Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Sedum burrito
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Sedum burrito

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 7>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Dini55 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Status: Offline
Bodovi: 151
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dini55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 16:15
OK!

Evo moj sedum burrito, kupljen je kad je bio sajam cvijeća u Rijeci, pa sam ga prepolovio na pola, pola poklonio, pola zadržao.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 16:10
Obavezno u hladu!

Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Dini55 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dini55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 16:08
Hvala na savjetima :). Te listiće pustite u hladu ili na sunce? I koliko otprilike treba za to? Bio sam pitao već al sam toliko znatiželjan da me zanima opet, pa je možda netko pratio to!

Glikica, predivan je!
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 16:01
Glikica dobro da ti je ostao u jednom komadu prilikom presađivanja koliko je velik i lijep

ja također nikad ne zalijevam listiće položene na zemlju, niti ih ukopavam, samo položim , isto kao i Anastazija, tek kad puste male listiće, onda su tu i korjenčići i kad se list (mama) smežura, tad počinjem sa laganim zalijvanjem. Do tad sve što treba dobije iz mame lista.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 15:41
Ja sam svog jučer presadila, baš sam se napatila čupajući ga van iz tegle, velik je, evo ga:

Uploaded with ImageShack.us
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 14:20

Meni se svaki listić primio bez obzira na to jel bio malo zakopan ili samo položen na zemlju.
Kad razmnožavate sukulente stavite listiće u zemlju onakvu kakva je u vreći i zaboravite na njih - nemojte ih uopće zalijevati. Tek kada potjeraju mlade listiće onda ih počnite po MALO zalijevati.
Ja tako radim i uspijeva mi u jedno 90 % slučajeva.
Sretno !
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 08:07
Samo položi listiće na zemlju, čak ne trebaš ni ukopavati i redovito orošavaj. A koliko brzo ? Onako, treba malo strpljenja, ali užitak je veliki kad ugledaš majušne listiće, kao kokice !
Na vrh
Dini55 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dini55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 01:18
Ja budem probao sutra, samo ne znam koliko brzo mogu očekivati pomak i nekakve znakove života.
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 01:08
Neću pokušavati,,,jer nemam više  ni lista od burita...LOL
Na vrh
Dini55 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dini55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 01:07

Slika je s neta. Ako sam dobro shvatio, list ne bi trebalo zakopati duboko, ja sam inače zakopavao do pola, nego samo položiti i samo vrh zakopati. I pretpostavljam da ga treba svakodnevno orošavati.

Nadam se da će se javiti netko kome je uspjelo.
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 00:55
Kod mene se list osuši u zemlji...kao da počme trunuti
Na vrh
Dini55 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dini55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 00:54
Ne mogu održati pravu vlažnost. Ili mi je zemlja prevlažna pa strune ili mi se gornji sloj zemlje osuši prebrzo pa se i list osuši i na kraju ništa.
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 00:43
Ja sam probao....ali nikaj!Dead
Na vrh
Dini55 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dini55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 00:22
Je li nekome uspjelo uzgojiti sedum burrito iz lista?
Ja sam probao ali ništa od toga.

Budem sutra postavio slike svog burrita :)
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2013 u 22:16
anastazija, ovo je prava lijepa čupavica
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2013 u 22:08

U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2013 u 20:39
Prekasni su vam  svima odredaThumbs%20Up
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2013 u 20:20
Baš je slatkiš,prekrasno je pustio žilice,a i jedan mali ima od lista do njega.smile213
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2013 u 20:12
slatkiš mali, bar više nije u ljusci od jajeta ! 
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2013 u 19:52

Silvy,vidiš da postoje i manji primjerci od tvoga.
Glikice od danas je sam u svojoj posudi.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 7>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.