Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Franjicine kopanjice
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Franjicine kopanjice

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2122232425 51>
Korisnik
Poruka
TeaK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3272
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje TeaK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2008 u 11:57
Kaktus je pravi, takvog ima i moja sveki. Kod nje cvijeta kao lud, a kod mene nije nikada i onda sam jednostavno odustala.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2008 u 22:08
Od silen kišurine ne stignem ništa ni napraviti pa se niti ne uzrujavam previše, cijeli tjedan nisam taknula svoju zemljicu.
U petak sam imala predivno poslijepodnevno druženje s Manči. Jasno da nismo ostvarile planirano jer se od kiše nije moglo u Botanički vrt. Uspjele smo proći bez kišobrana po Tkalči, zavirile u neka dvorišća i na brzinu se smjestile pod veliki kišo/dajBože suncobran i što da vam kažem 3 sata su prošla u tren.
Poslije pokupila mog najdražeg netjaka i nakon predugog perioda opet sam ga imala samo za sebe. MPS otputovao u Biograd, MKM na Vrgadi i malac i ja živali u pričanju, MAXtv (izbor crtića i programa za djecu ogroman), danas polako pospremali, slušali glazbu koja je mladog susjeda ispraćala u bračni život i lješkarili do maloprije. Predivno proveden dan.
Uspjela sam između dviju kiša posaditi u zemljicu biljčice koje je donijela Triša još na Floraart. Sve se dobro drži. Kava pušta nove listiće i vjerujem da će se dobro oporaviti. Moje kopanjice prevlažne, procvali narančasti ljiljani, nisam stigla fotkati jer je počela kiša. Tegle prepune vode - no što je tu je! Ruže opet napale uši pa sam ih zaprašivala. Drugi tjedan idem tražiti koprive da ih namočim, možda ću time imati više uspjeha. Žao mi je ruže jer ima valjda stotinu pupova a nisam sigurna da će se stići otvoriti od tih silnih malih napasti. Dobro bi bilo da do jutra ne padne kiša pa bi valjda barem malo gamadi bilo uništeno.
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2008 u 09:56
Halo....kako si?
Evo sam se naspavala i uživam doma.....još sam malo " smrznuta" jer sam i u  subotu pokisla.....
Hvala ti na lijepoj šetnji i druženju....smile78
Kafa ispod kišosuncobrana je bila pravi doživljaj!!!!
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2008 u 17:57
Uživaj, uživaj Manči, da si bila prava prijateljica odnesla bi tu ludu kišurinu sa sobom a ne ostavila je nama.
Jasno da ne radim ništa, osim što gunđam na kišu.
Sjedili lijepo na terasi MPK u društvu mojih prijatelja iz Niskozemske, pojavilo se i sunčeko, pa jasno kad ja prijateljicu zovem Sunčica i ne lezi vraže, nisam se pošteno niti ugrijala kad smo na vrat na nos unosili stolice u stan jer je počeo pljusak sa kapima veličine čepa od žuje.
MPK nije baš neka velika ljubiteljica teglica i cvijetića ali zato njezin princ jest. U stan je donio hrpu bodljikavaca, monstrum koji sam im poklonila pušta veeeeeliki list a mene je iznenadilo ovo:

nikada do sada nisam sjedila pored mandarine niti osjetila taj fenomenalan miris cvijeta.
Vjerujem da će princ MPK biti dobar njoj kao što je dobar svojem cvijeću! Mislim da ima dobre preporuke!
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2008 u 19:04
Baš sam sretna da si osjetila taj miris, slikala sam moje naranče i pisala o  tom  mirisu  u  dnevniku ...... to  mi je  najljepši  cvjetni  miris,  baš  sam  vesela  da je još  neko  primjetio taj divan  miris...... narančin  cvijet...
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 752
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2008 u 21:42
Franjice, prekrasna naranča
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2008 u 21:53
Bravo Franjice, kiša će prestati, ali naranča i njen cvjetić potrajati će još neko vrijeme.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2008 u 11:45
Naglašavam da je to mandarina u vlasništvu princa MPK, predivno uspjeva, u prvom ju je mjesecu jako orezao i sad se formira kao prelijepo drvce. Ima dečko "zelenu ruku" i veliku ljubav prema cvijeću i biljkama!
Na vrh
ines View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1095
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ines Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2008 u 07:34
Nadam se da princ tvoje PK neće i nju probati oblikovati u neki sebi zamišljen lik iako ako je imalo na mamu ne bojim se za nju LOL
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2008 u 10:19
Malo glazure će dobit ali ne vjerujem da je može puno promijenitit. Oni su dva antipola, oni su dva dijela jedne cjeline, krasno se nadopunjuju i mislim da ga je baš sušta suprotnost privukla. On je miran, staložen, čak usporen a ona je 300 na sat. Zajedno su dvije godine i ne mijenjaju se previše, samo se odraslo uvažavaju i rade kompromise, znate stila ono - ja ovo a ti ono! Uživam ih gledjajući i strogo pazim da se nikada ne umiješam (malo teška odluka ali i ja moram odrasti i pustiti djecu da žive svoj život. To mi je mantra svakog jutra)
Na vrh
ines View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1095
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ines Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2008 u 11:18
Super, drago mi je da ti je kćer naišla na tako dobar primjerak muškog roda. Ona će biti sretnija, a ti mirnijaWink
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2008 u 20:28
Sunčano jutro mi je popravilo raspoloženje a na putu za posao sam konačno snimila dvije ogromne hortenzije.
nalaze se u mirnoj uličici s obiteljskim kućama (onako normalnim prizemnicama kojima se Zagreb nekada jako dičio)
Pogledavam ih svaki dan i čini mi se kao da se natječu koja će biti veća i ljepša. Jutros sam konačno ugledala i gazdaricu jedne od njih koja mi je rekla da je hortenziju posadila njezina svekrva prije nekih 50 godina. Jasno da sam se još malo zadržala (pa ionako sam kasnila jer vlakovi nisu vozili pa sam moralaupiti malo pozitivne energije) i fotkala ovo

Isto dvorišće, ista svekrva, snaha je nešto starija od mene i kaže da je našla cvijet kad je došla u kuću, biljčica lukovičastog korijena, sprema se na toplo preko zime, može u zemljici a mogu se  samo lukovice staviti na prohladno mjesto, jasno da joj ne znamo ime, kao da je to bitno, prekrasne je roze boje. Znate i sami da mi ta boja nije favorit ali jasno vam je da sam doma donijela nekoliko biljčica jer gospođa veli da voli dijeliti cvijeće. Ma ne bi ja inače, no moala sam gospođu učiniti sretnom!!!!Pozvana sam na dijeljenje i na jesen.
Radni dan ludnica, jedva da sam uspjela škicnuti na forum, no ima vremena doma za to.
Konačno smo sastavili cijeli dan sunca. Odmah sam u formi pa su tako MPK i MPS doveli svoju princezu i princa na ručak. Trebali ste vidjeti to brzinsko kuhanje. Imam fenomenalnu pečnicu i istovremeno su se pekle paprike, tikvice, svinjetina svako u svojoj posudi i krumpir i piletina u svojoj. Za 1 sat je sve bilo na stolu i kako mi je ručak bio ugodan tako sam dobila dodatnu energiju i krenula obilaziti cvijeće da ga konačno pogledam bez kišobrana.
Rascvala se Trišina žuta ljepotica

a u njezinom polukrugu (jednostavno sam potrpala sve što mi je donijela u jednoj pauzi između dviju kiša) sve lijepo raste i napreduje i izgleda da se primilo. Koja će to prašuma biti!

Konačno sam ugledala i Silvekino cvijeće, sad već mislim da znam što će to biti, no i iznenađenja su slatka.

Ruža se sva okrenula prema susjedi (jasno kad s te strane dobiva više sunca) tako da ja stignem pogledati samo koji pupoljak. Baš su mi zanimljive te moje divljakuše, pupoljak  sa iste grane raste i šatiran i potpuno žut

a kad se rascvijetaju ruže budu potpuno žute.
Žao mi je samo što u jedom danu kad se rascvijetaju i odcvijetaju. Cvijet izuzetno kratko traje!
Evo, čak sam uspjela i ruke zamazati zemljicom, malo sam provrtila zemlju u maminom cvijeću na prozoru. Sve se žari od crvenila. Baš izgleda dobro.
Samo neka potraje to sunčeko odmah imam više energije i volje za raditi!

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2008 u 20:57
A ja baš mislila reći kako ruža vuče na narančasto i stvarno je prekrasna kad ona ipak žuta. No kako ja obožavam žute ruže - jako su ti lijepe. Drago mi je da ti je moje malo žuto procvjetalo, a naročito mi je drago da si bila vrijedna i uspjela na poslu i u vrtu obaviti hrpu toga.
RIJEKA

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2008 u 13:34
Malo sam pljevuckala, sva sreća da je tako gusto posađeno da nema previše mjesta za korov. Baš sam to pametno odradila.
 Najviše sam se naradila prašeći sve i svašta. Kud god se okrenem ili puževi gmižu ili su se naselile cijele kolonije ušiju. Užas živi.
Konačno sam stigla posaditi moje nove roza šafrane ili kakko vi velite da se zovu kišni ljiljani. Bormeč su kišni, od kad sam ih ugledala niti jedan dan nije prošao bez kiše.
Ruža otvorila stotinjak pupova, fuksija je konačno otvorila svoj prvi cvijetak a od svega najljepši je prozor MKM. Crveni se tako da se vidi do Austrije. Moram samo kupiti nešto bijelo pod hitno tako da dobijem šahovnicu kao pripremu za novogo Europskog prvaka.
Mali kaktusići iz Niskozemske dobili bebice, ma ljudi moji sve je rodilo oko mene!
 Vrijeme smoljavo pa uživam radeći po kući i diveći se cvetekima a vjerujem da većina vas isto to radi!

Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2008 u 15:34
Franjice, dojdi ak su ti interesantne bijele bakopice, ili želiš nešto još intenzivnije bijelo!!! smile125
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2008 u 20:24
Franjice, sve buja i vidim čini te sretnom, ipak to prevladava u borbi s beštijama uj vrtu, kojih i kod mene gomila svakojakih.
RIJEKA

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2008 u 20:47
Ne znam ni sama što staviti. Pofotkat ću sutra pa da netko date prijedlog!
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2008 u 22:53
Imam potpuno istu žutu ružu penjačicu, na otoku....Ima dosta trnja i cvijet brzo ocvate , ali obilato cvate...nisam ljubitelj ruža, ali volim penjačice, što su divljije to su mi draže....Tongue
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2008 u 22:25
Obožavam ruže i da imam više mjesta sasvim sigurno bih ih imala više, ovako se moje tri sirotice muče na livadi bez sunca , izvile su se k sussjedi jer tamo imaju više sunca!

Uživam beskrajno u njima i nadam se da ću ih druge godine uspjeti dići prema kući pa će onda biti prava cvjetna zavjesa prema susjedi!
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2008 u 23:09
Obožavam ruže. a žuta ruža ima za mene veliku romantičnu osobitost.
RIJEKA

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2122232425 51>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.