Moja cvjetna oaza na brijegu |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6061626364 319> |
Korisnik | ||
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
...koka, ove jeseni si oplemenila svoj, i inače krasni vrt, predivnim novim ukrasnim travama...samo si mogu zamisliti koja će to simfonija biti sljedeće jeseni
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
|
![]() I jedna nova Dracena Yellow coast |
||
![]() |
||
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
|
![]() Graptopetalum je sav u pupoljcima |
||
![]() |
||
|
![]() Crassula schmidtii |
||
![]() |
||
|
![]() I zadnje boje jeseni |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() Ove posađene prije mjesec dana ,već su porasle |
||
![]() |
||
|
![]() I još jedna lijepa travica,pogledajte na netu kako mijenja boju Uncinia rubra Firedance |
||
![]() |
||
|
Leona ima to i dobrih strana,bar vidiš koje biljke su na pogrešnim mjestima.Uglavnom su stradala ona stabla koja korijenje šire površinski,a ne u dubinu.Izgleda da su i kolci za podupiranje negdje dulje potrebni. ![]() |
||
![]() |
||
|
Sarajka i ja bi htjela da je ponekad klima blaža,da bar minusi i snijeg ne traju dugo.Sigurno bi mi izbor biljka bio veći.Moje su neke preživjele dvostruko veće minuse od deklariranih,prilagodile se.I hvala ti što uživaš u mom vrtu. ![]() |
||
![]() |
||
|
Hvala ti Lantana na brizi.Onaj javor je dobro kao i svi ostali.Primjetila sam da su jako zahvalni,čak ni prošli snijeg nije im slomio grane,a dobri su i na velikim vrućinama.Sukulente posebno pazim samo je kod nas stalno kiša i mračno,vidjet ćemo kako će se izboriti u tim uvjetima. ![]() |
||
![]() |
||
|
Anabistrica sve je spašeno,bar mi se tako čini.Vidjet ćemo u proljeće kad biljke krenu,ali mislim da će preživjeti.Više me brine ovaj najavljeni snijeg,opet će nas zatrpati. ![]() |
||
![]() |
||
Leona31 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
|
Camelia,bila sam u par navrata ali nisam napisala,vidim da si imala stete i jako mi je zao,
ali ja ne sumnjam u tvoje carobne ruke koje ce brzo nadoknaditi stetu, i ja ti to i od srca zelim ![]() |
||
Nije isto covek u pustinji
i pustinja u coveku |
||
![]() |
||
sarajka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
|
oh u zadnji tren sam pobjegla iz te oluje,žao mi je cvječkica,vidim da je kod mnogih bilo štete,a za biljkice u tvom vrtu ,šta reči,predivne,žao mi je što moja klima ne dozvoljava mnogim biljkama da opstanu no zato uživam u tvom vrtu dibveći se
![]() |
||
![]() |
||
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
|
Kod tebe uvijek novih i interesantnih sukulenata. U vrtu je krasno, bez obzira na oluju.
![]() Vidim da si uspjela u spašavanju biljki nakon olujnog vjetra. Ja sam već na to naučila jer kod mene jako puše bura kroz cijelu godinu i zato nemam stablašice jer njih najprije vjetar slomi ili iščupa. Nadam se da je moj ljubimac japanski javor preživio oluju. |
||
život je more
|
||
![]() |
||
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
|
Eto ti ga na. Taman lijepo urediš vrt, dovršiš poslove ili barem veći dio, misliš se malo odmoriti, a onda ti ovaj ludi vjetar opet da posla. Ali, vidim da si uspjela sve spasiti, a to je najglavnije.
|
||
Lepe ti je Zagorje zelene
|
||
![]() |
||
|
Baš sam tako i izgledala,uvalila se u blato po kiši i vjetru,ali nisam se dala obeshrabriti.Ali da nije bilo MM ona ukrasna šljiva ne bi bila spašena jer je bila blizu zemlje i jako teška za podignuti.Kad sam vidjela korijenje,nisam mogla vjerovati da tako zdravo stablo može biti isčupano. ![]() |
||
![]() |
||
|
Šteta je sanirana još jučer,ja se nadam sa uspjehom.Problem je bio što je uz jaki vjetar zemlja bila jako mokra.I prije je bilo jakih vjetrova pa biljke nisu ovako nastradale.Vidiš,taj tanacetum sam slikala nekoliko puta i tek sad privlači pažnju kad je narastao.Inače jako sporo raste(ili sam ga previše trgala) i baš mi nitko nije pokazao posebno oduševljenje.Čak je i meni sad puno ljepši.Najsličniji je Tanacetumu leontopodiumu,ali nisam baš sasvim sigurna. ![]() |
||
![]() |
||
|
Hvala ti desert rose.Ova lijeva ima manju lukovicu i više lišća,dok desna više razvija lukovice.Našla sam na netu jednu variegatu i nisam takvu još nigdje vidjela u prodaji.Prekrasna je i nadam se da ću ju nabaviti jednog dana. ![]() |
||
![]() |
||
|
Betty meni je važno sa su sukulenti na sigurnom,jer da nisu tražila bi ih svuda po livadi.Grmovi i drveće se uvijek daju spasiti. ![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6061626364 319> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |