Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7071727374 94> |
Korisnik | |
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pokaži nam malo iz daljega da se vidi i ono ispod balkona.to mi je interesantno
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Lu Lei ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: Križevci Status: Offline Bodovi: 256 |
misliš begonije? neće se vidjeti jer smeta ograda, ali zato sam na temu begonije stavila slikice njih koje imam ispred ograde, pa možeš tamo pogledati....
![]() |
|
![]() |
|
galo ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 03 Listopad 2010 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 2 |
Lijep pozdrav,
molila bih pomoć vezano uz razmnožavanje pelargonija. Zapelcala sam ih početkom rujna i jako lijepo napreduju. Problem je što rastu prebrzo u visinu, a ne granaju se. Da li mogu da im otkinem vrhove, neće li biljka propasti. Pozdrav
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
slobodno odstrani sam vro ako ti imaju bar 3 red listova
.....i dobro došla ma da si član već dugo
|
|
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Slažem se s ajamom, odstrani vrh , neće im biti ništa ako su se zakorjenile. ja imam običaj ih skratiti još jdanput prije početka vegetacije negdje sredinom veljače, ali to je individualno jer kod mene su već tada vani, ili bolje rečeno vadim ih iz zaštićenog djela jer su po cijelu godinu vani. |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
e.n. krasne su ti
aralija do koliko stupnjeva vani zaštićene izdrže? |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
nekih 5-6 c° je minimum, već na tim temperaturama im potamni list i biljka doživi šok, naravno govorimo da provedu noć na toj temp. neki minimum bi bio 10 C ° na kojoj biljka može da izdrži bez nekih posljedica, a za lijep rast od 15 do optimalnih 18 C° |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
hvala admine
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Moon ja ih držim ispod zapadnog balkona i na temp. baš i ne pazim , baš ako zaredaju minusi što je kod mene 3-4 dana prekrijem ih paučinom, a za listove ne brinem jer ih pošišam kad ih sklonim skratim dvije trećine do kraja nakon zime a prije vegetacije, zaboravila sam reći da ih čak i ne zaljevam, možda jednom ako je dan baš sunčan i to malo.
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
aralija, hvala i tebi na odgovoru
|
|
![]() |
|
moje iskustvo s prezimljavanjem je slično aralijinom.moji nisu doduše vani,ali su u negrijanoj terasi.kažem ''u'' jer je zatvorena prozorima s dvije strane.svijetla imaju dovoljno.prošle zime sam im mjerila temperaturu i uglavnom je bila oko 2-3 stupnja.no bilo je i toplih dana (oko 17 st.) i sunčanih pa sam tada otvarala vrata prema hodniku koji je bio puno hladniji.od vegetacije tada nema ništa,lišće se posuši.prije unošenja ih porežem od prilike jednu trećinu,ne više.zalijevam ih 1-2 puta mjesečno osim kad je jako toplo.krajem 2 ili početkom 3.mj.ih očistim i počnem zalijevati.kad dobro potjeraju lišće počnem s prignojavanjem.kad izlaze van već se dobro zelene i u 6 mj.su u punom cvatu.
još samo nešto da kažem.ne slažem se da mladi bolje cvijetaju.možda se to odnosi na nekakve nove hibride.moji su stari po 5 ili 6 godina,kako koji i ne cvijetaju manje od onih koji su mi 2 godišnji.mislim da stariji dobiju još veću gustoću
|
|
|
|
![]() |
|
hvala svima na opisima i iskustvima s biljkama. Naime, imam par komada posađenih u većem cvijetnjaku. Kako mi je problem s mjestom za prezimljavanje, pokupit ću preporuke od svih vas i pokušati prilagoditi mojim uvjetima zimovanja pa ću vidjeti kako ću uspjeti u tom
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Pozdrav, da malo podignem temu...
Novi sam član i obožavateljica pelargonija. Uzgajam ih i razmnožavam za svoje potrebe, zasad bez većih problema. Na balkonu ih držim poprilično dugo ujesen, jer dugo cvjetaju. Naravno, pazim na vrem.prognozu i eventualne minuse i mraz. |
|
![]() |
|
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Veliki pozdrav Bugice i dobro nam dosla! Super pa volis muskatle i imas iskustva s njima, ja ih prvi put u zivotu planiram saditi na balkon u proljece pa cu se kod tebe informisati ako mogu? Imam tri pitanja: 1. Kada da kupim reznice? 2. Jesu li one cesto na meti stetocina, jer se inace bojim tog vanjskog cvijeca da mi se kakve bubice ne usele kroz otvoren prozor na kucno cvijece koje je jako blizu mjestu gdje muskatle planiram saditi? Na prozorskoj dasci, ljubicice. 3. Koliko im treba da pocnu cvjetati nakon sadjenja, tj. da li sporije ili brzo rastu? Unaprijed hvala na odgovoru, ako nadjes malo vremena...
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
gdje ti prezime, na kojoj temperaturi ih držiš? slobodno stavi koju slikicu... dobrodošla na CIF ![]() imamo temu predstavite se, možeš nam napisati nešto o sebi |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7071727374 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |