Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moja cvjetna oaza na brijegu
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moja cvjetna oaza na brijegu

Odgovori Odgovori Stranica  <1 183184185186187 319>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Status: Offline
Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2012 u 22:37
Kamelija mi je predivna, cvijet joj je kao san.
Bome lijepo raste kolekcija sukulentića, ima stvarno zgodnih.

Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2012 u 22:25
aa kod Bešlića si dakle bila predvno si se ponovila i jako lijepe biljčice su ukrasile tvoj dom
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2012 u 19:42
Camellia draga bila sam brza pa nisam komentirala pojedinačno ali što da kažem svaki  ponaosob je preljep a vidim da i MM ide u tom smjeru, za staklenik treba upotrijebiti i malo lukalstva pa polagano i on će stići.
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2012 u 12:27
belica hvala ti na šetnji.Nisam sigurna da je ono Anacampseros telephiastrum jer imam jedan od prije i dosta se razlikuju.Jedino je lišće slično pa je moguće da je nešto vrlo slično.Hvala ti na trudu.

mali kaktus ima jedan na početku,mali, Topcoracactus arst.papyracanthus.I Bešlić je vidio da to nije moj izbor pa mi je dao taj koji je stajao sa strane za posaditi.Inače se na njih ubodem odmah,ali lijepi su mi kad ih vidim kod drugih,pogotovu cvijet.

moon hvala ti šetnji i prošeći opet(pssst.radim vertikalni vrt)

Mary5510 hvala ti na obilasku i dođi mi opet.

korijenko ja taj Phormium imam 3 godine.Bio je 1,5m visine i 50 cm u promjeru.Prve godine sam ga tako dobro zaštitila da sam se iznenadila kad se smrznuo.Međutim,ponovo je krenuo.Susjeda mi je rekla da njena sestra u Zagorju ga ima 10 g. i da ga nikad ne zaštićuje i uvijek joj je lijep.Vidim da u proljeće uvijek ponovo krene.

Carol znaš mene kad mi oči vide svu tu ljepotu.Strah me jedino da se i MM ne zapali za sukulente.Da si vidjela s kojom pažnjom ih je gledao.Čak je bio zabrinut gdje ću to sve staviti.Nova polica???

Retriver Sara sad znamo gdje ćemo na izlet.Čovjek je jako ljubazan i stvarno voli taj posao.Potvrdio je moje mišljenje da je san svakog kolekcionara bar mali staklenik.Dala sam zadatak MM da samo razmisli o tome.
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2012 u 07:34
...nevjerojatna si, koka moja...grozica te očito potpuno obuzela, nema povratka, heheLOL...pa kam si sve to smjestila???...iskreno, znaš kaj me muči? Kako si uopće mogla izabrati sukulente kod Bešlića, ja bih na tvojem mjestu bila potpuno zbunjena i bespomoćna, teško da bih uspjela odlučiti kaj da kupimWink...dobro...dosta sa šalom, svi primjerci su divniji, neki su i još divniji, ljubomorna sam ko psetoLOL...
...i da, kamelija je savšenaStar...
lijepi pozdrav
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica
1. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 2208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2012 u 22:04
Imenjakinja je prekrasna. Mogu si zamisliti tvoje lice kod Beslica nakon takvog pecanja i to jos sa TM.
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2012 u 21:50
A da zaboravila sam ti reć da ću svratit sutra po malo salate za ručak
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2012 u 21:48
joooj kako lijepa mahonija, moram si takvu nabaviti,krajem augusta sam sa prijateljicom bila u jednom vrtnom cenrto i imali su puno takvih mahonija. Uvjerila sam ju da je kupi jer je krasna a ja ludara došla doma bez nje..... sad kad vidim tvoju ovako rascvjetalu......uh

Šta ti phormium opstane vani??, meni je pred 2 godine odmah prve zime smrznuo.

Sukulenti i kaktusi su ti divni
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2012 u 21:16
bome lijepo si se ponovila
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2012 u 21:12
kako te je divno obradovao TM, koji divni aeoniumi, naravno i svi drugi sukulenti, orekrasno.
I da ne zaboravim pohvaliti onaj dio s kamenčićima, krasno će izgledati s odabranim biljkama, to je vjerojatno  dio koji nema baš svjetla, a s ovim odabirom bit će pun pogodak.

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2012 u 20:32
Ček malo,a zar ni jednog kaktusa nisi kupila,pa kako si to mogla napraviti!!!TongueWink
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2012 u 20:29
uuu baš sam u pravi čas naletila k tebi... rekoh idem samo prošetati na brzinu.... divno si se ponovila! moj apsolutni favorit je aeonium sunburst Heart.

Ovo bi po meni bilo anacampseros telephiastrum--- bljak neznam sliku ponoviti ... to je onaj prvi koji si pitala za id...

belica,zagreb
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2012 u 20:14
aralija nije baš da mi je Bešlić u blizini,to je blizu Siska,ali MM je išao poslovno,a ja iskoristila priliku.

mali kaktus i meni su prinove krasne,da krasne,to je malo za opisati.

Free to ti je praznik za naše cvjetne oči.Ja bi mogla tamo na cjelodnevni boravak.Cijene su sasvim u redu,ali puno sam kupila i nakupilo se.Ovako,u prodaji nisam nigdje vidjela ove velike Aeoniume,bili su po 60 kn,ovaj u dvostrukoj tegli je veličine 2 dlana,a tako i ovaj drugi.Senecio je 60 kn i vis.je oko pola metra.Ovi najmanji su po 15 kn u teglama od 8 cm,a srednji su po 25 kn.Zavisi što izabereš,ali je povoljnije i dobila sam 4 kom.Uzmi godišnji i kreni.

kikach u pravu si.Vjerojatno je Bešlić pričajući sa mnom dvije etikete zamjenio,a ja sam samo prepisala ne gledajući.Ono je sedum hintoni,a crassula deceptor se našla u istoj tegli.Ali što ti kažeš,nema veze koje su ,ali su divne.Tvoje te čekaju.
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2012 u 19:58

Sedum hintoni
Na vrh
kikach View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 497
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kikach Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2012 u 19:36
prekrasno draga!!
onaj koji ti slika nije jasna, da nije mozda sedum hintonii, proljetos sam ga kupila, cini mi se kao da bi mogao biti..

i mislim da ono nije crassula deceptor:/ vidi na guglu..

kak sam ti napisala na pp, ja mislila da je ova gasteria haworthia truncataConfused

ma kak god da se zovu ne znam koji je sukulent najljepsiThumbs%20Up
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2012 u 19:28
Biljčice su jako, jako krasne !! Tongue Teglice su dosta male, neke čak i premale za prodaju, kak veliš !!  Pa odaj nam tajnu odakle su, i naravno pošto su !! Daj nas razveseli !smile72  Jer od nekih kod tebe viđenih  i meni srce pusa ! Možda još netko uspije obnoviti svoju kolekciju ! Jer ti  si očito napravila finu nabavku !!

PS:
Bem ti miša, sad sam našla na predhodnoj stranici  da su od Bešlića a on ti pa skoro pa susjed (dobro, kilometar sim ili tam !) !!  Pa me tek sada interesira cijena !! Da je i nama barem bliže !!Embarrassed

A vidim da neki sjede na dvije stolice (teglice) !!!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2012 u 19:21
Mama milaaaa,kako si se ti lijepo ponovila,bravo za tebe i TMClap
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2012 u 19:21

I neka Gasteria
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2012 u 19:20

Još jedna bezimena ljepotica
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2012 u 19:18

I oba je bez imena,a slika nije baš jasna
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 183184185186187 319>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,531 sekundi.