Vrt za dušu by Free |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 174175176177178 251> |
Korisnik | |
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja, sada nemam ribica, završile lani kao ručak susjedinoj mački, ali komaraca opet nemam !! A zašto bi ti ribicama davala svaki dan svježe vode iz pipe ??
Ja sam čistila (oprala korito minivašem) jednom u dva mjeseca, za to sam mrežicom povadila ribice u kadicu, kad sam oprala jezerce (pvc kalup od 450l) ostavila sam par sati da ishlapi klor iz vode i da se malo voda ugrije i izlila ribice s vodom u jezerce !! A sada kad nemam ribica već su jezerce zauzeli lopoći, pošto imam teglica i teglica, tom vodom zalijevam cvijeće i navečer samo dopunim jezerce !! A kalup jezerca perem samo kada se napravi previše algi, 2-3 puta godišnje !! Zbod mnogo pčela i ptićica koje su na pojilu na jezercu ne koristim nikakvo sredstvo protiv algi !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() Uploaded with ImageShack.us Pastelno ružičasta astilba ![]() Uploaded with ImageShack.us Srednje ružičasta astilba ![]() Uploaded with ImageShack.us Tamno ružičasta astilba ![]() Uploaded with ImageShack.us Bijela astilba !! A ljubičasta kasni jer ona cvate krajem ljeta !! |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
ajmee, opet muškatna kadulja, pa makovi, već i hoste počinju! Prekrasno!
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Prošetala smo dijelom vrta i oduševila se a za ostatak trebat će mi cijeli dan. Blago vama koji imate toliki prostor i niste skučeni u gradu, a tek ravnice i brezuljci. Međimurci imate bogom dan prostor za svoju ljubav prema biljkama. Iskrene čestitke i mala zavist
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Free, kod tebe se mora sa sunčanim cvikama doći, blješte boje na sve strane, divota !
Posebno me oduševio tvoj pristup održavanja jezerca, ja si ga želim ( nešto malo) ali se plašim kako to održavati, pa komarci, alge itd....od tebe čujem-čitam kako to može biti jednostavno.Hvala na tome, imat ću i ja baricu. |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
GT, u mene ima muškatne kadulje koliko hočeš !! Sijem lantane ispadnu kadulje, sijem močvarce ispadnu ostići !! Kao Antuntun !! Još da jaje šivam koncem, priča bi bila puna !!
Na zadnju kavu sam k malome kaktusu odnesla teglicu sa 4 kadulje, jer kao svi je na forumu imaju a samo ona nema !! A sad vidim, ima vas još koje nemate !! Aralija, ima Međimurje i brežuljke i doline, ali ja ako želim brežuljak ja ga moram napraviti sama, hehehe A prostora u mene, tek toliko za posaditi još par cvijetića !! Čestitke primam i zahvaljujem, a zavist - e pa ja i mm smo danas cijeli dan kosili travu, on flaksericom ja kosilicom i ručicama !! A ti si možda uživala sa svojim mužem u hladovini na terasici ili balkončiću, pa ko bi trebao kome zaviditi, ti meni ili ja tebi!! Ovo tvoje ljepše zvući a ja ću svoje ruke danas namakati u domestosu i još će biti zelene !! Glikica, nečeš vjerovati, ali ja sunčane naočale koristim samo kao rajf za kosu !! A boje - u pravu si, baš za uživanje !! Sve stvari, pa da je bilo kaj u pitanju, najlakše je napraviti sam !! Zato, kupi kalup za baricu, iskopaj teren za nju, napuni je vodom, dodaj ribice, makar i dvije, i sjedni pored, i nikaj ti više neće biti ni komplicirano a kamoli teško!! A kad barica bude na svom mjestu, šaljem ti lopoč za nju !! I zbilja jednostavnije nemože biti !! A ako imaš samo balkon-još lakše, nema kopanja !! |
|
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Ha, ha, ha ja uživala, ma daj tvoj bar kosi amoj i ovo malo što imam kaže da to ja volim pa nek uživam. On pobjego iz sela u škole da ne bi mao motiku, ali ne mogu ga samo kuditi ipak živicu reže jer ja to radim na valove a on to po špagi i bez špaga ha,ha,ha
![]() ![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Da,ja sam jedina koja nema muškatnu kadulju,ups,imam malenu,ma narast će i ona,dobila močvarca a ispao ostić,ma nema veze,glavno da je lijepo cvijeće.Morat ću uskoro doći na kavicu,već me dugo nije bilo u tvom vrtu.
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
prelijepo, rascvjetano
![]() |
|
![]() |
|
ANTHEA ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 12 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 274 |
astilbe....
![]() |
|
Nije dovoljno ljubav posaditi, treba je i zalijevati.
|
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Astilbe su prekrasne!
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Sve je lijepo ali makovi su me posebno oduševili....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
E jesi me popalila sa baricom, a znaš kad definitivno ? Večeras kad sam zalijevala cvijeće. Imam dvorište, ma iskopat ću ja rupu, samo da odredim lokaciju gdje mi je najbolje. Ribice neću ( za sada), a još kad si mi ponudila lopoče......o da, bit će barica kod mene.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
A ništa onda ja lijepo vadim tekicu. pa pišem: Milica - makovi, Glikica - lopoč, Josipi - kapija s tujama i borovi !!
Curice, hvala vam na posjeti, hvala na svakoj lijepoj riječi !! |
|
|
|
![]() |
|
Kraj tjedna sam najviše provela na koljenima, pljeveči, ali se zato sada mogu pohvaliti savršeno pokošenim, poflaksanim i popljevljenim vrtom !! I mojim i Muhlenbergijinim !! Idemo u šetnjicu !! ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us Šišanje na "nulu" !! ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
![]() |
|
Pa sam se sjetila da me je mali kaktus pitala kako su ruže njene mame !! E pa draga kaktusicu malecki, ruže su procvale, čak i bijela !!
![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us Pa možeš kaktusiću reći mami, da će cvasti još 30 godina !! Još nemogu vjerovati da su procvali oni panjići kaj sam sadila !! Čak mi se i MM smijao, rekao mi je da od toga ništa !! Onda, a sada veli, ti bokca, se kaj sadiš ti se primi i cvate !! |
|
|
|
![]() |
|
Pa sam ruseliju podijelila na pola i zasadila u dugu teglu !! Pa dok se ja dočekam zavjese od novozapelcanih ruselijica, past ću oči na ovoj krasotici, ne moram ni reći ima čak 5 cvjetića, za sada, a kasnije ih nek broji tko bude imao najviše vremena !! A između 2 "Antonije" zasadila sam jednu "Miru" - njezin plavi jasmin !!
![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 174175176177178 251> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |