Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - zelena avantura by desert rose
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

zelena avantura by desert rose

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 22>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2013 u 10:23
Smailice, zima je kod mene duga, dok ti siješ na otvorenome ja još razgrčem snijeg pa zbog toga imam veliku volju i želju za plastenikom i stalno škicam što ima u tvome...smile160
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2013 u 23:43
I ja sam kupila peletirano kokošje gnojivo za iduće proljeće. Kak si ga ti koristila? Jesi posipala po cijeloj gredici ili stavljala samo tamo gdje si sadila/sijala?
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2345
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2013 u 20:55
Evo samo da prijavim da pratim tvojih ruku djelo, bit će ove zime šta za papati.smile79
Zadržite samo vesele prijatelje.
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2013 u 18:23
Rog paprika naravno nije moja ali uzela sam par sjemenki pa ću se zabavljati u veljači! Već sam pokušala dobiti sadnice iz sjemena ali nije bilo uspjeha. Ipak, ja ne bih bila ja da ne pokušam ponovno...Big smile
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2013 u 18:16
Dobrodošla anbistricasmile95  Hvala na posjeti i pohvalama! Zemlja je izuzetno rahla, još da nabavim dobar stajski gnoj jer koristila sam kupljeni peletirani kokošji, bila bi to zemlja i pol! Dođi opet u posjetu, nadam se da ću dogodine napredovati...
Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2013 u 00:00
Konačno sam i ja pogledala tvoj povrtnjak i njegove plodove. Užitak je gledati tako lijepi vrt, a uz to mene oduševljava i kvaliteta zemlje. Kad sam vidjela od kuda si, sve mi je bilo jasno. Užitak je raditi na takvoj zemlji, a ti si prava vrijednica ne samo u vrtu, koliko si zimnice spremila.
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2013 u 16:56
Hvala vam cure na dobroj volji i detaljnim objašnjenjima.smile76 Ima tu puno informacija, neće biti druge nego čitaj, papir u ruke i piši natuknice...smile138 i sve to provedi u praksi naravno...
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2013 u 22:28

Ma, kod mene je tlo ionako propusno kao sito pa mislim da ne bi trebalo biti štete!

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2013 u 22:27

Evo nešto, no ipak na par mjesta piše, kako je pepeo dobar izvor Kalija, ali se ne smije pretjerivati s njim jer je lužina....Smile

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2013 u 22:24
Ma koliko sam čula malo druge , nema ti tu baš neke mjere za razbacivanje pepela po vrtu, ali neću ti davati krive info dok to ne provjerim....da ne bi bilo da te navodim na krivi trag, a to ne želim nipošto....Ne želim nikome stvarati probleme, nego pomoći ako mogu....Smile

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2013 u 22:19
Oooo za pepeo nema uopće problema! Preko zime plane 20-ak metara drva, mogla bi samo od njega napravti njivicu... no, pretpostavljam da se ne bi trebalo s njime pretjerivati... Eh, eh, evo mi još jednog zadatka... LOL
Mons, nemoj se tući sa tom palicom, slobodno ti mene pouči o svemu, gladna sam znanja, nemam apsolutno ništa protiv!  Thumbs UpHeart
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2013 u 22:13
Rosi, neki ga sakupljaju u vreće ( hladnog naravno ) pa ga u proljeće pobacaju na vrt...Ja imam limenu kantu i kako ju napunim preko zime pepeo istresam na vrt, dok mogu, ako je peviše snijeg zapao, onda ga ne bacam odmah, nego pričekam proljeće...Prije nego li će se vrt obraditi i pripremiti za sjetvu, razbacam pepeo i onda se to sve zaore....Inače ako je pepeo čisti, od drva, jako je koristan vrtu, jer osim što uravnotežuje PH vrijednost zemlje, pa tako pošto se kiselost tla smanjuje,  nema toliko ni puževa....Otkako sma to počela primjenjivati u svom vrtu, nemama toliko problema s puževima kakvih sma prije imala, zapravo sad ih rijetko i vidim...Tu i tamo poneki...Još samo da spomenem, kiselost tla je glavni uzrok zbog čega se puževi zadržavaju na vrtu...Ako tlo nije kiselo, nema ni puževa...

Oprosti tek sad sam skužila da pitaš za pepeo i luk, a ja sam mislila da pitaš općenito za pepeo na vrtu...smile42LOL

Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2013 u 22:12
Eh, sada ću 100% pokušati ponovno! Hvala vam puno!  smile95
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2013 u 22:09
Luk posipaš pepelom kad izađe, dobije 2-3 pera.
A jesenska sadnja luka - zašto ne? I ja to radim, ali samo zato da rano bude mladog luka. Nekada, ako je jesen topla, bude već za Božić pola i pojedenoLOL.
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2013 u 21:59
Dadinice, Mons, kada bi trebalo posipati pepeo? Kada izađe ili Question
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2013 u 21:56
Ja sam svoga sadila u svibnju ali kod mene je malo oštrija klima pa malo kaskam... ali ima nešto u tome, one žene koje su sadile kasnije, u lipnju imale su puno bolji luk. Ajde barem mi je mrkva pošteđena sličnih beštija no tu sam malo ja zakazala jer je nisam dovoljno prorijedila. Ista greška mi se dogodila i kod cikle. Početničke greške, druge godine moram biti nemilosrdnija i počupati više...Wacko A što se zaštite tiće, treba probati, zašto ne... Eto drage moje kako ste vi inspirativne... danas dok sam vadila i čistila tu tugu i jad (ipak će biti za 2-3 gulaša) odlučila sam da ga neću više saditi a sada opet polako dobivam volju...Thumbs Up A što je sa jesenskom sadnjom luka? Da li tako nešto dolazi u obzir? Confused
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2013 u 21:55
Hug Dadi, sad si me opet podsjetila kako je pepeo dobar ne samo za lukovu muhu, nego za cijeli vrt..ja svake zime bacam pepeo svuda po vrtu...

Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2013 u 21:44
A da probate recept stariji od mene i vas zajedno?LOL Mislim na borbu protiv lukove muhe.....

Dobar stari pepeo..... od vatrice, roštilja, lomače na kojoj ste spaljivali granje od proljetnog orezivanja..... 
Ja tako radim i nikada nemam problema sa muhom. Možda uđe u 1-2 luka, ali to je sve.
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2013 u 21:38
  Curke, moram vam odmah reći, bez obzira da li ćete saditi luk uz mrkvu ili obratno, kod mene kad naiđe ta glupa muha strada mi i luk i mrkva... Nego sam čula da je luk najbolje saditi u 5mj. jer tada je lukova muha znatno manje ili nikako aktivna... A za zaštitu, curke ne mogu reći nisam  probala, ali navodno je dobar rasol ili šećer.... Ako ćete koristiti rasol, ide litra rasola na litru vode......Smile

Na vrh
huskybucka View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 234
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje huskybucka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2013 u 20:16
Luk je vjerojatno sredila lukova muha...
Ni moj nije bolje prosao...
Ja sam sadila ljubicasti, crveni i srebrenac...
I ljubicasti mi je ispao najbolji...
Luk i cesnjak se sade odvojeno, luk je navodno zbog stetocina dobro posadit kraj mrkve, tj. I luk i cesnjak kraj mrkve...
Navodno mrkva tjera lukovu muhu...
E sad kojim eko preparatima spricaju nase forumasice?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 22>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.