Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - zelena avantura by desert rose
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

zelena avantura by desert rose

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 22>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2013 u 16:13
Da ne bi ispalo kako mi je sve divno i krasno (početnička sreća), moram se pojadati kakav mi je žuti luk. Posadila sam 1 kg a dobila sam 1.5-2 kg. Cry Izgleda da mu ne odgovara zemlja jer obje susjede stare vrtlarice kažu da im ta jednostavna kultura ne uspjeva. U poljoapoteci kažu da sam ga trebala tretitati sa ne znam čime. Ma taman posla, onda se neću niti mučiti sa sadnjom nego ću ga jednostavno kupiti za par kuna po kg... Ako netko ima kakav savjet, dobrodošao je!
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 13:11
...i koktel rajčica će druge godine u vrt ka ostalima jer je visoka sorta i nekako mi se čini da je tužna u vazi iako rezultat nije izostao...
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 13:07
Super je osjećaj kada kreneš po paradajz i zaključiš da si ponio premalu zdjelu! Razveselio me i ovaj žuti kojeg nisam očekivala. Sjeme je bilo domaće pa se nešto očito izmiksalo...
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 22:16
Draga Smail meni je bazga predivna biljka, nešto sam cvjetova posušila za čaj, nije baš ukusan ali kod grlobolje jako pomaže. Bobice definitivno treba kuhati, kompliciranije su od cvijeta ali vrijede truda... Big smile
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2345
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 08:55
Bravo drose za tvoje vrijedne ruke, moja je mama nekada radila sok od bobica čisti bez ikakvih dodataka nije toga ispalo puno i sjećam se da mi je davala piti na žlicu kao sirup kada me je kao dijete bolio želudac. Treba biti oprezan kada se beru bobice da budu potpuno zrele tj, crne jer one nedovoljno zrele mogu sadržavati otrov cijanid a i preporučuje se da se ne jedu sirove bobice jer sadrže toksine i mogu izazvati mučnine, velike doze soka mogu izazvati proljev. U pravilu najbolje ih je konzumirati prerađene kao sok ili kao pekmez.
Zadržite samo vesele prijatelje.
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2013 u 22:09
Originalno poslano od člana huskybucka huskybucka napisao:

Vidis bazgu imam, i redovno radim sok od bazgina cvijeta...
Ali nikad nisam probala od bobica...

Sirup je malo kiselkast, uopće nema nikakve sličnosti sa cvijetom bazge. Osobno bolji mi je od cvijeta nego od bobica no i ovih 5 litara će se popiti, ne brinem.
Što se pekmeza tiće, e to je druga priča. Fantastičan je, malo podsjeća na borovnicu i navodno je jako zdrav iako ja ne vjerujem baš u to nakon par sati kuhanja. Najveći posao je odvojiti sasvim zrele bobice da budu super čiste ali na kraju se trud i te kako isplati...Thumbs Up
Na vrh
huskybucka View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 234
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje huskybucka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2013 u 19:21
Vidis bazgu imam, i redovno radim sok od bazgina cvijeta...
Ali nikad nisam probala od bobica...
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2013 u 15:47
Iako u vrtu još ima cikle, blitve, paradajza, mrkve, graha... dakle još poprilično materijala za zimnicu, malo sam prošetala do šume i nabrala 2 kg bazginih bobica. Sok pijem već godinama ali pekmez sam radila prvi puta i jako sam zadovoljna njegovim okusom. Jedino s količinom nisam zadovoljna, možda bude ponovi radnju...Big smile
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2013 u 15:23
moon dobro mi došla, veseli me što si primjetila moj povrtnjak u moru zelenila! Još malo pa ću te zamoliti da mi preimenuješ temu u "zimnica by desert rose"! Smile  Da me netko pita koja mi je faza moga povrtlarenja najljepša, bilo bi mi teško odlučiti se. Ovo trenutno "veliko finale", spremanje plodova rada za zimu je lijepo ali ipak stajanje kraj štednjaka ne može biti bolje od svježeg zraka, zelenila pa i te (ne)sretne motike!
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2013 u 15:09
klaudija8 neka i tebe malo do mene Hug! Ja sam relativno kasno počela sa svojim povrtnjakom jer dok sam bila kod svojih nije mi bilo niti na kraj pameti uzeti motiku u ruke. Svaka čast svekrvi, ali ne bih niti s njom kopala! Kada smo konačno preselili u naš dom, počela sam sa sobnim cvijećem. Mislim si, samo u blagovaonici imam 5 prozora, pa neće valjda biti prazni!? I tako se prozorske klupice polako pune.... Sve mi je to OK ali ja sam praktična žena koja voli od svog truda imati i neke koristi. To što tržnice nemam blizu pokazalo se kao nešto pozitivno jer prve godine nakon preseljenja nisam imala ništa a ove imam svašta pomalo... i jako me veseli... i jako sam ponosna... Tko god ima mogućnosti uzgojiti barem ono osnovno, toplo preporučam da se upusti u zelenu avanturu.

Zbog toga i tebi želim da čim prije ostvariš svoju želju, budi sigurna da ću ti biti podrška kada nam se pridružiš na povrtlarskim stranicama! smile95
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2013 u 23:52
ti miška, ja ogladnila gledajući
Na vrh
klaudija8 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 848
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje klaudija8 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2013 u 23:32
prosetala sam tvojom zelenom avanturom i sve je za 5-icu, i ja zarko zelim moj i samo moj povrtnjak (jer sad glavnu rijec vode svekar i svekrva) ali bit ce i to.

odlicno sveClap
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2013 u 11:38

Thumbs UpThumbs Up 
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2013 u 11:31
Ako ne probam, neću znati! Važno mi je da ga razmnožim. Nije mi se pokazao savršen ali nije niti tako loš... nije krupan ali je ukusan! Kada se sve zbroji, prolazna ocjena!
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2013 u 11:16

Heeej Rosi, ja sam od takvih kuglica dobila neću reći baš lijep i krupan češnjak, ali pristojan za      potrošiti.....SmileTongue
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2013 u 11:10
http://www.cvijet.info/images/galleries/640-480/ba627036-001.JPG
Kuglice spremno čekaju jesen. Nisu osobito krupne ali ipak ću probati pa šta bude - bude! Tongue
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2013 u 06:44
Pa ne znam baš da li možeš očekivati najgore, jer mahune i nisu nešto posebno zahtjevne..Puno puta  ih ostavim za sjeme i budu dobre, osim naravno ako suša ne uzme svoj danak....ErmmQuestion

Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2013 u 20:19
O joj... A tako sam mu se veselila... Znači i takve se ludosti događaju... Unhappy E sada brinem... Ostavila sam si čudo pijemonta i niske žute mahune za sjeme. Naravno obje vrste sam na proljeće kupila. Ako mi to sjeme dozori i posijem ga druge godine, mogu očekivati svašta zar ne?! I najbolje i najgore.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2013 u 20:11
 Rosi, znam kakav je to grah, ovdje kod nas u Podravini mu kažu Žohar, inače radi se o jednoj staroj sorti graha, za koji bih rekla da je prava delicija za Božić....Pa je stoga vjerojatno i njegovo drugo ime opravdano, zove se još Božičnjak...Inače imala sam ga u nekoj ljubičasto -crnoj i drugi u bijeloj varijanti ( sjeme, zrno, kako hoćeš ) no s vremenom se i jedna i druga sorta izgubila.....Razlog?  To je navodno jako kičasta ili gizdava sorta, ne paše mu svakakvo vrijeme, pogotovo sušna razdoblja, može cvjetati ko lud, ali cvijet otpada i prije negoli se zametne plod...UnhappyConfusedOuch

Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2013 u 19:59
Smail, ne znam kakvo je to sjeme. Kolegica ga je dobila od neke rođakinje iz Slovenije i pošto njoj nije bio zanimljiv, podjelila ga je. Ali nije mi jasno zašto je onda tako lijepo cvjetao? Možda je glupost, ne znam, nagađam ali ispada kao da pčele nisu obavile svoj posao.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 22>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,406 sekundi.