Moja cvjetna oaza na brijegu |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 106107108109110 319> |
Korisnik | |
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ovi se još sunčaju,sad se vidi kako je krasula velika |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
![]() Ovi imaju zimovalište,bilo jedno jutro 9st,a ja bila brižna |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
hej.. evo me u ranojutarnjim pohodima
![]() neznam od kud da počnem uopće... prekrasni su ti sukulenti, morat ćeš ti još i na kat na kuhinjskom prozoru slagati kako si krenula... sjetila sam se kako si mi proljetos rekla da nevoliš kaktuse ![]() Pekmez izgleda divno, a sigurna sam i da je mljac mljac.. Nova crassula je zaista raskošni primjerak... odlično da ti ju je susjeda dala... kod tebe će joj biti još lijepše. ![]() Nisi sukulente još trebala spremiti , samo ih pogurati ispod nečeg.. mogu oni skroz do 0 vani biti , samo nesmiju biti vlažni, ali ti si brižna mama pa ih čuvaš kao koka piliće. vidim i bugicu tu na zadnjoj slici u lijepom društvu ![]() Senecio cephalophorus - to to !!! oči su mi ispale i ovo će sad biti premijera mog žicanja-- odvoji mi maleni, maleni pelcerić draga, bez toga nemogu živjeti ... gdje si li ga upecala ? |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Prekrasan cvijet stapelije,jedva,jedva čekam da procvjeta moja ,od drage Belice
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Više stvarno neznam kaj reći ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
opa nema me dva dana a ono treba nova polica netko će te
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Koliko novosti kod tebe,pekmez,novi sukulenti,prekrasna velika crasula,cvijet od stapelije,mislim da će ti police uskoro biti premale,ako već nisu
![]() ![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Carol hvala ti na šetnji,dođi na palačinke s pekmezom,čekam te.
dadinica hvala na šetnji i evo ti odprilike recept za pekmez jer ja nikad ništa ne važem,koliko voća ,toliko napravim. PEKMEZ OD BUNDEVE SA SUHIM MARELICAMA I NARANČOM -2 - 2,5 kg očišćene bundeve -40 dkg suhih marelica -2 kg naranča -naribana kora neprskane naranče(ili ona ušećerena) -1,5 šećera(ja stavim 1-1,20 ako je bundeva slatka) -ekstrakt vanilije ili 6 van.šećera -3 vrećice želina Narezati marelice i potopiti u iscijeđeni sok od naranče,2 sata.Bundevu narezati na kocke i staviti u pola l vode da se kuha.Na pola kuhanja dodati marelice sa sokom i još kuhati dok se bundeva ne raskuha.Štapnim mikserom smiksati u pire.Pustiti da se ohladi.Umiješati želin,kad prokuha dodati šećer i vanilin šećer.Vruće stavljati u vruće staklenke. Ljiljus hvala ti na šetnji i navrati opet. belice police su pune,prozori skoro puni,a biljke samo stižu.Senecio je kupljen u Bauhausu i već ti je posađen,spreman za isporuku. maris40 hvala ti draga na šetnji,dođi mi opet. Anastazija imaš pravo i ja ostala bez teksta kad sam vidjela senecio i još neke novitete. aralija nema nove police,Taktika opet postoji,a to su prozori,sve stavim na njih i onda ona druga polica bude prazna.Ma šalim se,novih cvjetića će biti samo ako su jako posebni. mali kaktus bila sam malo vrijedna i napunila ostavu svim i svačim,kiselim i slatkim.A crassula i mene oborila pogotovo kad je susjeda zaključila da nema kud s njom po zimi i da mi je poklanja.Izgleda sa mnogi od nas imaju neku cvjetnu susjedu. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Ha, ha , ha jako posebni , ma daj mi šapini koji su to, znam da neznaš i da će srce odlučiti kad nešto vidiš a da li su posebni ili ne to nije važno glavno da su sukulenti
![]() ![]() ![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Hvala za receptić, bit će isproban!
![]() |
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Čuj, sad je malo zahladilo i kišica je pala pa bi se mogla vratiti i malo u svoj vrt. Čisto si ga zapustila. Svaka čast sukulentima, lijepi su nema šta, ali
vrt je vrt. Dođem i ja na palačinkice.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Od mog zadnjeg posjeta k tebi puno novosti, prošetala sam preko par stranica i nagledala se ivnih sukulenata, kaktusića, poklona, pekmeza, sve izgleda savršeno
![]() |
|
![]() |
|
aralija nemaš pojma kako sam danas bila disciplinirana,prošla pored svega izloženog i kupila samo zaemlju za kaktuse.Vidiš da se može!Ali vratila se sa kave sa 4 nova od mojih dragih prijateljica.
dadinica i drugi put.Danas sam ubrala i ukiselila gljive,pala kiša,a oko mene sami vinogradi puni gljiva. anabistrica,naravno da se podrazumjeva da si i ti pozvana na palačinke zajedno sa Carol,bit će mi drago.Danas sam se nasmijala kad sam vidjela tvoj komentar da se posvetim vrtu.Odmah sam išla uslikati sve ono što sam skupljala kad nisam mogla ništa vani raditi.Skoro mi je kramp trebao za sadnju.Pala je kiša,zemlja je mekša i ovaj vikend već krećem u akciju.Hrpa cvijeća čeka svoje mjesto. moon hvala ti puno na lijepim riječima,dođi mi opet. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
dobro jutro.. ptičice pjevaju... vani je mrak... idealno vrijeme za buđenje
![]() Ostavljam ti ![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
dobro jutro, eto i mene, dođoh prekontrolirati jeli sa sukulentima sve u redu i vidim da su već dobro zbrinuti...svojom ekstravagantnom ljepotom zaslužuju da se malo više oblijeće oko njih što ti, naravno, odlično činiš
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
anđelkad ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 2719 |
Ne mogu virovat! Kako si uspila? Što si si napravila? |
|
![]() |
|
belica,hvala ti kavi,ranoranilice moja i prošeći opet,počelo je jesensko sađenje.
Retriver Sara ne brini,ja sam i previše brižna pa se bojim da ne bi previše zalijevala,valjda ću to napraviti kako treba,zima je duga.Jutros kod mene bilo 3 st. pa sam večeras ipak sve unijela unutra. anđelkad ne znam što mi bi.Valjda mi je bilo dosta 4 kom od meni dragih prijateljica.Ali sam našla na sniženju Heuchere,velike po 20,0 kn,e tu nisam prošla pored. ![]() |
|
![]() |
|
![]() U plasteniku posađen poriluk,salata, luk koji mi je bakica na tržnici rekla da se zove stoletnjak.Kad se posadi na jedno mjesto,tu ostaje godinama,samo se trgaju vanjski izdanci.Meni je to novost. |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() Španjolska lavanda mi uvijek cvijeta još jednom nakon orezivanja |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 106107108109110 319> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |