Egzotične vrste voća i povrća |
Odgovori ![]() |
Stranica <123 |
Korisnik | |
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Myanmarski grah...... Šuplja rajčica.... |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Pošto imamo puno toga već napisano za Aroniju, ja bih počela od Kiwana......Znate li što je Kiwano? Jeste li se kad susreli s njim, probali ga? E pa odmah da vam kažem, nisam se ni ja nikad susrela s njim sve do ove godine.....silno sam ga htjela uzgojiti, uspjela u tome i sad mi ostaje tek vidjeti što to je....Znate li da je Kiwano ili drugog naziva Indijska rogata dinja zapravo i voće i povrće? Znam reći ćete; Ma glupost , kako jedna biljka može biti i voće i povrće...O da , može, može......
![]() ![]() ![]() Odmah ću reći, uzgoj je jednostavan, isto kao i krastavci, ovisno otkud je sjeme, klijavost je jako dobra, biljke brzo proklijaju, ali im kasnije treba malo više da procvjetaju i daju plod....Ja sam ih već mislila skinuti s moje liste želja i izbaciti ih, htjela sam odustati od njih, jer dugo nisam našla ni cvijet ni plodove.....A onda jedan dan, malo bolje sam zavirila dolje u podnožje loze i moram priznati ostala sam ugodno iznenađena......Za početak našla sam neću reći previše, ali sasvim dovoljno malih zelenih " aligatora"...... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Za početak i malo motivacije i ostalim povrtlarcima evo mog malog doprinosa temi :
Aronija.... Kiwano.... Goji bobice.... ![]() Hokkaido tikva.... ( ova slikica je posuđena..... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Kao što i sam naslov teme kaže, ovdje se mogu predstaviti sve one vrste voća i povrća za koje smatrate da spadaju u rijeđe i malo manje poznate vrste za naše podneblje....
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |