Kad se male ruke slože... |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 22> |
Korisnik | |
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...ti si se već pridružila akciji koka moja, dovoljna je i tvoja podrška i tvoji savjeti i prijedlozi, svi mi znamo kakvo je tvoje trenutno zdravstveno stanje no bez obzira na akciju želim da proljeće dočekaš u boljem stanju ![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
...draga moja baš mi nedostaješ...samo se ti nama sa svojim mužekom vrati doma ![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Sara jako lijepa akcija.Naravno da se pridružujem i nadam se da će neke biljke iz mog vrta naći mjesto pored ove divne drvene kuće.
![]() |
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Sara, hižica je prelepa i stvarno joj fali cvećeka da bude kak treba. Po mom, tu bi pasalo starinsko cvijeće - cosmos, cinije, neveni, gladiole ... i koja pelargonija u starom loncu. Možda od kojeg učenika baka ima starinsku koja ne treba previše zalijevanja.
Budem pogledala svoje zalihe sjemenčica, bu se i kod mene našlo nekaj za prilog. A za ruke bumo vidli kak Carol veli, možda se kockice poslože.
Kat.rea, mogla bi i ti doći s nekim. Bumo poslagale članove društva i učenike, podijelile zadatke i nadzirale radove. To možeš sjedečki
![]() |
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
...koka, baš se veselim, kak bi to moglo bez tebe proći...ti si već svoj talent i imaginaciju dokazala na posljednjoj akciji ![]() |
|
zagreb |
|
![]() |
|
...koka moja, klinci u ovome ne sudjeluju tak da niš od komandiranja, haha...a Katica bi zaista mogla svojim preciznim okom nadzirati radove ![]() |
|
zagreb |
|
![]() |
|
...s obzirom da mi je od svih vas najbliže, dogovorila sam sa Stipom da danas, oko podneva, dojdem sve poslikati a onda budem poslikala i njega da ga upoznate a možda ga i uspijem nagovoriti da se logira
![]() |
|
zagreb |
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
kucica je prekrasna....kao iz bajke....a jos dok dodju cveteki.....prava bajka
![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
...draga Monna, sigurna sam da će izgledati bajkovito ![]() |
|
zagreb |
|
![]() |
|
Danas sam obavila radnu posjetu a u svrhu fotografiranja terena lijepom posjedu na kojemu se nalazi buduća Etno kuća Novo Čiče.
Već sam vam rekla da je Novo Čiče izrazito nizinsko naselje udaljeno oko dvadesetak km južno od Zagreba a sada ću dodati još nekoliko informacija koje sam saznala iz knjige "KUD Čiče" koju mi je poklonio autor knjige i predsjednik Društva gosp. Stipo Duvnjak. Prvi put se Novo Čiče, kao selo okruženo močvarama, spominje kao posjed oko dvorca Želin negdje u 14. stoljeću i gotovo je nezamjetno sve do izgradnje župne crkve sv.Ivana Krstitelja u 19.st. kada se u ovom kraju počinje razvijati industrija. Nezamjetno selo nezanimljivih i šturih povijesnih činjenica za mene postaje izrazito interesantno u trenutku kada mi Stipo spominje da je početkom 20.st. bilo povezano konjskom tramvajskom linijom sa željezničkim kolodvorom čak u Kurilovcu! Tramvaj je bio poznat pod tajanstvenim nazivom "Kornjača". Da vam sada više ne dosađujem predstavit ću vam Stipu: ![]() ![]() Moram spomenuti da je bila radna posjeta pa nam je Stipo u radnoj odjeći kakvu i svi mi najviše volimo. |
|
zagreb |
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Saro, upravo sam zapelcala neke od biljčica, točnije grmića koje imam, a koji su izdržljivi. I, evo ih na tavanu, čekaju puštanje korijenja i odlazak u Novo Čiče
![]() |
|
![]() |
|
sada ono najvažnije, malo oko stare hiže...ovo je južna strana, poslijepodne sunčana, u desnom uglu će biti uređen bunar:
![]() prozori novi sa srčekima: ![]() ulazni dio sa zapadne strane, dosta uzak trijem: ![]() bočna zapadna strana, tu bi isto trebalo nešto zasaditi ili ukrasiti cvijećem u posudama: ![]() trijem je dugačak 12 m, Stipo bi volio da bude koja dugačka tegla, naravnno sa starinskim cvijećem...ispred kuće je već jedan dio očistio i malo prekopao a dodatna zemlja stiže uskoro: ![]() ovo je nastavak od prethodne fotke prema jugu i još jednoj staroj kući kojoj će se urediti stražnji dio...vrt bi se uredio do terena na kraju slike iza brežuljka zemlje: ![]() ovako izgleda odostraga, pogled prema staroj kući izgrađenoj 1893.godine koje je Društvo dobilo na korištenje, tu su još 2 bora i breza kao dio budućeg vrta: ![]() |
|
zagreb |
|
![]() |
|
zagreb |
|
![]() |
|
zagreb |
|
![]() |
|
zagreb |
|
![]() |
|
Prostorije stare Pučke škole iz 19 st. sada služe za probe članova društva, njihovi zidovi su prepuni uspomena, krasnih ručnih radova i poklona a u svim prostorijama ima divnih starina...mislim kada naša Anabistrica vidi ovo
![]() ![]() ![]() ovaj nevjerojatno lijepi eksponat, krasna nošnja napravljenja je od kukuruzne komušine i ukrašena zrnima kukuruza i graha: ![]() ![]() ovi svi stari predmeti će krasiti unutrašnjost Etno kuće u kojoj će biti uređene tri sobe i potkrovlje: ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
zagreb |
|
![]() |
|
Na kraju još samo nekoliko riječi o KUD-u N.Čiče koje je osnovano tek 2005.godine. Društvo ima oko stotinjak članova od djece predškolske dobi do studenata. Pjevači, plesači, tamburaši i gajdaši, da dobro ste pročitali, gajdaši svojim nastupima već godinama oduševljavaju kako domaću tako i stranu publiku. Bezbroj domaćih nastupa nadopunjava se gostovanjima u inozemstvu Makedoniji, Turskoj, Cipru...Sve ove sjajne aktivnosti ovog mladog Društva daju veliki doprinos razvoju kulture i čuvanju kulturnih tradicija i hrvatske baštine.
Očuvanje plesova, pjesama, starih običaja te nošnji i instrumenata svih hrvatskih krajeva temeljna je zadaća ovih vrijednih i talentiranih mladih ljudi. Otvorenje Etno kuće predviđeno je za vrijeme manifestacije "Ivanje u Novom Čiču" koja će se održati 21.lipnja 2014.godine a u sklopu obilježavanja dana župe sv.Ivan Krstitelj. Na toj manifestaciji svake godine nastupa više od deset kulturno umjetničkih društva iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja. |
|
zagreb |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Koliko ljepote u ovoj starini,draga sara iskrene čestitke na ovom poduhvatu, ako nešto iz Dalmacije može usjevat slobodno kaži a ja ču se potrudit to i pnonaći
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
E sad si me stvarno zaintrigirala. Znaš ti moje afinitete, moram doći puno prije nego krenu radovi u vrtu, da to sve pregledam.
Bome ima i dosta objekata tamo, a ja sam mislila da je kućica s gankom sama. Krasan je to prostor.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
...koka, tvoje znanje, savjeti i neprocjenjivi talent će itekako biti potrebni i u vezi starina i u vezi cvijeća, već sam te spomenula Stipi ![]() |
|
zagreb |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 22> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |