Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4546474849 131> |
Korisnik | |
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@MD
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
lela.h, rozi je :). Vidjela sam odmah da nešto ne štima jer je pupoljak bio čudne boje.
|
|
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.
|
|
![]() |
|
lela.h ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Studeni 2010 Lokacija: Sl. Brod Status: Offline Bodovi: 604 |
![]() |
|
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
dva dana me nema doma i što me dočeka?!
![]() ![]() gad jedan, otvorio se a da nisam bila prisutna ![]() |
|
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
Još svoje nisam počela iznositi. Trebala bih, ali vidim da im je u zimovalištu ok, a i čekam još nekih 10-ak dana. I ovako mi je adeniuma i plumerija (seljakanja nutra-van) dovoljno.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
dado.slavnija ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 04 Siječanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 196 |
Nastojim što konkretnje odgovorit ali i kao što sam rekao. Samo se držat osnovnih stvar- sjeme zarezano, temperatura idealna oko 25, povišena vlažnost, što sterilniji supstrat.
Biti će zanimljivo pratiti jer je tu svaka biljka za sebe pa i od istog križanja.... |
|
Dario
dario.novska@gmail.com |
|
![]() |
|
d.s, hvala na odgovorima.
Bit će lijepo pratiti kako se razvijaju |
|
|
|
![]() |
|
dado.slavnija ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 04 Siječanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 196 |
Vjerujem da hoće narasti u velike biljke i dati prvi cvijet što prije.... najgora faza je prošla :)
A ovo iz Tajvana, nadajmo se da će stići :D Kokio je s Havaja stigao i sada ima dva pupa pred otvaranje. Nekako se srami ili me želi iznenadit, pa čeka da se vratim iz Zagreba :)) |
|
Dario
dario.novska@gmail.com |
|
![]() |
|
alexandra5 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2013 Status: Offline Bodovi: 54 |
e sad ti dado zelim svu srecu na svijetu da ti ovi ljepotani porastu veliki i da ti tajvan stigne na vrata......ovo kod tebe je fantazija......svaka cast
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Riskirao sam s Tajwana i trebalo bi stići Taiwan Psalm, taiwan Stormy Night i Taiwan Purple Spotted Butterfl. Samo neka stigne u komadu i na broju :D
|
|
Dario
dario.novska@gmail.com |
|
![]() |
|
Lijepa šumica kod mene i još to nije sve, biti će toga još... Sjeme sam dobio od prijatelja diljem svijeta, nešto iz Poljske, nešto iz Češke, Tahitija, Norveške, i od dragog nam Denisa. Teško je doći do sjemena u toj količini jer mogi ga ili razmjenjuju među sobom ili prodaju po dosta visokim cijenama. Sa sjemenom su mi poklonili i svoje povjerenje, ali eto, vračam im ovako :) Velik je to posao bio jer je trebalo sve prilagodit za niskih temperatura, temperatura, vlažnost.... svjetlo. Temperatura je uglavnom bila oko 23-25(7) ovisno kako kada, vlažnost visoka, kolika, pojma nema iskreno. Uvijek se treba prilagoditi biljci i uvijetima koji diktiraju a to su vanjske temperature a prema tom se onda vidi šta i kako trba raditi, to je moj princip. Nema kod mene točne forume, jer najbolja formula je promatranje i u pravo vrijeme reagirati ukoliko krene po zlu. Dodatna rasvjeta za ugoj biljaka, podni grijač, prihranjivanje tek od prvog listića, špricam kada je sada toplije kad se sjetim, u prolazu ukoliko je viša temperatura. Tu je pijesan največi neprijatelj zbog iznimno visoke vlažnosti, i konstantna je.
|
|
Dario
dario.novska@gmail.com |
|
![]() |
|
Moon, čini mi se da je malo mutirao od prošle godine, ali budem znala kada se cvijet otvori.
Bebolina nadam se da će se reznice primiti :). Mojim reznicama se ne vide još korjenčići, ali biljčice su iste, ona jedna što je imala dva pupa ih je uništila, ali sada pušta novi pup ![]() dado.slavnija koliko klijanaca! Super izgledaju. Kako ih održavaš? Oni su u nekom plasteniku? Na kojoj temperaturi? Kakva vlaga i koliko zalijevanja? Da li ih prihranjuješ? A špricaš? I najvažnije, od kuda toliko sjemenki? Znam da sam zagnjavila sa pitanjima, što mogu kada ne znam puno o klijancima, a kod tebe vidim nešto što bi voljela vidjeti kod sebe ![]() |
|
|
|
![]() |
|
lela.h ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Studeni 2010 Lokacija: Sl. Brod Status: Offline Bodovi: 604 |
Pravo je osvjezenje vidjeti ove slikice nakon onoliko zime! Vidim da se bacate na podloge, pa da vam savjetujem uz crveni jednostruki odlicna je podloga i bijeli jednostruki, ali i dupli!do njih je malo teze doci,, nekako ih manjka po svuda... ali im rane odlicno i brzo zacjeljuju! Ja sam imala na bijelom duplom sest kalema, ove godine to bi bila invazija boja na jednom mjestu, da mi moja banda od maca nije odlucila uloviti vrapca koji je uletio u staklenik! Kaleme vise nisam mogla spasiti,polako je stajala vegetacija a od bijeloga imam pomosnih 10 cm!
![]() |
|
![]() |
|
Vjerojatno niti neće nitko tretirati :( Da su komarci ili nešto treće da vidiš kako bi se rješavalo zbog turista, ovako, tko šiša biljke :(
|
|
Dario
dario.novska@gmail.com |
|
![]() |
|
![]() Kod mene ti je veliki problem s bijelom uši
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pod bijelim stvorenjima mislim na korjen :)) Bube se tu ne mogu dogoditi :D Previše je zatrovano :D -mislim protiv tih gamadi i plijesni :D
Uspio sam se snaći na ovom Linuxu.... ![]() |
|
Dario
dario.novska@gmail.com |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4546474849 131> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |