Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5556575859 131>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2013 u 17:11
Dario, hvala na odgovoru.

Danijela, suuuper, jako je lijep, je li to cvijet od sada, ili od ljetos?
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
dado.slavnija View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 196
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado.slavnija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2013 u 00:03
Sam sam pripremao supstrat, a tresetne teglice sam dobio, prvi puta sam ih ovako koristio. Znači, Jiffy nije korišten niti kakvi gotovi supstrati. Perlita u samom supstratu ima malo i neravnomjerno raspoređen, slučajno
Dario
dario.novska@gmail.com
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2013 u 17:13
DArio, gledam sada ponovo ovu tvoju slicicu zakorijenjenog, i cudom se cudim da to prije nisam primijetila: u zemlji u kojoj si zakorjenjivao nemas niti zrnce perlita, a na ovim korjencicima sto vire, imas. Da li si to zakorjenjivao u jiffy pallets-ima, koje su stajale na podlozi od perlita? To mi se cini jedino moguce objasnjenje. Ili???

OPG 159365

Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado.slavnija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2013 u 10:44
Nema tu nikakve tajne, samo malo eksperimnetiranja. Baš gledam ova reznica je izvađen 18.11. -datum fotografiranja.
Sve skupa je trajalo oko mjesec dana, koji dan duže i ova reznica je među prvima ukorjenjena.
Sve skupa je bilo u starom akvariju, dolje perlit za održavanje vlage. Temperatura je grijaćem održavana na 22-26 (28) danju i noćne su znale padati i do 18 ovisno o vremenu jer je sve skupa bilo u negrijanoj prostoriji. Dvije dodatne rasvjete sa zamućenim staklom odozgora da svjetlo i toplina ne idu direktno po reznicama. Hormon za ukorjenjivanje poludrvenastih reznica.Supstrat, reznice, stari akvarij, sve detaljno dezinficirano i to su rezultati.  Najbitnij je u svemu što steriliniji uvijeti jer ako se na vrijeme ne reagira, sav trud je uzaludan obzirom da se zaraza širi vrlo brzo u uvjetima visoke vlage topline. Reznice su bile u tresetnim vazicama i to je predstavljalo malo problem jer se u trenutku javila plijesan na rubovima, ali na vrijeme uvidio i brzo, bez posljedica to riješio.
Svakako treba puno vremena, truda, volje, nekada i sreće.

I svakako hvala Vedranu, Angelini, Biljani, Verici na reznicama koje su također bile u toj grupi, bez obzira što neki od njih nisu na ovom forumu aktivni, također i Nini hvala koja zaista ima toliko puno strpljenja samnom!
smile120

Originalno poslano od člana pčelica7 pčelica7 napisao:

Originalno poslano od člana dado.slavnija dado.slavnija napisao:

ovako nešto prvi put vidim...
možeš nam napisati kada (koje god. doba) i kako zakorjenjuješ hibiskuse?
Dario
dario.novska@gmail.com
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2013 u 08:59
Originalno poslano od člana dado.slavnija dado.slavnija napisao:

ovako nešto prvi put vidim...
možeš nam napisati kada (koje god. doba) i kako zakorjenjuješ hibiskuse?
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado.slavnija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2013 u 17:41

-slika iz Klaićeve bolnice u Zagrebu
Belina, hvala na dobrodošlici.
Danijela, lijepo je kada te u ovako tmurne dane obraduje cvijetić, super.
Par riječi od drage nam Nine, nakon duže vremena, njezini savjeti uvijek dobrodošli Thumbs%20Up

Dario
dario.novska@gmail.com
Na vrh
lela.h View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 604
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lela.h Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2013 u 16:02
Pozdrav nina! Vec sam se pitala gdjesi.! Nigdje te nesrecem, ja cu orezati jedan dio grana uskoro, a neke kako kazes kasnije,

Tvoj sijanac je za najvecu pohvalu, meni najdrazi i najveselij, brzo raste i ljepo cvijeta pa da ga ohmah i pokazem

Ljepi pozdrav
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2013 u 15:49
Topla zima, i kod mene cvatu i na hladnom, ali su boje totalno promijenjene.
Onaj kod koga nece temp. padati ispod 6C, moze orezati kada god hoce. Sto se prije oreze, oni prije krecu u proljece, i prije cvatu u kasno proljece. Ali, ako zelite orezane reznice i zakorjenjivati, cekajte barem ozujak, svibanj.
Moguce je i parcijalno orezivanje. Dvije grane ranije, one ce ranije ponovo cvasti, a recimo dvije grane kasnije, od kojih cete zakorjenjivati. Na kraju se sve opet lijepo izjednaci.
OPG 159365

Na vrh
radoja956 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 198
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje radoja956 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2013 u 12:21
U pravu je Bebolina, misli malo na na[ herc.
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2013 u 21:59
Dado,dobro došao i hibiskusi su prekrasni Clap
smile64
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2013 u 21:45
FenomenalnoThumbs%20Up
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
lela.h View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lela.h Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2013 u 21:02
moj nije bio pod hormonim, prije 4godine dobila sam grancicuod jedne zene, ukorijenila i naravno razmnozila, :-) kod njesu svi bili preko metar i pol! Jos se i danas cudim kako sam sa odlucila izaci iz njih,
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado.slavnija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2013 u 20:51
Danijela, on je super, meni se izvukao iz hormona, imama ga i od tada raste jako dobro, usred onih ljetnih vručina kada je sve ostalo jako slabo cvjetao, ovaj je konstantno otvarao pupove. Jako je zahvalan
Dario
dario.novska@gmail.com
Na vrh
lela.h View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lela.h Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2013 u 16:13
Mene je danas jedan obradovao

Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado.slavnija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2013 u 15:49

Evo još nekoliko fotografija s mobitela, sačuvano, svi u sobi na prezimljavanju
Dario
dario.novska@gmail.com
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado.slavnija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2013 u 10:19
Da, obično se nizozemci ili, obični kako ih vole zvati jako dobro zakorjenjuju, neki čak i u ćaši vode, s tim da je to malo rizičnije zbog moguće kontaminacije vode, ali probao sam i to, radi :) Za razliku od tropikanera koji se slabije, slabo ili nikako ne zakorjenjuju, ovisno od hibrida te ih je potrebno kalemiti da bi bolje napredovali nego na vlastitom korjenu ako ga mogu raziviti 
Dario
dario.novska@gmail.com
Na vrh
Leona31 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3106
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Leona31 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2013 u 21:09
Dado,ja sam sve zakorenjene kupila sto su procvetali e imam neke sto jos nisu a njih sam sama zakorenjavala,a ide mi odlicno uz pomoc hormona.LOL
Na vrh
lela.h View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lela.h Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2013 u 16:04
Narancica ti je sigurna.! Mislim da brkamo na kojeg mislis,,, ona slika sa dva cvijeta je jedan a ona sa 1 je malo drugaciji! Pogledaj pa javi!
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado.slavnija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2013 u 15:48
Leona, Danijela, super! Onaj tamno žuti je super! Imam ja jednog, ali je nešto svjetlija žuta boja i biljka raste samo u visinu, vidjet ćemo kakav će biti nakon orezivanja, ali mislim da je isti- Rubovi listova glatki, smeđkasta stabljika... Leona, kakav ti je sa zakorjenjivanjem? Danijela, ona narančica :))  Što se orezivanja tiče, mislim da bi mi u kontinentalnom dijelu ipak trebali još malo pričekati obzirom da su temperature najavite opet relativno niske. Mislim da ne bi iblo problema da se europljani tj nizozemci orežu ali za tropikanere mislim da nije još vrijeme. I mene svrbe prsti :)
Dario
dario.novska@gmail.com
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2013 u 10:11
Nije još, još razmišlja
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5556575859 131>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 1,406 sekundi.