zelena avantura by desert rose |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 22> |
Korisnik | |
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Da ne bi ispalo kako mi je sve divno i krasno (početnička sreća), moram se pojadati kakav mi je žuti luk. Posadila sam 1 kg a dobila sam 1.5-2 kg.
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
![]() |
|
![]() |
|
Draga Smail meni je bazga predivna biljka, nešto sam cvjetova posušila za čaj, nije baš ukusan ali kod grlobolje jako pomaže. Bobice definitivno treba kuhati, kompliciranije su od cvijeta ali vrijede truda...
![]() |
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Bravo drose za tvoje vrijedne ruke, moja je mama nekada radila sok od bobica čisti bez ikakvih dodataka nije toga ispalo puno i sjećam se da mi je davala piti na žlicu kao sirup kada me je kao dijete bolio želudac. Treba biti oprezan kada se beru bobice da budu potpuno zrele tj, crne jer one nedovoljno zrele mogu sadržavati otrov cijanid a i preporučuje se da se ne jedu sirove bobice jer sadrže toksine i mogu izazvati mučnine, velike doze soka mogu izazvati proljev. U pravilu najbolje ih je konzumirati prerađene kao sok ili kao pekmez.
|
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
Sirup je malo kiselkast, uopće nema nikakve sličnosti sa cvijetom bazge. Osobno bolji mi je od cvijeta nego od bobica no i ovih 5 litara će se popiti, ne brinem. Što se pekmeza tiće, e to je druga priča. Fantastičan je, malo podsjeća na borovnicu i navodno je jako zdrav iako ja ne vjerujem baš u to nakon par sati kuhanja. Najveći posao je odvojiti sasvim zrele bobice da budu super čiste ali na kraju se trud i te kako isplati...
![]() |
|
![]() |
|
huskybucka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2010 Lokacija: VelikoTrgovišće Status: Offline Bodovi: 234 |
Vidis bazgu imam, i redovno radim sok od bazgina cvijeta...
Ali nikad nisam probala od bobica... |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
moon dobro mi došla, veseli me što si primjetila moj povrtnjak u moru zelenila! Još malo pa ću te zamoliti da mi preimenuješ temu u "zimnica by desert rose"!
![]() |
|
![]() |
|
klaudija8 neka i tebe malo do mene
![]() ![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
ti miška, ja ogladnila gledajući
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
klaudija8 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Ožujak 2013 Lokacija: Hercegovina Status: Offline Bodovi: 848 |
prosetala sam tvojom zelenom avanturom i sve je za 5-icu, i ja zarko zelim moj i samo moj povrtnjak (jer sad glavnu rijec vode svekar i svekrva) ali bit ce i to.
odlicno sve
![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ako ne probam, neću znati! Važno mi je da ga razmnožim. Nije mi se pokazao savršen ali nije niti tako loš... nije krupan ali je ukusan! Kada se sve zbroji, prolazna ocjena!
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
http://www.cvijet.info/images/galleries/640-480/ba627036-001.JPGKuglice spremno čekaju jesen. Nisu osobito krupne ali ipak ću probati pa šta bude - bude!
![]() |
|
![]() |
|
Pa ne znam baš da li možeš očekivati najgore, jer mahune i nisu nešto posebno zahtjevne..Puno puta ih ostavim za sjeme i budu dobre, osim naravno ako suša ne uzme svoj danak....
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
O joj... A tako sam mu se veselila... Znači i takve se ludosti događaju...
![]() |
|
![]() |
|
Rosi, znam kakav je to grah, ovdje kod nas u Podravini mu kažu Žohar, inače radi se o jednoj staroj sorti graha, za koji bih rekla da je prava delicija za Božić....Pa je stoga vjerojatno i njegovo drugo ime opravdano, zove se još Božičnjak...Inače imala sam ga u nekoj ljubičasto -crnoj i drugi u bijeloj varijanti ( sjeme, zrno, kako hoćeš ) no s vremenom se i jedna i druga sorta izgubila.....Razlog? To je navodno jako kičasta ili gizdava sorta, ne paše mu svakakvo vrijeme, pogotovo sušna razdoblja, može cvjetati ko lud, ali cvijet otpada i prije negoli se zametne plod...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Smail, ne znam kakvo je to sjeme. Kolegica ga je dobila od neke rođakinje iz Slovenije i pošto njoj nije bio zanimljiv, podjelila ga je. Ali nije mi jasno zašto je onda tako lijepo cvjetao? Možda je glupost, ne znam, nagađam ali ispada kao da pčele nisu obavile svoj posao.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 22> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |