Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vrt za  dušu by Free
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vrt za dušu by Free

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2627282930 251>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 4,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2013 u 23:29

Jagoda, morala sam se ponovno vratiti ovamo, ali sam prije morala svratiti na jedno mjesto, jer bi se inaće upišala od smijeha !!  Posjetila sam stranicu www.raziel.it što si me uputila, ok, oči sam napasla, ali prijevod...još su mi oči pune suza od smijeha : Prevod za gomolj je žarulja, ali ovo dalje: U središtu je dragulj koji čini matični avion ! E, google...hvala ti na ovom smijehu za laku noć !!smile194 A sanjat ću vjerojatno....sve po 5 eura !!Wink
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2013 u 23:12

Aralija, Belina i Jagoda, naravno da sam jako, jako puno razmišljala kamo ih posaditi i zaključila sam da je ovo mjesto skoro pa najbolje u mom vrtu, ako zaboravimo na moje velike zimske minuse ! Pa mi se Aralijina,Belinina i Jagodina uputa da ih ipak posadim u tegle...jako sviđa, bravo curke, zbilja mi nije palo na pamet takvo što, jer sam žarko željela zasaditi ih u zemlju ! I svakako ću ih zimi skloniti unutra !!   A moj opatijsko-međimurski vrt će ipak biti u teglama, pa i Jagodine ni ne osjete da su u teglama, a prelijepo napreduju !!

Jagoda, naravno da ću napasati oči u Pardenoneu na svemu i svaćemu ! Ipak sam odlučila ne kupovati orhideje, a jedna il dvije kamelijice bi mogle pasti !! A za sve ostalo molim boga da me korigira na vrijeme ! Jaagoda, jel bi tamo mogla naletjeti na gomolj glorioze ? To imam prvo na pameti već jako dugo, od kad sam ga vidjela u tvom vrtu a i kod Lore !!

Ajama, draga, tebi s velikim povjerenjem ostavljam svoj vrtek na čuvanje !!WinkWink

Belina, mislim da ti mogu reči da mi se čini da sam naletjela na cikas koji sam sanjala !!   Zbilja je ogroman, barem mojim očima, al da se sa njim slikam u pozi kao sa tvojim, mislim da bi mi se vidio samo vrh glave  !! Isplatilo se čekati tako dugo !  A one 3 male bebice koje imam, sada imaju vremena polako rasti !! A ovo da sam si poslavila izazove.....e, pa s time živim već jako dugo, oleandri, begenvilije, agave, mandarine, brugsmanije, mimoze, tvoja polygala....za sve se to ispali boriti, pa kaj je onda još par teglica na brigu !!  Ljubav ne pita, a daje tako puno !!

Mari, Belina, Aralija, Ajama,smile79 Hvala na posjeti !!  A Jagodice tebi smile78više, jer si s Face-a na moju molbu svratila i ovamo !  Ipak si ti maher za kamelije ! Kao moj mali kaktus za kaktusiće !!

Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2013 u 22:25
Eto svratila sam kod tebe u vrt. Snijeg vidim da se lijepo otopio i dozvolio biljčicama da malo dođu do daha...
Lijepo si se ponovila kamelijama. Mjesto o kojem pričaš moglo bi biti dobro. Njima je važno da nisu na suncu, da su u nekoj sjeni. Njih nazivaju biljke sjene...Ja bi da sam na tvom mjestu za početak pustila ih u vazama i stavila ih na to mjesto, da vidim kako se ponašaju. Osim toga kod vas su velike hladnoće zimi pa bi ih tako mogla spremiti negdje u zatvoreno, barem za početak, dok se aklimatiziraju.
Drago mi je da ideš u Pordenone gdje ćeš vidijeti jako puno kamelija. Cijene su im pristojne od 5, 10, 15 eura. Uživati ćeš i vjerujem da ćeš barem jednu kupiti tamo..
Osim kamelija ima jako puno azaleja, mimoza, lukovica, orhideja, agruma...Napisati ću ti jednu stranicu za lukovice gdje svi mi kupujemo, počevši od Muhlea i Dada, kojeg sam u subotu srela na tom štandu...Pogledaj malo što sve imaju pa si napravi plan što ćeš kupiti. Taj je štand u zadnjem paviljonu, a osim njega ima još 4 štanda sa lukovicama...Firma je www.raziel.it Ako te još nešto zanima vezano za sajam napiši mi pp ili me nazovi...
sutra je novi dan
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2013 u 21:17
smile115samo ti putuj mi ćemo već njegovati sve biljke i stare i nove
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2013 u 20:53
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2013 u 20:13
Vidim da si se lijepo ponovila,bravo.
kamelije,će ti biti preljepe,samo ako im pogodiš mjesto.
Dobro razmisli gdje ih posaditi,a po zimi ćeš ih morati zaštititi,dok su mlade,(bar 4 god)one sporo rastu.
Obavezno skidati snijeg sa njih,po ljeti ih ujutro zaljevati,
A cikas je svoja priča,preljep ti je,ostavi ga u vazi,ali ga smjesti gde ga kasnije misliš smjestiti u zemlju.zaštititi češ ga morati od vjetrova,snijega....sada si sama sebi postavila izazove,
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2013 u 19:57
Proljeće stiglo a bogme si se i obnovila, kamelijama bi trebalo odgovarati stanište, mada ako se mene pita ja bi ih prvu godinu posadila u veću teglu da ojača korjen (s obzirom na tvoju zimu) pa zimi unijela u negrijano a svjetlo, ja sam svoju iako živim u topijem kraju tako odgojila i sad je sretna vani pored smreke i ne dodajem joj nikakav kiseli supstrat, dovoljno joj je od iglica Thumbs%20Up
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2013 u 14:38

Bez obzira na minuse koji se predviđaju za sljedeći tjedan ili dva, proljeće je stiglo u moj vrt !!

fzocj0t5b1b0jjboba5b.jpg

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2013 u 14:36

Curice, moram vam predstaviti nove, dugo željene stanovnike mog vrta !!

6rddpv0xobsm15o5hi5w.jpg

Zbog ovih 3 krasotica i one rođendanske iz Rijeke, u izradi je i moj "Opatijsko-Međimurski vrt kamelia" !

jw5s1a8y4n5mmn2s534o.jpg

A sada imam pitanje za znalce, pogotovo Jagodu, ako svrate ovano !  Da li je ova pozicija dobra za moje nove ljubimice ?  Ovo je južna strana dvorišta, sa južne strane će ih od sunca štititi ograda od čempresa, iznad njih je 30-togodišnja srebrna jela, a sa sjeverne strane će ih štititi od vjetra i sunca, ogromna smreka ! Pošto ovdje već 30 godina raste crnogorica, jel zemlja dovoljno kisela za njih, ali svakako ću u iskopane jame za njih dodati i zemlju za kamelije i rododendrone !

cmanqevbo4wc5fqyoedy.jpg

A ovo je kralj u mome vrtu !! 

Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2013 u 00:39
free slikice su super....a ti se lijepo provedi, mi cemo paziti na vrt smile106
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2013 u 00:04

Ana, moram hitno provjeriti o kakvim mrazevima ti govoriš ! Ma neće valjda  ići u debele minuse !!  Pa u moj vrt je proljeće već stiglo !!CoolCool

Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2013 u 23:53
Dobro se izborilo bilje sa debelim i teškim naslagama snijega, sad ćemo vidjeti hoće li i s hladnoćom i mrazevima koje najavljuju prognoze. Uživaj Free na putovanju, želim ti lijepo vrijeme.
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2013 u 23:36

1s7re0ovzcvifk555s.jpg

Šarenolisna aubretija od Korjenka - preživjela zimu !!

6mkn93oaacdsq5ra2vc.jpg

Plava kampanula - preživjela !!

jvbx9x6aclleu62em7pv.jpg

Ali i bijela kampanula preživjela ispod metar snijega !  Sad moram paziti da je ne srede mrazevi !!

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2013 u 23:23

9eiosdv1n9dv6o6ktuwf.jpg

Ovogodišnje prvo šišanje smo preživjeli !!

sxb6u217r4mogek1xbkm.jpg

Palisandra od Anabistrice - preživjela zimu !!

gsaha1uqt0s7x36i6zc4.jpg

Prvi ovogodišnji krokus !  Tek koji dan od kada se otopio snijeg sa njega !!

jsyv3bsv1080runoc52u.jpg

Jedna jedina, musava i blatnjava, ali tu je, prva visibaba !!

gdy6qh9shca7awdpxswv.jpg

Crvena mlječika od Otok, preživjela i ovu zimu !!

m4w7f3qxja1m1sfbdjdq.jpg

Ova kombinacija se pokazala jako izdržljiva !!  Pupići na rodiću i bezbroj cvjetova na zimskom jasminu !

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2013 u 22:39

Par slikica biljčica koje su prezimjele na pretoplome !!

fpfsoxm3ghm31llip33x.jpg

Mirin spatifilum !

svau1kcrypiw3mnkqqbc.jpg

Kristov trm od malog kaktusa !!

bv2krth1skhibdyxn80.jpg

xv7ibecyt9t1hwq4onv.jpg

Moji achimentesi !

biw2zfhtffigka6lqs08.jpg

Malo boc-boc !

8m5zdfjmcmeka66m1h7a.jpg

yhtuliuxrbr7xxgjkef.jpg

Dejica od malog kaktusa !

qbgd017fztob5xrhvvm.jpg

Jedna od tri dipladenije !!

mjnb8crek192p55wo0au.jpg

Posebna cvečkica u mom zimskom vrtu, pa me sada pitajte zašto se ne zove Lili !!

wkhrf85ab4b39wy09tk.jpg

Miro, a vidi kaj mi je ispalo iz tvog paketa !!

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2013 u 22:25
Originalno poslano od člana Anaida Anaida napisao:

Aaaa, znači još malo i vas dvije put putujete!! Smile

Uživajte, drage moje, u svakom pogledu i slikajte i za nas.

Uživat ćemo i za tebe, draga, u tim cvjetnim pašnjacima, i naravno "naslikavati se" kao velike !!  LOLLOL

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2013 u 22:22

Dakako, draga Antonija ! Dvije godine sanjam taj dan, i ako sve bude OK, to će biti naš dan !  I ako bude potrebno, zaboravit ću i kako se zovem, samo ću  uživat u tom posebnom danu !!  Hug

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 19:44
oli ćete se vas dvije naći 22.03.2013.!!!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 19:37
Brojim dane i nestrpljivo čekam 22.03.2013.!!!!
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 18:14

NEMA ŠALABAHTERA !!!   JA idem napuniti dušu i oči !! Big%20smile

Krajem mjeseca idem ....daleko, daleko !!   Iz naručja majčice u Međugorju jurim u  naručje jedne dobre dušice !! Već mi sada krenu suze radosnice kad se sjetim koji joj zagrljaj nosim !! smile81

I da, konačno imam svoj data kabel !! smile213

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2627282930 251>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,453 sekundi.