Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slike kaktusa i njihova imena
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slike kaktusa i njihova imena

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4445464748 52>
Korisnik
Poruka
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2012 u 00:05
Miss M. hvala na tako brzoj ID !!  Zaista je bilo brzo, sada samo da ja to zapišem !!

Glikica, ja bi, ako me primate !!  Ako nisu sva mjesta rezervirana !!Tongue
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2012 u 10:56
Naravno da te primamo, al bez kukanja " joj, bode"
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2012 u 11:27
molim ID ove mammilarie

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2012 u 11:30
a ovaj me totalno zbunjuje, da li je stapelia ili ?

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2012 u 11:36
ovoga znam koji je, samo da vam pokažem "poduhvat "

Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2012 u 13:28
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

a ovaj me totalno zbunjuje, da li je stapelia ili ?[IMG]http://i1052.photobucket.com/albums/s457/Glikica/100_0816.jpg" />

Ja sam ju kupila pod imenom huernia schneideriana ali bi prije rekla da je neka od orbea ili orbeanthus.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2012 u 13:34
kod bešlića ? I ova je njegova, kupljena proljetos, čini mi se da razvija cvjetne pupove, bit će vidljivije za koji dan.
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2012 u 13:37
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

kod bešlića ? I ova je njegova, kupljena proljetos, čini mi se da razvija cvjetne pupove, bit će vidljivije za koji dan.

da no i on često kui biljke pod pogrešnim imenom točno ćeš znati tek kad procvate http://www.fgas-sukkulenten.de/index.php?view=detail&id=800&option=com_joomgallery&Itemid=85&lang=de
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2012 u 13:46
primjetila sam da je strana okrenuta prema suncu puno šarenija od one u sjeni, sad sam ju izvukla skroz van na svjetlo da bude sa svih strana tako šarena.
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2012 u 13:58
Da i moja se zašarenila kad sam ju stavila na sunce.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2012 u 21:20
molim ID

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 20:11
Cure, molim lijepo, pod hitno broj moba od Glikice !!  Ja glupača, tek sad skopčala da nismo razmijenile broj, a planirale smo se vidjeti jer dolazi u  Koprivnicu!!   Molim, molim, hitno !!  Žena je danas doputovala u KC !!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Mateus View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 43
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mateus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2012 u 15:27
hello svima!
imam par pitanja. da li je ovo Opuntia?

ovo je slikano pred tjedan - dva ali prekjučer sam vidjela da su 2 "lista" otpala. mislim da je kaktus lopta pogodila jer se djeca igraju u blizini.
meni je bilo žao pa sam uzela jedan od listova. zasadila bi ga doma ali nisam sigurna kako i šta bi trebala napraviti. bila bi vam jaaako zahvalna na bilo kakvom savjetu.

Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2012 u 15:56
Samo u zakopaj u pijesak stavi uhladovinu i prskaj s vremena na vrijeme to je opuntia naravno
Na vrh
Mateus View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mateus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2012 u 17:51
Hvala Miss M.
Dakle, ne mora biti na suncu?
i još nešto, jedan od kaktusića mi se sav smežurao. nekako mi se čini da se smanjio i da samo iglice rastu... Mislim da je neka rebutia ali nisam nikakav stručnjak pa se možda varam. Ugl, ne vjerujem da je od previše zaljevanja jer ga zaljevam jednom tjedno. Uglavnom je na suncu ( gotovo cijeli dan ) pa se jako brzo isuši zemlja. Možda je premalo? Ostali kaktusi su mi ok osim njega... Šta da radim??
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2012 u 18:15
Originalno poslano od člana Mateus Mateus napisao:

Hvala Miss M. Dakle, ne mora biti na suncu? i još nešto, jedan od kaktusića mi se sav smežurao. nekako mi se čini da se smanjio i da samo iglice rastu... Mislim da je neka rebutia ali nisam nikakav stručnjak pa se možda varam. Ugl, ne vjerujem da je od previše zaljevanja jer ga zaljevam jednom tjedno. Uglavnom je na suncu ( gotovo cijeli dan ) pa se jako brzo isuši zemlja. Možda je premalo? Ostali kaktusi su mi ok osim njega... Šta da radim??

Zalij ga još s obzirom da je cijeli dan na suncu možda mu je to premalo inače bi bilo bolje da ih natapaš tako se sva zemlja dobro namoči zalijevanjem voda u poroznom supstratu doslovce proleti kroz sredinu. AKo imaš kakvu veću posudu stavi tegle u nju i nalij vode dok god ne primjetiš na površini tegla da je zemlja mokra ne vadi. Inače male biljke pa tako i kaktuse treba zalijevati češće nego velike jer nemaju toliku zalihu vlage u sebi kao odrasle.
Na vrh
Mateus View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mateus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2012 u 15:55
Originalno poslano od člana Miss M. Miss M. napisao:

Originalno poslano od člana Mateus Mateus napisao:

Hvala Miss M. Dakle, ne mora biti na suncu? i još nešto, jedan od kaktusića mi se sav smežurao. nekako mi se čini da se smanjio i da samo iglice rastu... Mislim da je neka rebutia ali nisam nikakav stručnjak pa se možda varam. Ugl, ne vjerujem da je od previše zaljevanja jer ga zaljevam jednom tjedno. Uglavnom je na suncu ( gotovo cijeli dan ) pa se jako brzo isuši zemlja. Možda je premalo? Ostali kaktusi su mi ok osim njega... Šta da radim??

Zalij ga još s obzirom da je cijeli dan na suncu možda mu je to premalo inače bi bilo bolje da ih natapaš tako se sva zemlja dobro namoči zalijevanjem voda u poroznom supstratu doslovce proleti kroz sredinu. AKo imaš kakvu veću posudu stavi tegle u nju i nalij vode dok god ne primjetiš na površini tegla da je zemlja mokra ne vadi. Inače male biljke pa tako i kaktuse treba zalijevati češće nego velike jer nemaju toliku zalihu vlage u sebi kao odrasle.

Puuno hvala  smile78. Sad sam došla s posla pa ću ih kasnije stavit u posudu s vodom.  A što se tiče ove opotunie, uzela sam i drugi list koji se otkinuo. Da li mogu oba posadit u istu teglu ili baš svaki mora biti u svojoj?
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2012 u 19:13
ma možeš neće baš odmah toliko narasti.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2012 u 19:45
Da i ja još jednom zamolim ID ona tri kaktusa što sam na prošloj stranici postavila sliku, pa ako netko zna, lijepo molim.
Na vrh
Mateus View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mateus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2012 u 20:00
valjda sam dobro posadila. držite mi fige Wink

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4445464748 52>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.