Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Grmlje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Krumpirov grm - Solanum Lycianthes rantonnetii
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Krumpirov grm - Solanum Lycianthes rantonnetii

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 26>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Status: Offline
Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 19:40
uz toliku želju i volju -sigurno hoće.
biljke to osjete , itekako osjete!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
KARMEN View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje KARMEN Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 19:33
Hvala ti Slavice. Ja sam nabavila i plavi i bijeli i baš im se radujem a klad gledam vaše na slikama samo uzdišem. Nadam se da će i moji biti takvi.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 19:30
Karmen, on će uskoro van.
posadi ga u vrt ,bit će ti tri puta veći i ljepši nego u posudi.
ako bi još i bilo mraza ja pratim prognozu i onda večer prije prebacim preko njega najlon i ništa mu neće biti
što se tiče jesenskog vađenja, nije nikakav problem jer nema veliko i duboko korjenje. ja ga samo izvadim, stavim u veliku kantu i nabacam mu vrtne zemlje.
ako tvoj nije jako velik nemoj ga puno ljeti šišati, možeš samo vrhove da potakneš grananje.
Na vrh
KARMEN View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje KARMEN Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 19:19

Hvala vam svima na informaciji. Moj je također na stubištu kuće gdje je dosta hladno, ali nije se smrznuo. Zalila sam ga svega par puta tokom zime kao što kaže i SlavujVk. Ja sam ga preko ljeta držala u posudi. Znači mogu ga sada orezati na 15 cm svaku granu a kasnije kada se razgrana slijedi mu pravo šišanjeWink Slavuj a kada ga ti zasadiš u dvorište ( s obzirom da smo na istoj klimi )

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 19:17
za krumpirka je bolje da nema listova u proljeće. to znači da je imao dobru fazu mirovanja.
on se tokom ljeta iscrpi od silnog cvjetanja i zato je bolje da preko zime bude u polumračnoj prostoriji jer ionako spava.
ako sada ima zelene listove ili ako je orezan u jesen pa preko zime potjerao,može se dogoditi da jako slabo ili nikako cvjeta ove sezone
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 18:31
E eto baš točno tako kako su cure već i rekle, ja svoje nemilice režem u sezoni, i stalno cvatu ko blesavi.
Ja sam svoje baš jučer već orezala, i isto nemaju baš bog zna što puno lišća, to je normalno.
belica,zagreb
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 16:11
Originalno poslano od člana KARMEN KARMEN napisao:

Imam jedno pitanje. Krumpirko mi je preživio zimu, malo mu je otpalo lišća ali ništa strašno. Čini mi se i da su mu se grane dosta izdužile. Da li mu već sada trebam skratiti grane ili prvo čekati da procvjeta. Napominjem da sam ga nabavila prošle godine ali mi te godine uopće nije cvao. Visok je otprilike 50 - 70 cm.
Karmen, ja imam krumpirov grm već godinama. u jesen ga izvadim iz zemlje, stavim u veliku posudu i spremim u podrum.zalijem ga nekoliko puta tokom zime. orezujem ga u proljeće i to na 15 cm svaku granu, jer on cvjeta na novim izbojima.
tokom sezone ga možeš isto orezivati da bi imao ljepši oblik. ljetnim orezivanjem se potiče na grananje a svaka nova grana nosi cvjetove i cvjeta cijelo ljeto do prvih mrazeva
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 15:49
Kamenjar,a zašto misliš da je propo,moj sad ima vrlo malo lišća,kad prestane opasnost od mraza onda ću ga iznijeti van i tek će se tada početi listati.Mislim da je Natalija pisala,da njezin zna iz korijena potjerati grane.

Karmen,ne znam odagle si,ako si na kontinentu onda je još rano ga šišati,ove sve grane što si ti se izbužile slobodno porežeš,potjerat će vani lijepe nove.A sad,zašto ti nije cvao to neznam,ja s njim nemam problema,kao što sam već rekla,kad ga iznesem van,ošišam ga i on brzo tjera nove grane i cvate.
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Vlatkich View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 262
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Vlatkich Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 15:46

Kad je vrijeme za proljetnu frizuricu krumpirka na kontinentu? Wink

Think green, dream in colours!

Varaždin
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 15:39
ja cu sjest i plakat smile43od toliko krompirka  koe sam uzgojila i podijelila meni propo moj ljepotan,iskreno se nadam da ce bar onaj u vrtu biti ziv i jedna jadna grana koju sam mislila oformit kao stablasicu ...znam da je jos rano da potera listice al ja znam da je mrtav jer su mu grane suhe ..bio mi je na stubistu ,neznam zasto je propo 
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
KARMEN View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje KARMEN Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 14:56
Imam jedno pitanje. Krumpirko mi je preživio zimu, malo mu je otpalo lišća ali ništa strašno. Čini mi se i da su mu se grane dosta izdužile. Da li mu već sada trebam skratiti grane ili prvo čekati da procvjeta. Napominjem da sam ga nabavila prošle godine ali mi te godine uopće nije cvao. Visok je otprilike 50 - 70 cm.
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Listopad 2012 u 17:18
Originalno poslano od člana 11111 11111 napisao:

ja san danas kupila krumpirka visokog oko 1,5m za 50kn

sutra ga moran prisaditi - kad prisadin ide slikica.....koliki pitar mi triba i da li je dobra kupovna zemlja za cviće??? Hvala

ruzo osijeci ove velike grane i zapikni ,na ljeto ces imat puno krompirka..
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2012 u 14:46

Uploaded with ImageShack.us

Moj najveći krumpirko, od njih 7-8 !!  Da ima cvjetića par - ima, ali kad naraste bit će kao ovaj ktružin !!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2012 u 21:46
ja san danas kupila krumpirka visokog oko 1,5m za 50kn

sutra ga moran prisaditi - kad prisadin ide slikica.....koliki pitar mi triba i da li je dobra kupovna zemlja za cviće??? Hvala

što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 06:12
predivni su vam krumpirkići, ali ovaj Katružin već ulazi u zonu prave divne životinje.
I ja svog zalijevam ponekad i 2 x na dan jer je isto tako žedan i cvate neumorno čitavo vrijeme. Samo ja svojeg održavam u gabaritima manjeg drvca da ne podivlja.

belica,zagreb
Na vrh
katruža View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 787
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje katruža Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2012 u 21:44
Evo malo opet mog krumpirka, ogroman je, cvate cijelo vrijeme , ali ga puno zalijevam , po 3x na dan

Moon, posađen je u teglu, a zimi je u podrumu.

Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Kolovoz 2012 u 10:03
Originalno poslano od člana stefica.n stefica.n napisao:

zahvaljujem na bijelom smile78
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2012 u 23:25
i moj počeo cvjetati

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2012 u 22:01
Originalno poslano od člana katruža katruža napisao:

Ovo je prije ovih vrućina.

a ovdje se vidi kako mu je sunce spržilo cvijetove

Preljepi krumpirko
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2012 u 19:27
stefican..lovro...krasni su i uljez je baš zgodan

katruža.....tvoj je pravi kapitalac. Reci da li je on to posađen direkrno u vrt? Kako prezimi?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 26>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.