Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4849505152 131> |
Korisnik | |
dado.slavnija ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 04 Siječanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 196 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teško je reći macorka što s njime ovako napamet, bez slike... jer postoje vije mogućnosti- ili prenagla promjena pa krenio s propadanjem ili nedostatak vode... jer oni budu u malim teglicama a tu bude i po 2 čak i tri biljke u jednoj teglici
|
|
Dario
dario.novska@gmail.com |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
macorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 02 Travanj 2012 Lokacija: Koprivnica Status: Offline Bodovi: 512 |
Kupila sam neki dan u Kauflandu hibiskus. Presadila sam ga. Listovi su mu obješeni i bojim se da mi ne propadne. Što da radim s njim?
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Vidim da im je lijepo
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
Na temperaturi između 10 i 15 °C (ovisno koliko je vani hladno, ali se nikada nije spustilo ispod 10°). Istočna strana, tamo su trenutno na zimovanju i gardenija i stephanotis, neki sukulenti, ukrasna djetelina, neke nepoznate biljke (uzela reznice, pa se zakorjenilo), aloe i ine ostale, malac klijanac plavog poppija...
Vlaga između 65 i 75, ovisno. Prozori: pravi propuh, drveni koji baš "dihtaju", ali očito to biljkama nije smetalo. |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
|
![]() |
|
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
Moj hibi , prošlogodišnjak.
![]() još uvijek stoji "na hladnom" ali ovo sunce zadnjih par dana ga je malo potjeralo ![]() |
|
![]() |
|
dado.slavnija ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 04 Siječanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 196 |
Wolf... na greškama se uči, ali na hibiskusu se greška ispravlja onda minimalno godinu dana...
|
|
Dario
dario.novska@gmail.com |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
hm, ok, racunam da ako ga sad orezem ionako nece cvjetati do ko zna kada, imam neke ideje koje cu isprobati onda na njemu, pa ga kasnije stignem orezati ako se ne pokaze dobro. tnx za info!
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Šteta što ga ne misliš orezivati! Ono što najviše potiče grananje je upravo orezivanje. Ispod svakog reza se može pojaviti od 2-4 uglavnom nove grane a time i više cvijetova, više čvrstih izboja. Poznato je kod hibija da cvjetove daju samo vršni izboji i cvjetovi se otvaraju jedan nakon drugoga, nikada na jednoj grani 2 pupa (samo iznimno, no vrlo vrlo rijetko) Ovo sa strane što se javljaju izdanci, oni uglavnom neće preuzeti ulogu terminalnog pupa niti će se nešto puno izdužiti, niti će ti na takvom postranom pupu javiti cvijet. To sigurno ne.Ovakvim načinom ćeš imati izduženu biljku, puno slabije razgranatu nego što bi to bilo nakon orezivanja. Hibiji vole orezivanje!
|
|
Dario
dario.novska@gmail.com |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
evo konacno slikica ovog mog ducanskog eksperimentalnog, vidi se novi rast ovo tanko zeleno ![]() ne kuzi se bas ali kanta u kojoj raste je oko 7-8 l, dosta velika e i sad, znam da se hibiji orezuju da bi ih se natjeralo na grananje, ovaj je poceo sam pustati nesto sto sve vise lici na grancice. jel mi moze netko iskusniji reci sto sve djeluje na grananje hibija? ne mislim ovog orezivati, ima dosta starih grana a i poprilicno ovih novih izdanaka, ali me zanima. |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Taj je tvoj malac od prvog dana pokazao da je za suradnju
![]() Moj veliki je još unutra, bojim se hladnih noći a tako je lijep, bujan
|
|
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
bebolina, krasan pupoljak, znaš onaj moj malac - pelcer - ima par listića i tako zimuje cijelu ovu zimu. ja sam zaovoljna, samo neka tako i opstane dok ga ne iznesem i presadim, jer nadam se da je razvijao korijen, ništa sad ne prčkam niti dirm dok ne bude išao van.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Teatree,
Ako vam temperatura u prostoriji neće padati ispod 5-6 stupnjeva i ako smatrate da zahlađenje najavljeno idući tjedan neće smetati, slobodno orežite |
|
Dario
dario.novska@gmail.com |
|
![]() |
|
Teatree ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 13 |
Jel mogu sad orezati svog hibija?
Kod mame je na brizi i nekako mi se čini suhonjav pa bih ga ja rado malo šokirala... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Prekrasan bijeli hibić
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
OSica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
Hvala Dado
|
|
![]() |
|
Ovisno o temperaturi koja se kreće. Pošto se radi o dnevnoj sobi, pretpostavljam da su i temperature nešto više, pa opće je poznato da centralno dosta isušuje zrak. Ako nema ovlaživaća na radijatorima s vodom onda slobodno povećajte s vremena na vrijeme vlažnost orošavanjem. -ali, vodite računa da supstrat u tom slučaju ne bude konstantno mokar, mora se lagano prosušit s vremenom, a pri tome vodite računa da ne uvenu zbog nedostatka vode. To ćete s vremenom dobiti osjećaj, jer promatranjem biljke najbolje zapravo se može zaključit što joj nedostaje, a što joj godi.
|
|
Dario
dario.novska@gmail.com |
|
![]() |
|
OSica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
Iako je puno napisano,imajoš puno nepoznanica za nas nove.treba li bebe tropskih hibiskusa orošavati.Moji stoje na prozoru u dnevnoj sobi,iznad radijatora.Imaju dovoljno topline,pazim na zalijevanje a je li to dovoljno?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4849505152 131> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |