare Pučke škole, dobro bi bilo proučiti tekst objavljen u Agronomskom glasniku 2-4 iz 2005. g. pod nazivom Preporučene vrste biljaka za školski okoliš gdje se može pronaći krasnih prijedloga. Mnoge od preporučenih biljaka imamo i mi svom školskom vrtu i rado ćemo zapelcati što se može, a uskoro ćemo nešto i posijati pa možda (?! ![]() |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
draga Andina, podijelit ću s tobom i ostalima one informacije koje za sada znam. Najvažniji poslovi u vezi uređenja kuće a koji bi mogli onemogućiti uređenje okućnice su, koliko znam, gotovi a to se prije svega odnosi na instalacije i na radove u vezi s krovom što se valjda i vidi na fotki...kolko sam shvatila ostaju još neki unutrašnji radovi koji neće ometati uređenje okućnice jer će se koristiti prilaz kući a vrt će biti sa strane i okruživati kuću.
U vezi planiranja već sam rekla predsjedniku društva da ću naići jedan dan da poslikam okućnicu iz svih kutova a onda sam mislila sve to staviti ovdje na temu da svi mogu vidjeti...već sam zamolila Baku Beu za njeno stručno sudjelovanje i ona je prihvatila rado, jednako kao i pomoć pri sadnji a sudjelovanje u akciji sam očekivala i od tebe ![]() Izbor biljaka je predsjednik prepustio nama, mislim da bi najbolja bila kombinacija trajnica uz dovoljno cvatućeg jednogodišnjeg cvijeća...zapravo, sve ovisi o tome što će forumaši donirati jer društvo nema uopće novaca za cvijeće...vidjet ćemo što će nam forumaši ponuditi. |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
Cijenim tvoju velikodušnu ponudu draga bugica, naročito što je tako skromna jer si ti tek počela s vrtlarenjem i od ono malo što imaš odvojila bi za jednu tako dobru ideju ![]() |
|
zagreb |
|
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Već sam čula za ovu akciju na zadnjoj kavi. Ako sve kockice budu dobro sposložene, rado se budem pridružila, a svakako se bude našlo i bilja za sadnju. |
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Voljela bih da mogu jednostavno reći... pridružujem se akciji, no s obzirom na zdravstveno stanje sve je pod velikim upitnikom .
![]() No s obzirom da je RS digla ovu temu vjerujem da će se neki pitati kako je završila naša prva akcija, jesmo li ostavili sve nedovršeno ![]() ![]() |
|
Ivanić-Grad
Dok ne pokušate, ne znate što ne možete učiniti. Henry James |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Jos neznam kako ali i ja cu pokusati pronaci nacin kako da pripomognem !
|
|
![]() |
|
Koka moja, zaista bih voljela da se sve kockice dobro poslože ![]() |
|
zagreb |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 22> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |