zelena avantura by desert rose |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 22> |
Korisnik | |
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Smailice, zima je kod mene duga, dok ti siješ na otvorenome ja još razgrčem snijeg pa zbog toga imam veliku volju i želju za plastenikom i stalno škicam što ima u tvome...
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
I ja sam kupila peletirano kokošje gnojivo za iduće proljeće. Kak si ga ti koristila? Jesi posipala po cijeloj gredici ili stavljala samo tamo gdje si sadila/sijala?
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Evo samo da prijavim da pratim tvojih ruku djelo, bit će ove zime šta za papati.
![]() |
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
![]() |
|
Dobrodošla anbistrica!
![]() |
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Konačno sam i ja pogledala tvoj povrtnjak i njegove plodove. Užitak je gledati tako lijepi vrt, a uz to mene oduševljava i kvaliteta zemlje. Kad sam vidjela od kuda si, sve mi je bilo jasno. Užitak je raditi na takvoj zemlji, a ti si prava vrijednica ne samo u vrtu, koliko si zimnice spremila.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
Hvala vam cure na dobroj volji i detaljnim objašnjenjima.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ma, kod mene je tlo ionako propusno kao sito pa mislim da ne bi trebalo biti štete! |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Evo nešto, no ipak na par mjesta piše, kako je pepeo dobar izvor Kalija, ali se ne smije pretjerivati s njim jer je lužina.... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Ma koliko sam čula malo druge , nema ti tu baš neke mjere za razbacivanje pepela po vrtu, ali neću ti davati krive info dok to ne provjerim....da ne bi bilo da te navodim na krivi trag, a to ne želim nipošto....Ne želim nikome stvarati probleme, nego pomoći ako mogu....
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Oooo za pepeo nema uopće problema! Preko zime plane 20-ak metara drva, mogla bi samo od njega napravti njivicu... no, pretpostavljam da se ne bi trebalo s njime pretjerivati... Eh, eh, evo mi još jednog zadatka...
![]() Mons, nemoj se tući sa tom palicom, slobodno ti mene pouči o svemu, gladna sam znanja, nemam apsolutno ništa protiv!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Rosi, neki ga sakupljaju u vreće ( hladnog naravno ) pa ga u proljeće pobacaju na vrt...Ja imam limenu kantu i kako ju napunim preko zime pepeo istresam na vrt, dok mogu, ako je peviše snijeg zapao, onda ga ne bacam odmah, nego pričekam proljeće...Prije nego li će se vrt obraditi i pripremiti za sjetvu, razbacam pepeo i onda se to sve zaore....Inače ako je pepeo čisti, od drva, jako je koristan vrtu, jer osim što uravnotežuje PH vrijednost zemlje, pa tako pošto se kiselost tla smanjuje, nema toliko ni puževa....Otkako sma to počela primjenjivati u svom vrtu, nemama toliko problema s puževima kakvih sma prije imala, zapravo sad ih rijetko i vidim...Tu i tamo poneki...Još samo da spomenem, kiselost tla je glavni uzrok zbog čega se puževi zadržavaju na vrtu...Ako tlo nije kiselo, nema ni puževa...
Oprosti tek sad sam skužila da pitaš za pepeo i luk, a ja sam mislila da pitaš općenito za pepeo na vrtu... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Eh, sada ću 100% pokušati ponovno! Hvala vam puno!
![]() |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Luk posipaš pepelom kad izađe, dobije 2-3 pera.
A jesenska sadnja luka - zašto ne? I ja to radim, ali samo zato da rano bude mladog luka. Nekada, ako je jesen topla, bude već za Božić pola i pojedeno
![]() |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
Dadinice, Mons, kada bi trebalo posipati pepeo? Kada izađe ili
![]() |
|
![]() |
|
Ja sam svoga sadila u svibnju ali kod mene je malo oštrija klima pa malo kaskam... ali ima nešto u tome, one žene koje su sadile kasnije, u lipnju imale su puno bolji luk. Ajde barem mi je mrkva pošteđena sličnih beštija no tu sam malo ja zakazala jer je nisam dovoljno prorijedila. Ista greška mi se dogodila i kod cikle. Početničke greške, druge godine moram biti nemilosrdnija i počupati više...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
A da probate recept stariji od mene i vas zajedno?
![]() Dobar stari pepeo..... od vatrice, roštilja, lomače na kojoj ste spaljivali granje od proljetnog orezivanja..... Ja tako radim i nikada nemam problema sa muhom. Možda uđe u 1-2 luka, ali to je sve.
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
Curke, moram vam odmah reći, bez obzira da li ćete saditi luk uz mrkvu ili obratno, kod mene kad naiđe ta glupa muha strada mi i luk i mrkva... Nego sam čula da je luk najbolje saditi u 5mj. jer tada je lukova muha znatno manje ili nikako aktivna... A za zaštitu, curke ne mogu reći nisam probala, ali navodno je dobar rasol ili šećer.... Ako ćete koristiti rasol, ide litra rasola na litru vode...... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
huskybucka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2010 Lokacija: VelikoTrgovišće Status: Offline Bodovi: 234 |
Luk je vjerojatno sredila lukova muha...
Ni moj nije bolje prosao... Ja sam sadila ljubicasti, crveni i srebrenac... I ljubicasti mi je ispao najbolji... Luk i cesnjak se sade odvojeno, luk je navodno zbog stetocina dobro posadit kraj mrkve, tj. I luk i cesnjak kraj mrkve... Navodno mrkva tjera lukovu muhu... E sad kojim eko preparatima spricaju nase forumasice? |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 22> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |