Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3536373839 131> |
Korisnik | |
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kako se zove taj postupak?
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
jel nešto slično
http://homeguides.sfgate.com/espalier-hibiscus-31025.html < ="./5/adds.js" async="" ="text/">
|
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
ma nije tajna neg ja ne znam objasnit na normalan nacin
![]() najbitnije je da se te grane upletu ili nekako ucvrste da ne idu prema gore, to ima kompliciranu pozadinu vezanu za kemiju u samoj biljci ali radi jednostavnosti recimo da to plus svjetlo koje ce dopirati do noda gdje su lisni pupovi rezultira time da biljka tjera nove grane koje svaka se ponasa kao vrsna grana. druga najbitnija stvar je da je to daleko manje stresno od orezivanja, a dobije se i vise grana. slican postupak se koristi na smokvama u japanu, donekle cak na vinovoj lozi kod nas, na vockama oblikovanim espalier tehnikom itd. da mogu to uzivo nacrtati sve bi vam bilo jasno :) e a ja cu ovoga kad ocvate provesti kroz jos jedan ciklus iste fore, samo na tim novim granama i u drugacijem smjeru da ne napravim pregustu sredinu grma. btw, ovaj grmic je kupljen krajem proslog ljeta u mbm-u, a znate kakve oni imaju "kvalitetne" hibije nizozemce
![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
nisam baš nešto shvatila,očito je to tajna zanata,ali rezultat je fantastičan
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
tnx dadinica, bebi ![]() zimus mi je dado rekao kad sam se pohvalila da mi hibi pusta hrpu grancica sa glavnih grana da nema sanse da dobijem cvjetove, posebno na tim grancicama bez da ga orezem. medjutim ja sam rekla da imam neke svoje ideje i da ga necu rezati. i onda malo tvdoglavosti, malo znanja i eto ga. za pocetak, nis se ne reze,nego se grane pletu na nacin da se promovira rast sekundarnih grancica. prica je malo kompliciranija jer ukljucuje neke procese u samoj biljci zasto se to dogadja, al rezultat je po meni puno bolji i podnosljiviji za biljku, sto se i vidi iz prilozenog! |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Mora da mu je zaprijetila da će ga, ako ne bude dobar, poslati od kuće
![]() Wolfsbane, prekrasan je, i više od toga!!! Kako mu dobro "čuči" žuta boja!
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() Tipni nam šta si mu radila, čime si mu zaprijetila? Prekrasan je!!!
|
|
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
ovakav je bio zimus (klik za povecat)
![]() a ovakav je sada ![]() ![]() ![]() ![]() prosao je neke moje eksperimentalne metode,sto je rezultiralo sa tim da sam pupove prestala brojat nakon 50 :) sijanci doduse jos ne misle cvjetati,valjda budu, moram i njih poslikat
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
lela.h ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Studeni 2010 Lokacija: Sl. Brod Status: Offline Bodovi: 604 |
Bebolina, sada na terasi izleda jos veci nego u zelenilu kraj ograde! tako mi je drago da si ih sklonila od onoga nevremena,,,,
|
|
Skroman covijek sve umnozi svojom skromnoscu, veseljem i zahvalnoscu.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
petit ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
Joj, Bebolina, šta nam radiš?
![]() Samo nastavi
![]() |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Ajme Bebi..... malo je reći da su krasni! A ovaj zadnji je tako romantičan....
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
@Leona, neznam kako se ovaj crveni zove, znam samo da je jedan od domaćih vrsta.
@stefica.n, ovaj je prekrasan. Tako šaren, tako malen a već te počastio ogromnim cvijetom
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
![]() |
|
Leona31 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
Hvala vam na pohvalama mog hibija,i vasi su stvarno lepi,Bebolino za tvoje isto nemam reci samo gledanje
![]() ![]() |
|
Nije isto covek u pustinji
i pustinja u coveku |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3536373839 131> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |