Cameleon - Houttuynia cordata |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Korisnik | |
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja sam je dobila prošle godine od Otok, na jesen je nadzemni dio biljke nestao, a sada je velika tegla prepuna malih zelenih izboja koji izbijaju iz zemlje, zaista se jako raširila
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Ja sam ju dobila od Anaide,moja nije nestala,nego su joj listovi od hladnoće zalijepljeni na zemlju
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Super, bilo bi mi žao da ne bude tu, jer je baš ukras u dvorištu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
je normalno je, nema straha "vraća" se
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ovu sam biljku dobila od Otok i oduševila se, a onda je Kikiko dobila od mene i tako redom. Ne sjećam se od lani, dali je normalno da nestane zimi?
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
evo mojih
![]() ![]() cvijet
![]() |
|
![]() |
|
dugokosa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
shasha je ova je mekana, a onaj bršljan ti je cameleon nikad ne raste visoko tek oko 10-ak cm i kako kaže Baka Bea stvarno je invazivna najesen se osuši i nema je nigdje a na proljeće tjera svugdje i to me oduševljava gdje će opet niknuti inače ovo je moj "kamnjarčić"nije pravi ali veseli
|
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Krasna je.Po cvijetu mi je skroz nepoznata no po donjem djelu"listićima" mi je poznata.Ima li još nekih vrsta,možda sa drugačijim cvijetom?
Jel sama biljkica,bez cvijeta,onako na dodir "pahuljasta",mekana?
Bršljan ti je lijep,dosta rijetko se vidi u vrtovima.
![]() |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Ova se biljka zove Houttuynia cordata 'Cameleon', prekrasna, ali opaka mala zavodnica. Preporučuju je za vlažna staništa uz rubove jezerca, kao pokrivač na vlažnim staništima, u laganoj sjeni i sl., ali podnijet će sve i sunce i sušu (vlastito iskustvo!) Sve krasne osobine, no ima i jednu gadnu. Širi se rizomima i isprepliće se s korijenjem drugih biljaka, nevjerojatno invazivna biljka. Usprkos tomu ne treba se lišiti njene ljepote. Valja je saditi u ograničenom prostoru gdje je možemo kontrolirati.
|
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
bio on kameleon ili ne prekrasan je.
|
|
![]() |
|
dugokosa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
nisam nigdje naišla pa ako već imate negdje slobodno premjestite
uvijek se iznova divim svom cameleonu -ja ga znam pod tim imenom ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |