Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pelargonije ili muškatle
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pelargonije ili muškatle

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7071727374 94>
Korisnik
Poruka
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2013 u 11:56
pokaži nam malo iz daljega da se vidi i ono ispod balkona.to mi je interesantno
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Lu Lei View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 256
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lu Lei Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2013 u 15:03
misliš begonije? neće se vidjeti jer smeta ograda, ali zato sam na temu begonije stavila slikice njih  koje imam ispred ograde, pa možeš tamo pogledati....Embarrassed
Na vrh
galo View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje galo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Listopad 2013 u 16:36
Lijep pozdrav,

molila bih pomoć vezano uz razmnožavanje pelargonija. Zapelcala sam ih početkom rujna i jako lijepo napreduju. Problem je što rastu prebrzo u visinu, a ne granaju se.  Da li mogu da im otkinem vrhove, neće li biljka propasti.

Pozdrav
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Listopad 2013 u 19:45
slobodno odstrani sam vro ako ti imaju bar 3 red listova
.....i dobro došla ma da si član već dugo
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Listopad 2013 u 20:53

Slažem se s ajamom, odstrani vrh , neće im biti ništa ako su se zakorjenile. ja imam običaj ih skratiti još jdanput prije početka vegetacije negdje sredinom veljače, ali to je individualno jer kod mene su već tada vani, ili bolje rečeno vadim ih iz  zaštićenog djela jer su po cijelu godinu vani.

Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2013 u 15:46
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2013 u 21:29
još jedna

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2013 u 22:26
e.n. krasne su ti

aralija do koliko stupnjeva vani zaštićene izdrže?
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2013 u 09:35
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2013 u 13:56
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

e.n. krasne su ti

aralija do koliko stupnjeva vani zaštićene izdrže?

nekih 5-6 c° je minimum, već na tim temperaturama im potamni list i biljka doživi šok, naravno govorimo da provedu noć na toj temp. neki minimum bi bio 10 C ° na kojoj biljka može da izdrži bez nekih posljedica, a za lijep rast od 15 do optimalnih 18 C°
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2013 u 15:06

Uploaded with ImageShack.us
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2013 u 17:25
hvala admine
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2013 u 19:57
Moon ja ih držim ispod zapadnog balkona i na temp. baš i ne pazim , baš ako zaredaju minusi što je kod mene 3-4 dana prekrijem ih paučinom, a za listove ne brinem jer ih pošišam kad ih sklonim skratim dvije trećine  do kraja nakon zime a prije vegetacije, zaboravila sam reći da ih čak i ne zaljevam, možda jednom ako je dan baš sunčan i to malo.
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2013 u 19:59
aralija, hvala i tebi na odgovoru
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2013 u 20:12
moje iskustvo s prezimljavanjem je slično aralijinom.moji nisu doduše vani,ali su u negrijanoj terasi.kažem ''u'' jer je zatvorena prozorima s dvije strane.svijetla imaju dovoljno.prošle zime sam im mjerila temperaturu i uglavnom je bila oko 2-3 stupnja.no bilo je i toplih dana (oko 17 st.)  i sunčanih pa sam tada otvarala vrata prema hodniku koji je bio puno hladniji.od vegetacije tada nema ništa,lišće se posuši.prije unošenja ih porežem od prilike jednu trećinu,ne više.zalijevam ih 1-2 puta mjesečno osim kad je jako toplo.krajem 2 ili početkom 3.mj.ih očistim i počnem zalijevati.kad dobro potjeraju lišće počnem s prignojavanjem.kad izlaze van već se dobro zelene i u 6 mj.su u punom cvatu.
još samo nešto da kažem.ne slažem se da mladi bolje cvijetaju.možda se to odnosi na nekakve nove hibride.moji su stari po 5 ili 6 godina,kako koji i ne cvijetaju manje od onih koji su mi 2 godišnji.mislim da stariji dobiju još veću gustoću
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2013 u 20:19
hvala svima na opisima i iskustvima s biljkama. Naime, imam par komada posađenih u većem cvijetnjaku. Kako mi je problem s mjestom za prezimljavanje, pokupit ću preporuke od svih vas i pokušati prilagoditi mojim uvjetima zimovanja pa ću vidjeti kako ću uspjeti u tom
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2013 u 20:11
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2014 u 09:09
Pozdrav, da malo podignem temu...

Novi sam član i obožavateljica pelargonija. 

Uzgajam ih i razmnožavam za svoje potrebe, zasad bez većih problema.

Na balkonu ih držim poprilično dugo ujesen, jer dugo cvjetaju. Naravno, pazim na vrem.prognozu i eventualne minuse i mraz.

Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1086
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2014 u 09:48
Veliki pozdrav Bugice i dobro nam dosla! Super pa volis muskatle i imas iskustva s njima, ja ih prvi put u zivotu planiram saditi na balkon u proljece pa cu se kod tebe informisati ako mogu? Imam tri pitanja: 1. Kada da kupim reznice? 2. Jesu li one cesto na meti stetocina, jer se inace bojim tog vanjskog cvijeca da mi se kakve bubice ne usele kroz otvoren prozor  na kucno cvijece koje je jako blizu mjestu gdje muskatle planiram saditi? Na prozorskoj dasci, ljubicice. 3. Koliko im treba da pocnu cvjetati nakon sadjenja, tj. da li sporije ili brzo rastu? Unaprijed hvala na odgovoru, ako nadjes malo vremena...
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2014 u 09:56
Originalno poslano od člana bugicaza5 bugicaza5 napisao:

....

Novi sam član i obožavateljica pelargonija. 

Uzgajam ih i razmnožavam za svoje potrebe, zasad bez većih problema.
....

gdje ti prezime, na kojoj temperaturi ih držiš? slobodno stavi koju slikicu...

dobrodošla na CIF Zagrljaj

imamo temu predstavite se, možeš nam napisati nešto o sebi 

Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7071727374 94>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,265 sekundi.