Vrt za dušu by Free |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 243244245246247 251> |
Korisnik | |
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Uploaded with ImageShack.us A ovaj kukurjek, prepun pupoljaka, nadam se neće zamesti metar snijega i polomiti mu grane s pupoljcima !! ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() Uploaded with ImageShack.us Vanilijov grm, i jedan i drugi, cvatu bez prestanka od 5 mjeseca, i mirisom zadive svakoga !! Pogotovo malog kaktusa, koja je komentirala, moram ga nabaviti sljedeće godine !! ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us Cjeloljetna cvatnja je pospješena redovitim odstranjivanjem ocvalih cvjetova ! |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
![]() |
|
![]() Uploaded with ImageShack.us Clerodenrum ugandese Kolika god sada prasica ispala , bez ovoga jednostavno nije dolazilo u obzir da se vratim doma, da ne završi u mojim rukama, ma kome god bilo namjenjemo !! Lovro i Marta, sljedeću godinu vam objema zalijevam i pljevim vrtove kad odete na GO !! Od kada je otet, narastao je 25cm i okitio se s bezbroj cvjetnih pupova i jedva čekam da se otvore prvi cvjetovi !! ![]() Uploaded with ImageShack.us A kada ne otimam plave ljepotane.....bavim se cjepljenjem kaktusa !! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() Uploaded with ImageShack.us Sječanje na ljeto !! I noćnu vožnju Silvynim Brankom, dok su se Mira i mm spremali autostopom vratiti u Njivice !! Mačke mi raznijele Sultanov harem !! Mira, ostale mi samo ove 4 ježincove ljušture ! ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Hrpica kamenja, uspomena na prelijepo ljeto i drage cvjetne prijateljice i prijatelje!! Sanja,Branko, Silvy, Branko, Mira i Franjo ....... ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Ova slika tj.javor je najljepši koji sam vidjela.Moji pendulasti ove godine nisu baš nešto.Gredica sa travama je divna i što još reći,a da već nisam.Gledajući vani posađene sukulente,uvijek mi je žao što ih ne možemo stalno ostaviti vani.Već te zamišljam kako sjediš ove zime u zimskom vrtu,a vani snijeg. ![]() |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
trebala si ovaj kaktus posaditi u vrt, iako ti ni sada nije kasno. dobivanje bora je za njega normalno, moj u vrtu je pravi starac, ne samo da je izboran, nego je skroz polegao po zemlji. sutra ću ga slikati.zanimljive su mu čahurice u kojima je bio cvijet, pred kraj ljeta su pocrvenile, kažu da su jestive. ako ga ostaviš u vrtu preko zime, puno će ti bolje cvjetati. ovaj kaktus u jesen kroz korjen ispusti svu tekućinu i sav suh i smežuran polegne po zemlji. zato je dobro da oko njega staviš kamenje da nema dodir sa vlažnom zemljom. čudna je on biljka, lagano se zakorjenjuje, neki jezičci mu otpadnu kod jesenskog polijeganja, ja ih samo stavim u zemlju i bez ikakve zaštite se do proljeća ukorijene. ovog proljeća su mi kod presađivanja, pod stol ispala dva jezička, našla sam ih ljetos-pustili žile i potjerali mladi izboj, bez zemlje i vode. |
|
![]() |
|
Slavice, trebam onda poduku kako ga posaditi ! Naime i do sada je bio vani posađen u zemlju, ali s teglicom a a ispod njega je bio sitni šljunak sa pokojim kamenčićem !! Dal ga mogu staviti u tu rupu natrag, s teglicom ili bez teglice !! Naime, dolazi sezona kiša, pa se bojim da mu ne bude previše...vode !
|
|
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Camellia, hvala na posjeti ! Lijepo te je vidjeti u mome vrtu !!
![]() S ovim javorom zbilja nemam pojma kaj se dogodilo ove godine, naime, to je crvenolisni javor, a imao je samo jednu grančicu s crvenim listovima !! Možda crveno nije moderna boja ove godine, a možda još pocrveni !! Ali je zato prvi put u mnogo, mnogo godina dao sjemenke !! I upravo su u frižideru na stratifikaciji, a sjetvu ćemo upriličiti, recimo na prvi dan proljeća !! Lijepi pozdrav ti šaljem ! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Vidi je, cijeli dan gledam kad ću te negdje sresti, i onda ti dođeš kad ti se najmanje nadam !!! Kaj je s našom vezom, jer se tvoj mobitel još uvijek ljuti na moj ! Nisi dobila ni jedne poruke kaj sam ti slala ? Očito nisi ! ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
svakako ga izvadi iz posude, ostavi mu na dnu kamenčiće radi bolje drenaže, iako njemu ništa nije problem.
toliko otporan i zanimljiv kaktus još nisam vidjela. kod moje prijateljice je, kada su bili neki radovi, bio mjesecima zatrpan zemljom, kada smo ga otkopale, bio je potpuno zdrav i zelen. |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
A kak da se odljuti
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
OK, stavljam obadva van, pa nek se muće, ako će to potaknuti cvatnju !!
Hvala što si tu i što si mi tako brzo odgovorila, prijateljice draga ! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
tek će ga proljeće probuditi i onda uživaj! |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Uživala sam u novim slikama tvojeg vrteka, draga moja Free! |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Betty Boop ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Prosinac 2012 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 1660 |
Zadovoljstvo je prošetati tvojim prelepim vrtom u bilo koje godišnje doba,ali ove jesenje-prolećne slikice su očaravajuće.Prelepo!
![]() |
|
The impossible is often the untried.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 243244245246247 251> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |