Vrt za dušu by Free |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3637383940 251> |
Korisnik | |
vijolica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Samo da se javim da sam ti bila u posjeti
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Evo i mene k tebi,brrrrr kako je ujutro bilo hladno,a ti uspjela čipkice uplesti
![]() ![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rododendron prekriven injastom čipkom !!! ![]() I čipkasta rutvica !!! Pa čipkasto je sve, sve što je sakriveno od sunca !! ![]() A onda je sunce ugrijalo i sve čipke je nestalo !! A ovaj vjenčić će nas grijati naredne dane !!! I ovi ostali !! ![]() ![]() ![]() ![]() Prošlogodišnja ciklama, provela je cijelo ljeto i jesen vani u sjeni magnolije i sada je stigla nagrada za svako zalijevanje !! Prvi pupoljci, još samo malo treba da se prisjetim kakve je boje bila !! ![]() A hibić, ma ke hibić . . . . hibina, svako jutro me doćeka sa ovakvim pozdravom !! Drage moje cvjetne prijateljice i zaljubljenice u cvijeće, zahvaljujem vam na svakom vašem posjetu, ovih ..... ![]() ![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
bravo za hibiće ,baš su krasni osobito kada nas i u zimu razveseljavaju
![]() |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
dosla sam u tvoju temu al cu prvo pohvalit od anabistrice cvijet akantusa
![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Saro, lijepo te je vidjeti u gostima, najljepše pozdrave ti šaljem !!!
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
krasan ti je zimski vrt, draga Free
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
Ana, hvala lijepa na sličici tvog prelijepog rascvjetalog akantusa !! Dobro mi je ostalo u sječanju slika cvijeta - rozoljubičasti !! A bio je i cvijet prepun pupoljaka, baš je izgledao kao pravi lisičji rep, dlanom ga nisam mogla obuhvatiti, cvijetić do cvjetića !!
I Ana, nema šanse da ga kopajući dohvatim, jer tu gdje je posađen ...motika ne radi !! Samo prstići, jer tu imam već 15-tak godina zasađene kockavice, bijele i tamne !!! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
Aralija, s koliko radosti ću posaditi i bolje mu je da raste !! Moj vrt, već jako dugo nije moj već dragih cvjetnih prijateljica !! Cif-ov vrt za dušu !!!
Aralija, ![]() ![]() ![]() Naravno, nisam zaboravila ni vas drage moje šetaćice, uz ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Nadam se da ovo što će stići će rasti u tvojoj bogatoj zemljici , pozzz iz Zadra
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Neznam kak mi je promakao jučer ovaj post bake Bee !Baš sam se nasmijala ovoj slikovnoj usporedbi oko kvalitete tla ! Al priznajem da je Bea u pravu. Vidi se da se razumije u svoj posao ![]() A u pravu si i da učim pomalo (hehe..u mojim godinama ![]() ![]() Znam da netko nema živaca čitati duge postove, al ja uživam u njima !! Iako ...ponekad jako malo korisnog napišem ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
E pa, hvala lijepa na pozdravima od gospođe Komadek !! ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Free, pozdravlja te Komadek, evo je kod mene u VK i malo se spominjemo tebe i MK !
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Free, malo sam zaostala u setnji po tvojem vrtu, ali nikad nije kasno za pogledati tvoje krasne hibiskuse, koji su sad sigurno vec na toplome. Problemi sa akantusom vidim da su rijeseni. Ja ti zato imam po svuda popikane bamb. stapice tak da znam di mi je koja biljka na proljece kad pocnem ceprkati.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
Kod mene nije premokro, palo dva puta po 22 kapi kiše !! Al mogu reči..... zebe za ruke, zemlja hladna !! Al kaj se mora - mora se! Neke stvari zbilja nemogu ostati za neki drugi put !
![]() Koji hibi ti je poseban, Aralija, da ga stavim na zakorjenjivanje ? Krvavo crveni, ![]() ![]() rozi jednostruki ili ...... ![]() rozi dupli ! Il možda žuti ? U zamjenu za tvoj žuti sa crvenom sredinom !! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Primijetila sam sretnice jedna da imaš izuzetno hranjivo tlo, slikovito rečeno da dršku od metle zabodeš ukorijenila bi se. Zato i je akantus tako tamnozelen i sjajan. Listopadne trajnice bi već trebale odbaciti lišće, no ovo je čudna godina, tek su se ujesen oporavile i kasno cvale. Kako još nije bilo ozbiljnijeg mraza zadržale su i lišće. Neka te ne brine ako tvoje trajnice požute i nestanu, takav je njihov životni ciklus. Zapamti gdje su i na tom mjestu ne kopaj, u proljeće će te ponovno razveseliti. Kud bi vrtlari došli da svaku biljku vade ili pokrivaju dekicama. Učiš pomalo koje su trajnice, za kakva staništa, kad cvatu, koja s kojom biljkom ide. Nije jednostavno, ali ni nemoguće
![]() |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Eto i ja pogledala malo zaostataka i vidim da još je sve cvijetno a hibići su posebni, kod nas jutro sunčano a sad kišica, ove godine nikako da je se riješimo pa su vrtovi premokri da se išta radi.
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
A kod mene ....ni "s" od snijega, čak ni ne miriše na snijeg, ja danas vani ..... ![]() Kada ti zatreba osvježiti dan, svrati, moj hibi će svasti cijelu zimu !! ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Sada mi i ti to veliš ???? A lani sam ostala bez 4 akantusa, osušilo se lišće, a ja mislila gecrk i bacila sadržaj tegle !! ![]() A jesi li ti stavila sliku tvog akantusa ako je procvijetao na tvome bregu!! U magli mi je slika velikog lila-roza cvijeta koji je mama donijela da vidim kakav cvijet ima, kao kod lupinusa samo nije tako nježan, već malo bockav ? Uh, koji opis cvijeta ! A mislim si da bi i bio problem izvaditi ovaj akantus, jer je posađen između borovog korjenja ! Dobro da misam išla vaditi ! ![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3637383940 251> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |