Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slike kaktusa i njihova imena
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slike kaktusa i njihova imena

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4243444546 52>
Korisnik
Poruka
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2012 u 21:25
Originalno poslano od člana Klimatis Klimatis napisao:

gymnići[IMG]https://dl.dropbox.com/u/72656880/15/P6260084.JPG" />kako se zovu?[IMG]https://dl.dropbox.com/u/72656880/15/P6260086.JPG" />[IMG]https://dl.dropbox.com/u/72656880/15/P6260090.JPG" />

drugi red prvo bi trebao biti neki od damsija do njega horsti najvjerojatnije za ostale ne znam bar ne još zašto nisi pitao za imena gospodina Čordaša kad si več bio tamo. Drago mi je da si toliko kupio ipak je red da čovjek nešto i zaradi već je u godinama. Oprezno ih izlaži suncu da ti ne izgore ipak su odrasli u stakleniku.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2012 u 21:27
Klimatis krasna kupovina! Voljela bih da sam bila tamo s tobom,mislim da bih se osjecala kao Alisa u zemlji cuda
sutnja je zlato....
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2012 u 21:44
Ma samo blago dopodnevno sunce.Smile  Nadam se da im to neće biti prejako.
Ma iznenadili bi se da su jako pristupačni, a g. Janko je super, samo što se više ne zamara imenima kaktusa. Pazi na rodove, boje,  a ima neke druge zanimacije tako da mu imena nisu važna.Ali koji kaktusismile84. 50 godina stari astrići, rebutie, gymnići.
Neka se sve zeleni
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2012 u 22:01
G Janko je stari bećar, ako znate što je to, nedavno je izdao i 2 knjige pjesama, ma vražićak matori, a tek mu je 80 i nešto....i treća mu je u pripremi.
bila sam i ja kod njega, klimatis, žao mi je da se nismo vidjeli, mogli ste doći do mene, to je samo 15 min od Čordaša.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
đuđa View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 25
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje đuđa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 00:06
dzeni ovaj u sredini bi trebao biti mammilaria krameri
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2012 u 23:45

ovaj astrophytum mi je prije 2 godine počeo crkavati, no nisam ga bacila, nego ostavila u stranu, i evo ga izraslo nešto na njemu !!!
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2012 u 17:06
može ID ?

Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2012 u 19:09
vjerojatno neke espostoe teško je reči ovako izdaleka, što se astrophytuma tiče imam i ja takav jedan kaktus kad dođe do ozljede centra rasta a to je vrh kaktusa biljka se sama pobrine za sebe.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2012 u 22:03
ovo ne znam što je ?
1)

2)
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2012 u 19:58
Prvo matucana najvjerojatnije paucicostata drugo parodiaili ti notocactus
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2012 u 11:37
hvala MM, evo stavljam još nekoliko...
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2012 u 11:49

Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2012 u 15:38
Ovaj drugi mi je prekrasan, ime ne znam copiapoa ili neki eriosyce, a treći je copiapoa humilis po meni, jer sam ga i ja uzeo od Dede.
Neka se sve zeleni
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2012 u 15:58
treći je seleni cereus grandiflorus iliti noćna kraljicaTongueTongueTongue lijepi su svi
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2012 u 17:21
E ljudi sad ste me malo zbunili, gricka misliš na prvoga da je selenicereus ? Ako je tako onda i njega treba u hladovinu, vidim da ima neko zračno korjenje, pa bi onda bio nešto kao epifit ?
Klimatis, ovaj treći bi mogao biti copiapoa, sjećam se da je lane cvao žutim cvijetom.
ovaj zadnji mi se čini da bi mogao biti hildewintera.
Dakle ostaje mi onaj na drugoj slici za identifikaciju.

Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2012 u 21:32
Mislim da ti je i to copiapoa samo je teško reči koja i zašto tako raste.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2012 u 21:57
OK, sad smo sve riješili, hvala narode na pomoći.
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2012 u 23:53
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

može ID ?

Ovaj malecki u bijeloj teglici bi mi bio taman !! 

Navući ćete me da idem poslikati moje !!  Bilo bi me sram prema vašima, ali odnekud ste i vi počeli, jelda !!  Ok, ja sam počela malo kasnije ali nikad nije kasno !!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 00:48
Free, tvoj je, idi na moju temu vrtova.
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 08:42
ovo je noćna kraljica

a ovo hildewintera aureispina
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4243444546 52>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.