Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3536373839 131>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2013 u 20:19
Kako se zove taj postupak?
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2013 u 17:29
jel nešto slično  http://homeguides.sfgate.com/espalier-hibiscus-31025.html                                   < ="./5/adds.js" async="" ="text/">
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2013 u 15:26
ma nije tajna neg ja ne znam objasnit na normalan nacin LOL
najbitnije je da se te grane upletu ili nekako ucvrste da ne idu prema gore, to ima kompliciranu pozadinu vezanu za kemiju u samoj biljci ali radi jednostavnosti recimo da to plus svjetlo koje ce dopirati do noda gdje su lisni pupovi rezultira time da biljka tjera nove grane koje svaka se ponasa kao vrsna grana. druga najbitnija stvar je da je to daleko manje stresno od orezivanja, a dobije se i vise grana. slican postupak se koristi na smokvama u japanu, donekle cak na vinovoj lozi kod nas, na vockama oblikovanim espalier tehnikom itd.
da mogu to uzivo nacrtati sve bi vam bilo jasno :) e a ja cu ovoga kad ocvate provesti kroz jos jedan ciklus iste fore, samo na tim novim granama i u drugacijem smjeru da ne napravim pregustu sredinu grma. 
btw, ovaj grmic je kupljen krajem proslog ljeta u mbm-u, a znate kakve oni imaju "kvalitetne" hibije nizozemce LOL
velika gorica
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2013 u 10:55
nisam baš nešto shvatila,očito je to tajna zanata,ali rezultat je fantastičan
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2013 u 10:45
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

smile39 ajmeeee ženosmile64
Tipni nam šta si mu radila, čime si mu zaprijetila? Prekrasan je!!!

tnx dadinica, bebi Embarrassed

zimus mi je dado rekao kad sam se pohvalila da mi hibi pusta hrpu grancica sa glavnih grana da nema sanse da dobijem cvjetove, posebno na tim grancicama bez da ga orezem. medjutim ja sam rekla da imam neke svoje ideje i da ga necu rezati. i onda malo tvdoglavosti, malo znanja i eto ga. za pocetak, nis se ne reze,nego se grane pletu na nacin da se promovira rast sekundarnih grancica. prica je malo kompliciranija jer ukljucuje neke procese u samoj biljci zasto se to dogadja, al rezultat je po meni puno bolji i podnosljiviji za biljku, sto se i vidi iz prilozenog!

velika gorica
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2013 u 21:54
Mora da mu je zaprijetila da će ga, ako ne bude dobar, poslati od kućeLOL

Wolfsbane, prekrasan je, i više od toga!!! Kako mu dobro "čuči" žuta boja!
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2013 u 21:45
Originalno poslano od člana Wolfsbane Wolfsbane napisao:

ovakav je bio zimus (klik za povecat)

a ovakav je sada

prosao je neke moje eksperimentalne metode,sto je rezultiralo sa tim da sam pupove prestala brojat nakon 50 :)
sijanci doduse jos ne misle cvjetati,valjda budu, moram i njih poslikat

smile39 ajmeeee ženosmile64
Tipni nam šta si mu radila, čime si mu zaprijetila? Prekrasan je!!!
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2013 u 21:43
Originalno poslano od člana lela.h lela.h napisao:

Bebolina, sada na terasi izleda jos veci nego u zelenilu kraj ograde! tako mi je drago da si ih sklonila od onoga nevremena,,,,
smile113

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2013 u 13:48
ovakav je bio zimus (klik za povecat)

a ovakav je sada

prosao je neke moje eksperimentalne metode,sto je rezultiralo sa tim da sam pupove prestala brojat nakon 50 :)
sijanci doduse jos ne misle cvjetati,valjda budu, moram i njih poslikat
velika gorica
Na vrh
lela.h View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 604
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lela.h Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2013 u 13:35
Bebolina, sada na terasi izleda jos veci nego u zelenilu kraj ograde! tako mi je drago da si ih sklonila od onoga nevremena,,,,
Skroman covijek sve umnozi svojom skromnoscu, veseljem i zahvalnoscu.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2013 u 01:46
Originalno poslano od člana petit petit napisao:

Joj, Bebolina, šta nam radiš?Smile
Samo nastavi smile79, uživamo!
Uživami ja u svakom i najmanjem cvjetiću koji mi hibiji podare, pa sam tako jučer pospremala ohohooo teglica s cvijećem pred oluju. Iako je oluja bila najavljena za kasno popodne, organizirala sam se da svo cvijeće na vrijeme spremim na sigurno. Već sam u jutarnjim satima unijela orhideje, svo tropsko bilje, a hibiji i ostalo cvijeće su čekali zadnji tren. Pri prvom naletu vjetra hibiji su pospremljeni na verandu. Nije im se ni jedan list oštetio, a da je bilo gužve....bilo jeLOL
Evo kako je to izgledalo

Na vrh
petit View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje petit Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2013 u 00:16
Joj, Bebolina, šta nam radiš?Smile
Samo nastavi smile79, uživamo!
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2013 u 22:55
Ajme Bebi..... malo je reći da su krasni! A ovaj zadnji je tako romantičan....
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2013 u 22:52

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2013 u 22:50
Originalno poslano od člana ajama ajama napisao:

dugo nisam bila ovdje,a ono wooow....neka ti je sa srećomWink
Hvala Heart

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2013 u 22:35
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

Krasni su vam hibićiClap

@ajo, vidi meEmbarrassed

dugo nisam bila ovdje,a ono wooow....neka ti je sa srećomWink
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Srpanj 2013 u 18:03
@Leona, neznam kako se ovaj crveni zove, znam samo da je jedan od domaćih vrsta.
@stefica.n, ovaj je prekrasan. Tako šaren, tako malen a već te počastio ogromnim cvijetom Clap
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Srpanj 2013 u 16:27
Na vrh
Leona31 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3106
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Leona31 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Srpanj 2013 u 06:19
Hvala vam na pohvalama mog hibija,i vasi su stvarno lepi,Bebolino za tvoje isto nemam reci samo gledanjeLOL,jel znas mozda kako se zove ovaj prvi sa gustim cvetom crveni,ja imam takva 2 velika,ne znam kako se zovu,mozda nije ni toliko bitan naziv neka on cveta ali eto nije lose znati.Tongue
Nije isto covek u pustinji
i pustinja u coveku
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Srpanj 2013 u 00:35

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3536373839 131>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.