Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moja cvjetna oaza na brijegu
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moja cvjetna oaza na brijegu

Odgovori Odgovori Stranica  <1 210211212213214 319>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2012 u 06:18
dobro jutro.. ptičice pjevaju... vani je mrak... idealno vrijeme za buđenje LOL.
Ostavljam ti smile142
belica,zagreb
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2012 u 21:37
aralija nemaš pojma kako sam danas bila disciplinirana,prošla pored svega izloženog i kupila samo zaemlju za kaktuse.Vidiš da se može!Ali vratila se sa kave sa 4 nova od mojih dragih prijateljica.

dadinica i drugi put.Danas sam ubrala i ukiselila gljive,pala kiša,a oko mene sami vinogradi puni gljiva.

anabistrica,naravno da se podrazumjeva da si i ti pozvana na palačinke zajedno sa Carol,bit će mi drago.Danas sam se nasmijala kad sam vidjela tvoj komentar da se posvetim vrtu.Odmah sam išla uslikati sve ono što sam skupljala kad nisam mogla ništa vani raditi.Skoro mi je kramp trebao za sadnju.Pala je kiša,zemlja je mekša i ovaj vikend već krećem u akciju.Hrpa cvijeća čeka svoje mjesto.

moon hvala ti puno na lijepim riječima,dođi mi opet.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2012 u 00:12
Od mog zadnjeg posjeta k tebi puno novosti, prošetala sam preko par stranica i nagledala se ivnih sukulenata, kaktusića, poklona, pekmeza, sve izgleda savršenosmile64
Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2012 u 23:43
Čuj, sad je malo zahladilo i kišica je pala pa bi se mogla vratiti i malo u svoj vrt. Čisto si ga zapustila. Svaka čast sukulentima, lijepi su nema šta, ali
vrt je vrt. Dođem i ja na palačinkice.
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2012 u 19:52
Hvala za receptić, bit će isproban!
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2012 u 19:48
Ha, ha , ha jako posebni , ma daj mi šapini koji su to, znam da neznaš i da će srce odlučiti kad nešto vidiš a da li su posebni ili ne to nije važno glavno da su sukulentismile94smile68smile69
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2012 u 19:35
Carol hvala ti na šetnji,dođi na palačinke s pekmezom,čekam te.

dadinica hvala na šetnji i evo ti odprilike recept za pekmez jer ja nikad ništa ne važem,koliko voća ,toliko napravim.

PEKMEZ OD BUNDEVE SA SUHIM MARELICAMA I NARANČOM

-2 - 2,5 kg očišćene bundeve
-40 dkg suhih marelica
-2 kg naranča
-naribana kora neprskane naranče(ili ona ušećerena)
-1,5 šećera(ja stavim 1-1,20 ako je bundeva slatka)
-ekstrakt vanilije ili 6 van.šećera
-3 vrećice želina

Narezati marelice i potopiti u iscijeđeni sok od naranče,2 sata.Bundevu narezati na kocke i staviti u pola l vode da se kuha.Na pola kuhanja dodati marelice sa sokom i još kuhati dok se bundeva ne raskuha.Štapnim mikserom smiksati u pire.Pustiti da se ohladi.Umiješati želin,kad prokuha dodati šećer i vanilin šećer.Vruće stavljati u vruće staklenke.

Ljiljus hvala ti na šetnji i navrati opet.

belice police su pune,prozori skoro puni,a biljke samo stižu.Senecio je kupljen u Bauhausu i već ti je posađen,spreman za isporuku.

maris40 hvala ti draga na šetnji,dođi mi opet.

Anastazija imaš pravo i ja ostala bez teksta kad sam vidjela senecio i još neke novitete.

aralija nema nove police,Taktika opet postoji,a to su prozori,sve stavim na njih i onda ona druga polica bude prazna.Ma šalim se,novih cvjetića će biti samo ako su jako posebni.

mali kaktus bila sam malo vrijedna i napunila ostavu svim i svačim,kiselim i slatkim.A crassula i mene oborila pogotovo kad je susjeda zaključila da nema kud s njom po zimi i da mi je poklanja.Izgleda sa mnogi od nas imaju neku cvjetnu susjedu.
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2012 u 18:04
Koliko novosti kod tebe,pekmez,novi sukulenti,prekrasna velika crasula,cvijet od stapelije,mislim da će ti police uskoro biti premale,ako već nisuWinkTongue
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2012 u 17:54
opa nema me dva dana a ono treba nova polica netko će te
ili još ima tolerancije? Ma draga samo nastavi najvažnije je da si ti zadovoljna
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2012 u 13:46

Više stvarno neznam kaj reći  smile39.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
maris40 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3958
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maris40 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2012 u 09:27
Prekrasan cvijet stapelije,jedva,jedva čekam da procvjeta moja ,od drage Belice .Koliko noviteta,svi redom predivni ,a tek pokloni, pekmezići... .
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2012 u 06:20
hej.. evo me u ranojutarnjim pohodima LOL... ps.. vidim sve slike od 50 - te str...

neznam od kud da počnem uopće... prekrasni su ti sukulenti, morat ćeš ti još i na kat na kuhinjskom prozoru slagati kako si krenula... sjetila sam se kako si mi proljetos rekla da nevoliš kaktuse smile96sad ćeš kao i ja iako ti nisu glavni favorit, malo pomalo zaraziti se .

Pekmez izgleda divno, a sigurna sam i da je mljac mljac..

Nova crassula je zaista raskošni primjerak... odlično da ti ju je susjeda dala... kod tebe će joj biti još lijepše.LOL

Nisi sukulente još trebala spremiti , samo ih pogurati ispod nečeg.. mogu oni skroz do 0 vani biti , samo nesmiju biti vlažni, ali ti si brižna mama pa ih čuvaš kao koka piliće.

vidim i bugicu tu na zadnjoj slici u lijepom društvu Heart slijedeće godine će to biti prava lijepotica.

Senecio cephalophorus - to to !!! oči su mi ispale i ovo će sad biti premijera mog žicanja-- odvoji mi maleni, maleni pelcerić draga, bez toga nemogu živjeti ... gdje si li ga upecala ?
belica,zagreb
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2012 u 23:09

Ovi imaju zimovalište,bilo jedno jutro 9st,a ja bila brižna
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2012 u 23:05

Ovi se još sunčaju,sad se vidi kako je krasula velika
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2012 u 23:01

Cotyledon octopus
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2012 u 22:59

Još jedna Haworthia
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2012 u 22:56

Još jedan novitet (još mu ne znam ime)
Na vrh
ljiljus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2012 u 22:56
Ajme Camellia koliko toga!
Lipik
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2012 u 22:52

I jedan kaktus od Sare

Mislim da je meni još jedna polica potrebna jaaako
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2012 u 22:48

belice već sam ga posadila
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 210211212213214 319>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,414 sekundi.