Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4546474849 131>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2013 u 21:48
@MDClapNeka je on tebi zaželio dobrodošlicuTongue
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
MermaidDreamer View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 343
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2013 u 21:42
lela.h, rozi je :). Vidjela sam odmah da nešto ne štima jer je pupoljak bio čudne boje.
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.
Na vrh
lela.h View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 604
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lela.h Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2013 u 21:35
prvi cvijetici!!! Nadam se a sada nece stajati do osmog mjeseca!! MD koja mu je prava boja? Bas je sada interesantan sa tim saranjima! Malo me podseca na jedan od mojih, ali sa njegovim cvijetovima se moram jos malo strpiti,,,
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2013 u 18:55
dva dana me nema doma i što me dočeka?!
gad jedan, otvorio se a da nisam bila prisutna
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2013 u 22:00
Oni koje sam stavila van, oni su stali kao ukopani, dok ova nekolicina koji su još unutra lijepo napreduju

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2013 u 08:44
Još svoje nisam počela iznositi. Trebala bih, ali vidim da im je u zimovalištu ok, a i čekam još nekih 10-ak dana. I ovako mi je adeniuma i plumerija (seljakanja nutra-van) dovoljno.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2013 u 18:42
...veliki dupli crveni u društvu s kamelijomTongue

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2013 u 17:57
...privikavamo se na vanjske uvijeteApprove

Na vrh
dado.slavnija View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 196
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado.slavnija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2013 u 10:16
Nastojim što konkretnje odgovorit ali i kao što sam rekao. Samo se držat osnovnih stvar- sjeme zarezano, temperatura idealna oko 25, povišena vlažnost, što sterilniji supstrat.
Biti će zanimljivo pratiti jer je tu svaka biljka za sebe pa i od istog križanja....

Dario
dario.novska@gmail.com
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2013 u 08:16
d.s, hvala na odgovorima.
Bit će lijepo pratiti kako se razvijaju
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado.slavnija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 20:31
Vjerujem da hoće narasti u velike biljke i dati prvi cvijet što prije.... najgora faza je prošla :)
A ovo iz Tajvana, nadajmo se da će stići :D Kokio je s Havaja stigao i sada ima dva pupa pred otvaranje. Nekako se srami ili me želi iznenadit, pa čeka da se vratim iz Zagreba :))
Dario
dario.novska@gmail.com
Na vrh
alexandra5 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 54
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alexandra5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 20:02
e sad ti dado zelim svu srecu na svijetu da ti ovi ljepotani porastu veliki i da ti tajvan stigne na vrata......ovo kod tebe je fantazija......svaka cast
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 18:00
Originalno poslano od člana dado.slavnija dado.slavnija napisao:

Riskirao sam s Tajwana i trebalo bi stići Taiwan Psalm, taiwan Stormy Night i Taiwan Purple Spotted Butterfl. Samo neka stigne u komadu i na broju :D

Držim ti palčeveThumbs%20Up
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado.slavnija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 14:44
Riskirao sam s Tajwana i trebalo bi stići Taiwan Psalm, taiwan Stormy Night i Taiwan Purple Spotted Butterfl. Samo neka stigne u komadu i na broju :D

Dario
dario.novska@gmail.com
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado.slavnija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 14:40
Lijepa šumica kod mene i još to nije sve, biti će toga još... Sjeme sam dobio od prijatelja diljem svijeta, nešto iz Poljske, nešto iz Češke, Tahitija, Norveške, i od dragog nam Denisa. Teško je doći do sjemena u toj količini jer mogi ga ili razmjenjuju među sobom ili prodaju po dosta visokim cijenama. Sa sjemenom su mi poklonili i svoje povjerenje, ali eto, vračam im ovako :) Velik je to posao bio jer je trebalo sve prilagodit za niskih temperatura, temperatura, vlažnost.... svjetlo. Temperatura je uglavnom bila oko 23-25(7) ovisno kako kada, vlažnost visoka, kolika, pojma nema iskreno. Uvijek se treba prilagoditi biljci i uvijetima koji diktiraju a to su vanjske temperature a prema tom se onda vidi šta i kako trba raditi, to je moj princip. Nema kod mene točne forume, jer najbolja formula je promatranje i u pravo vrijeme reagirati ukoliko krene po zlu. Dodatna rasvjeta za ugoj biljaka, podni grijač, prihranjivanje tek od prvog listića, špricam kada je sada toplije kad se sjetim, u prolazu ukoliko je viša temperatura. Tu je pijesan največi neprijatelj zbog iznimno visoke vlažnosti, i konstantna je.
Dario
dario.novska@gmail.com
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 08:24
Moon, čini mi se da je malo mutirao od prošle godine, ali budem znala kada se cvijet otvori.

Bebolina nadam se da će se reznice primiti :).

Mojim reznicama se ne vide još korjenčići, ali biljčice su iste, ona jedna što je imala dva pupa ih je uništila, ali sada pušta novi pup

dado.slavnija koliko klijanaca! Super izgledaju. Kako ih održavaš? Oni su u nekom plasteniku? Na kojoj temperaturi? Kakva vlaga i koliko zalijevanja? Da li ih prihranjuješ? A špricaš?
I najvažnije, od kuda toliko sjemenki?
Znam da sam zagnjavila sa pitanjima, što mogu kada ne znam puno o klijancima, a kod tebe vidim nešto što bi voljela vidjeti kod sebe
Na vrh
lela.h View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 604
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lela.h Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 07:25
Pravo je osvjezenje vidjeti ove slikice nakon onoliko zime! Vidim da se bacate na podloge, pa da vam savjetujem uz crveni jednostruki odlicna je podloga i bijeli jednostruki, ali i dupli!do njih je malo teze doci,, nekako ih manjka po svuda... ali im rane odlicno i brzo zacjeljuju! Ja sam imala na bijelom duplom sest kalema, ove godine to bi bila invazija boja na jednom mjestu, da mi moja banda od maca nije odlucila uloviti vrapca koji je uletio u staklenik! Kaleme vise nisam mogla spasiti,polako je stajala vegetacija a od bijeloga imam pomosnih 10 cm!
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado.slavnija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 00:11
Vjerojatno niti neće nitko tretirati :( Da su komarci ili nešto treće da vidiš kako bi se rješavalo zbog turista, ovako, tko šiša biljke :(

Dario
dario.novska@gmail.com
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2013 u 23:52
Originalno poslano od člana dado.slavnija dado.slavnija napisao:

Pod bijelim stvorenjima mislim na korjen :)) Bube se tu ne mogu dogoditi :D Previše je zatrovano :D -mislim protiv tih gamadi i plijesni :D
Ajde de, sad mi je lakšeLOL
Kod mene ti je veliki problem s bijelom ušiAngry imam borovu šumu preko puta ceste koja je zaražena do bola, a nitko to ne tretira.
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado.slavnija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2013 u 23:47
Pod bijelim stvorenjima mislim na korjen :)) Bube se tu ne mogu dogoditi :D Previše je zatrovano :D -mislim protiv tih gamadi i plijesni :D
Uspio sam se snaći na ovom Linuxu....
LOL
Dario
dario.novska@gmail.com
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4546474849 131>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.