Krumpirov grm - Solanum Lycianthes rantonnetii |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 26> |
Korisnik | |
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
uz toliku želju i volju -sigurno hoće.
biljke to osjete , itekako osjete! |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
KARMEN ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1443 |
Hvala ti Slavice. Ja sam nabavila i plavi i bijeli i baš im se radujem a klad gledam vaše na slikama samo uzdišem. Nadam se da će i moji biti takvi.
|
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Karmen, on će uskoro van.
posadi ga u vrt ,bit će ti tri puta veći i ljepši nego u posudi. ako bi još i bilo mraza ja pratim prognozu i onda večer prije prebacim preko njega najlon i ništa mu neće biti što se tiče jesenskog vađenja, nije nikakav problem jer nema veliko i duboko korjenje. ja ga samo izvadim, stavim u veliku kantu i nabacam mu vrtne zemlje. ako tvoj nije jako velik nemoj ga puno ljeti šišati, možeš samo vrhove da potakneš grananje. |
|
![]() |
|
KARMEN ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1443 |
Hvala vam svima na informaciji. Moj je također na stubištu kuće gdje je dosta hladno, ali nije se smrznuo. Zalila sam ga svega par puta tokom zime kao što kaže i SlavujVk. Ja sam ga preko ljeta držala u posudi. Znači mogu ga sada orezati na 15 cm svaku granu a kasnije kada se razgrana slijedi mu pravo šišanje |
|
![]() |
|
za krumpirka je bolje da nema listova u proljeće. to znači da je imao dobru fazu mirovanja.
on se tokom ljeta iscrpi od silnog cvjetanja i zato je bolje da preko zime bude u polumračnoj prostoriji jer ionako spava. ako sada ima zelene listove ili ako je orezan u jesen pa preko zime potjerao,može se dogoditi da jako slabo ili nikako cvjeta ove sezone |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
E eto baš točno tako kako su cure već i rekle, ja svoje nemilice režem u sezoni, i stalno cvatu ko blesavi.
Ja sam svoje baš jučer već orezala, i isto nemaju baš bog zna što puno lišća, to je normalno. |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
tokom sezone ga možeš isto orezivati da bi imao ljepši oblik. ljetnim orezivanjem se potiče na grananje a svaka nova grana nosi cvjetove i cvjeta cijelo ljeto do prvih mrazeva |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Kamenjar,a zašto misliš da je propo,moj sad ima vrlo malo lišća,kad prestane opasnost od mraza onda ću ga iznijeti van i tek će se tada početi listati.Mislim da je Natalija pisala,da njezin zna iz korijena potjerati grane.
Karmen,ne znam odagle si,ako si na kontinentu onda je još rano ga šišati,ove sve grane što si ti se izbužile slobodno porežeš,potjerat će vani lijepe nove.A sad,zašto ti nije cvao to neznam,ja s njim nemam problema,kao što sam već rekla,kad ga iznesem van,ošišam ga i on brzo tjera nove grane i cvate.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Vlatkich ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Svibanj 2012 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 262 |
Kad je vrijeme za proljetnu frizuricu krumpirka na kontinentu? |
|
Think green, dream in colours!
Varaždin |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
ja cu sjest i plakat
![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
Imam jedno pitanje. Krumpirko mi je preživio zimu, malo mu je otpalo lišća ali ništa strašno. Čini mi se i da su mu se grane dosta izdužile. Da li mu već sada trebam skratiti grane ili prvo čekati da procvjeta. Napominjem da sam ga nabavila prošle godine ali mi te godine uopće nije cvao. Visok je otprilike 50 - 70 cm.
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() Uploaded with ImageShack.us Moj najveći krumpirko, od njih 7-8 !! Da ima cvjetića par - ima, ali kad naraste bit će kao ovaj ktružin !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
predivni su vam krumpirkići, ali ovaj Katružin već ulazi u zonu prave divne životinje.
I ja svog zalijevam ponekad i 2 x na dan jer je isto tako žedan i cvate neumorno čitavo vrijeme. Samo ja svojeg održavam u gabaritima manjeg drvca da ne podivlja. |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
katruža ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
Evo malo opet mog krumpirka, ogroman je, cvate cijelo vrijeme , ali ga puno zalijevam , po 3x na dan
Moon, posađen je u teglu, a zimi je u podrumu. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
stefican..lovro...krasni su i uljez je baš zgodan
katruža.....tvoj je pravi kapitalac. Reci da li je on to posađen direkrno u vrt? Kako prezimi?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |