Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5152535455 131> |
Korisnik | ||
lela.h ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Studeni 2010 Lokacija: Sl. Brod Status: Offline Bodovi: 604 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Bebolina kalemljeni!!! Koji su?
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() |
||
![]() |
||
dado.slavnija ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 04 Siječanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 196 |
|
Jedan bi mogao biti baš ovakav, vidjet ćemo dok se otvori, jedan je žuti sa crvenim okom, zatim čisto žuti, nešto na bjelkasto jedan vuće i crveni, vidjet ćemo kakav. Ako budu kao ovaj od Beboline biti će odlično, ajmo svi u Kaufland :D |
||
Dario
dario.novska@gmail.com |
||
![]() |
||
lela.h ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Studeni 2010 Lokacija: Sl. Brod Status: Offline Bodovi: 604 |
|
Upravo mi se javila Gina, ja sutra letim u Brod da pregledam ima li ih i ovdje! One od prosle akcije nasla 3 po 15 kn, bebolina mislim da jedan po listovima jako lici tvome, cekam sada cvijet!
|
||
![]() |
||
alexandra5 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2013 Status: Offline Bodovi: 54 |
|
bravo za ulov ....
|
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
Bravo dečec, ulov za +5!
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
dado.slavnija ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 04 Siječanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 196 |
|
![]() Super, to novi? E i ja sam se danas ponovio s 5 komada, slučajno :D Slikati ću koji drugi dan :) Gina, mislim da nije tu na forumu me oduševila, dojavila za kaufland da su na rasprodaji po 9 kn :) |
||
Dario
dario.novska@gmail.com |
||
![]() |
||
kikach ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 497 |
|
moram ga i tu nahvaliti..prekrasan je
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
Nemojte ga rezati obzirom da je sijanac, niste još vidjeli cvijet. Saćekajte da vidite kako će se dalje razvijati obzirom da je i faza mirovanja bila. Imam 20ak sijanaca u odličnom stanju od prošlog ljeta nije niti jedan pokazao ovakve karakteristike, s time da ih ja stalno po malo prihranjujem. Sačekajte.
|
||
Dario
dario.novska@gmail.com |
||
![]() |
||
|
Takav je cijelu zimu! Primječujem da mu je novo lišće nešto tamnije, pogotovo niže na biljci, pa sam sad u dubiozi da li da ga orežem da malo ojača
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Sijanac?
Hm, Poznato je kod sijanaca da se neki, dobro neki loše razvijaju na svom korjenu. Da li je takav stalno bio ili samo na prezimljavanju? ... ako je samo na prezimljavanju onda može biti nedostatak željeza svakako ako je stalno takav bio onda je pitanje koliko dobro sami korjen usvaja pojedine elemente... i trebalo bi ga u tom, u svakom slučaju kalemiti |
||
Dario
dario.novska@gmail.com |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
Pozdrav svima, i novima :)))
Bebolina, bravo za novi ulov i da se što bolje iscupaju iz hormona. Vidim da si vec obavjestena kako se najlakse pokusati rijesiti hormona i to je tocno :) Meni je to bilo uspjesno na nekolio hibisa. Balgo tebi, imate uvjete već za lagano sunčanje :)) Dok kod nas temperatura skaće ali više je blizu 0 nego suncanju. |
||
Dario
dario.novska@gmail.com |
||
![]() |
||
alexandra5 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2013 Status: Offline Bodovi: 54 |
|
Hvala cure na pohvalama ....itekako gode
![]() upravo gledam lela.h ovaj tvoj narandzasti...divan je i nadam se da ce ti i ta dva sto si im tretman pruzila prezivjeti ja sam nazalost ove zime ostala bez sve tri takva....kupljeni u nasem Obi vr.c. ...nije im pomoglo ni ispiranje zila....jedan je cak procvjetao i onda otisao u vjecna lovista...svi su se poceli susiti od vrha prema dolje i nije mu bilo pomoci ...srecom dobila sam reznicu od jedne drage forumasice pa sad iscekujem i njegov cvjet ovo je rozi jednostruki ...meni najljepsi....sada ima pupoljak iako je vani snjeg... ![]() ovako treba da izgleda....u prirodi kao da mu je cvjet od plastike i uvjek jedna latica ima po bjelu tacku ![]() |
||
![]() |
||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
|
Sto se tice tog tretiranja hormonima, voljela bi da mi netko pokaze neki tocniji izvor, sa cim se tocno biljke tretiraju, kada i koliko. Trazila sam po znanstvenim clancima, nasla sam samo tretiranje etilenom sto bas i nije dugotrajno.
Osobno, imala sam dva crvena tropska hibija jedno 4 godine, dok nisu narasli na grmove prevelike za normalno odrzavanje, i onda su mi jednom ostali vani i smrzli se pred par godina. Sad imam sijance i jednog zutog ducanskog, kupljenog proslo ljeto, koji je narastao u medjuvremenu za 20ak cm. tog sam odmah presadila u puno vecu posudu (za duplo) nego u kojoj je bio i maknula mu svu onu sugavu vrlo cudnu zemlju koju im oni stavljaju. Tak da ono, ako su stvarno tretirani necime da bi to imalo dugorocni utjecaj najvjerojatnije je i zemlja tretirana. Moj se nije uopce zalio na pranje korijena, jos je u medjuvremenu prezivio i neke gusjenice kojima je bio posebno fin, i slabo svjetlo sad prek zime jer ga ne stavljam bas u prvi plan. Vidjet cu kako ce dalje do proljeca... |
||
velika gorica
|
||
![]() |
||
|
Nadam se da hoce! ove godine bih mogla vidjeti i cvijetice od ture iz prosle godine, ljepo su prezimili nisu ni lista odbacili, nadam se da ce bar jedan od njih bii vrijedan daljnjeg uzgoja, |
||
![]() |
||
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
|
Zašto su kod tebe uvijek tako sjajni listovi hibija, a kod mene tako prašnjavi?
![]() ![]() ![]() Super si ih sredila! ![]() |
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
![]() |
||
|
Ajme!!! Odlicno, sada sam skoro sigurna da je onaj prvi Orange! Bas sam danas gledala moja 3 koje sam zadnje podvrgla toj turturi jedan je definitivno
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5152535455 131> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |