Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kad se male ruke slože...
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kad se male ruke slože...

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 22>
Korisnik
Poruka
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Kolovoz 2011 u 12:09
Deca draga, ja vas podržavam. Hvalevrijedna akcija, lijepo druženje u vrtu, sve drugo je nevažno... Čini mi se da je mnoge televizija dovela u zabludu. Vrt ni stručnjaci ne rade za jedan dan, za nekoliko dana i uspiju, onda je naručitelj u najmanju ruku bogat ko Onansis (velika stabla uz pomoć mehanizacije, trava u rolama, navodnjavanje) i nastaju uredni, ali sterilni vrtovi. Ne očekujte mješane cvjetne gredice iz engleskih vrtova s prekrasnim trajnicama čija cvatnja se smjenjuje cijelu godinu, koje smo imali prilike gedati u rijetkim emisijama naše TV. Koliko ima ljubavi za biljke i cvjetoljubnog zanosa vlasnika, kad ne zna što ima u vrtu niti ga to ne zanima? Kreativnost? Čini mi se da je bitnije znanje o biljkama i njihovim potrebama. Kreativnost je individualna kategorija, svatko ima svoje želje i vizije kakav vrt želi. Ne čini mi se da je ovom pomoći kreativnost vlasnice imalo umanjena.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Kolovoz 2011 u 22:15
Originalno poslano od člana bigmamma bigmamma napisao:

Mari, crna Mari, pod hitno mijenjaj dioptriju! LOL
I tebi velika, velika smile78

sorry ja sam tek nakon nekoliko pregledavanja, skužila kamenjeLOL, pa naravno da će sada biti gazdarici puno lakše popunjavati s biljkamaClapThumbs%20Upsmile79
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2011 u 14:13

smile42 

ja sam tek sada slučajno pronašla ovu temu.
Sve pohvale za vrijedne ručice - stvarno ste super ekipa i pravi prijatelji !

smile141

U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
bina View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 164
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2011 u 15:25
Kad se male ruke slože to može ekipa sa velikim srcima, svaka čast na akciji i vrijednim rukama
Uz cvijeće i život je ljepši
Na vrh
Monny View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1028
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monny Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2011 u 00:20
za akciju i radnu snagu sve pohvale Thumbs%20UpThumbs%20UpThumbs%20Up
Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2011 u 21:53
Podržavam i ja sve vas :

http://www.youtube.com/watch?v=vBcwRqBkzlo
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2012 u 14:14
wow ja sam sad iz naftalina izvukla ovu temu, ali nema veze, moram se podiviti i izraziti čestitke, jer ste zaista posebne. ovo je bila jedna pre pre divna gesta od vas.

smile141
belica,zagreb
Na vrh
cvijetićljubac View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 741
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvijetićljubac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2012 u 14:51
svaka čast...divni ste.....smile73
Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica
1. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 2208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2012 u 20:07
Belica, bas ti hvala kaj si izvukla ovu temu iz naftalina, jer ja je nisam vidjela, ko zna na kojoj je stranici bila, pa zbog sporosti moje intern.veze, nisam niti dosla do nje.
Eto, kad sam si sve procitala, ponovno sam dosla do saznanja da sam u prekrasnom drustvu, spremnom na pomoc svakome i uvijek spremnom za dati koristan savjet, a naravno i zabaviti se, jer bez toga nebi moglo ici.  
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..
Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2012 u 01:13
Ma znam da je društvo na CIF-u sama pozitiva i dobrota... odoh tražiti kako to izgleda danas... kod koga je bila ovogodišnja akcija?
Na vrh
LeoNata View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 278
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje LeoNata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2012 u 16:21
Evo i ja kratkovidna tek sad otvorila ovu temu, i što reći nego- KAPA DOLJE!!!
Stvarno malo je takvih ljudi...
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2014 u 11:03
...dragi prijatelji, prošlo je već dosta vremena otkako je ova tema bila aktivna što ne znači da se male ruke nisu koji put složile i pomagale u uređivanju vrtova svih onih kojima je to trebalo i koji su to od nas tražili...nažalost, dokaza, ukoliko je uopće potrebno, za te akcije nema jer se u velikom poslu nitko nije sjetio fotografirati...moram spomenuti, barem po meni, najuspješniju akciju a to je bila prošlog ljeta kada smo po najvećem suncu i vrućini uređivali vrt naše drage lorice 10 a prije njenog vjenčanja u rujnu 2013.
...ovog proljeća potrebna nam je sva pomoć koju nam možete pružiti...naime, zamolio me moj znanac Stipo, veliki fan našeg foruma, predsjednik KUD-a Novo Čiče da im pomognemo u uređenju okućnice Etno kuće u N.Čiču...za one koji ne znaju, Novo Čiče je malo mjesto u okolici Zagreba, odnosno Velike Gorice. Kako bi obogatili svoj kraj članovi društva su odlučili urediti staru kuću koja se nalazi u dvorištu stare Pučke škole. Sve radove na kući i u kući izvode članovi društva dobrovoljno, uz pomoć dobrih ljudi sa strane i raznih donatora. Otvorenje Etno kuće planira se za manifestaciju " Ivanje u Novom Čiču 2014." koje će se održati u sklopu ovogodišnje Međunarodne smotre foklora.
...lijepo molim sve forumaše koji su voljni sudjelovati u ovoj akciji i pomoći u uređenju okućnice da skupljaju viškove svojih biljaka jer na taj način želimo skupiti barem dio biljaka...također bih molila ukoliko ima forumaša koji bi svojim radom pomogli u pripremi i sadnji da se jave na ovoj temi...Stipo je obećao da će se pobrinuti za hranu i pićeWink...

a sada ću vam pokazati kako izgleda ta kuća:

...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2014 u 11:06
Retriver Sara, pokušati ću spelcati nekaj od onog što imam, pa ti pošaljem. Nije baš neka reprezentativna zbirka ali...
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2014 u 16:29
Radosno se pridružujem ovoj akciji i tebi, Sara, sve pohvale što si nas upoznala s tim. No, prvo što mi je palo na pamet jesu pitanja:
1. Hoće li uređenje kuće biti gotovo dovoljno rano da bi se prije spomenute manifestacije mogao uređivati okoliš? Ne bi bilo zgodno uređivati okoliš dok se okolo raznosi građevinski materijal i postoji opasnost da radnici sve pogaze.
2. Tko će isplanirati uređenje okoliša? Takva se akcija ne može raditi stihijski.
3. Tko će to kasnije održavati, tj. treba li posaditi trajnice s kojima nema puno posla ili se mogu posaditi zahtjevnije biljke?

Budući da se kuća nalazi u dvorištu stare Pučke škole, dobro bi bilo proučiti tekst objavljen u Agronomskom glasniku 2-4 iz 2005. g.  pod nazivom Preporučene vrste biljaka za školski okoliš gdje se može pronaći krasnih prijedloga. Mnoge od preporučenih biljaka imamo i mi svom školskom vrtu i rado ćemo zapelcati što se može, a uskoro ćemo nešto i posijati pa možda (?! Embarrassed ) bude mladih biljčica kad akcija uređenja započne.
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2014 u 17:57
draga Andina, podijelit ću s tobom i ostalima one informacije koje za sada znam. Najvažniji poslovi u vezi uređenja kuće a koji bi mogli onemogućiti uređenje okućnice su, koliko znam, gotovi a to se prije svega odnosi na instalacije i na radove u vezi s krovom što se valjda i vidi na fotki...kolko sam shvatila ostaju još neki unutrašnji radovi koji neće ometati uređenje okućnice jer će se koristiti prilaz kući a vrt će biti sa strane i okruživati kuću.
U vezi planiranja već sam rekla predsjedniku društva da ću naići jedan dan da poslikam okućnicu iz svih kutova a onda sam mislila sve to staviti ovdje na temu da svi mogu vidjeti...već sam zamolila Baku Beu za njeno stručno sudjelovanje i ona je prihvatila rado, jednako kao i pomoć pri sadnji a sudjelovanje u akciji sam očekivala i od tebeWink, pogotovo u onom dijelu u kojemu govoriš o preporučenim biljkama za školski okoliš iako škola više nije ovdje.
Izbor biljaka je predsjednik prepustio nama, mislim da bi najbolja bila kombinacija trajnica uz dovoljno cvatućeg jednogodišnjeg cvijeća...zapravo, sve ovisi o tome što će forumaši donirati jer društvo nema uopće novaca za cvijeće...vidjet ćemo što će nam forumaši ponuditi.
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2014 u 17:59
Originalno poslano od člana bugicaza5 bugicaza5 napisao:

Retriver Sara, pokušati ću spelcati nekaj od onog što imam, pa ti pošaljem. Nije baš neka reprezentativna zbirka ali...

Cijenim tvoju velikodušnu ponudu draga bugica, naročito što je tako skromna jer si ti tek počela s vrtlarenjem i od ono malo što imaš odvojila bi za jednu tako dobru idejuSmile

zagreb
Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica
1. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 2208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2014 u 20:50

Već sam čula za ovu akciju na zadnjoj kavi. Ako sve kockice budu dobro sposložene, rado se budem pridružila, a svakako se bude našlo i bilja za sadnju.
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2014 u 20:59
Voljela bih da mogu jednostavno reći... pridružujem se akciji, no s obzirom na zdravstveno stanje sve je pod velikim upitnikom .
No s obzirom da je RS digla ovu temu vjerujem da će se neki pitati kako je završila naša prva akcija, jesmo li ostavili sve nedovršeno Nažalost da, jer Pikica više ne stanuje na toj adresi, a vrt koji smo mi započeli uređivati je opet zapušten...
Ivanić-Grad
Dok ne pokušate, ne znate što ne možete učiniti. Henry James
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2014 u 23:44
Jos neznam kako ali i ja cu pokusati pronaci nacin kako da pripomognem !

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2014 u 09:43
Originalno poslano od člana Carol Carol napisao:

Već sam čula za ovu akciju na zadnjoj kavi. Ako sve kockice budu dobro sposložene, rado se budem pridružila, a svakako se bude našlo i bilja za sadnju.

Koka moja, zaista bih voljela da se sve kockice dobro posložeWink...

zagreb
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 22>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.