Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - zelena avantura by desert rose
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

zelena avantura by desert rose

Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 22>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
klaudija8 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 848
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje klaudija8 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2014 u 16:22
Lijep zimski ugodaj kod tebe dragaHug, a ova slicica mi je super [/QUOTE]
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2014 u 14:29

I mi hranimo ptičice već par zima smile76

Napravimo grudice od sjemenki i masti, stavimo u vrećice s rupicama, npr. kao od pakiranog limuna ili skrojimo one od krumpira i objesimo na brajdu koja nam se penje sve do balkona i pod krovom je, tako da ne kisnu.

Voće, najčešće jabuke, (bude tu i koja smokva) nanižemo štapić za ražnjiće ili kakvu žicu i objesimo. Ptičice stalno dolaze.

Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2014 u 13:13
Mali podsjetnik:  ptice NE hranimo sa - kruhom (svježim ili suhim)
                                                             - slaninom
                                                             - ljudskom hranom 

MOŽEMO im ponuditi - sjemenke
                                                                     - loj
                                                                     - voće (svježe ili sušeno)
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2014 u 12:23
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2014 u 22:13
kaktusić, draga, s obzirom da su ovo bile friške jutarnje slike, na njima baš i nema puno snijega. Nemam se baš čime hvaliti ali cijeli dan nije prestao padati tako da bez brige navratiš za vikend na smile153!  Neće ga nedostajati! smile66
Na vrh
@kaktus View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2374
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje @kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2014 u 12:39
o kakve prekrasne slike, ja obožavam snijeg a kod nas se topi....
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert)
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2014 u 12:33
Originalno poslano od člana bugicaza5 bugicaza5 napisao:

I ja se pridružujem, isto koristim tetrapak od mlijeka, onog trajnog, pa u njih sadim paradajze. Točnije, sijem po 2-3 sjemenkice u svaki i tako prolazim bez pikiranja WinkLOL . Kasnije ostavim samo jedan,najbolje razvijen Malo manje posla, ali treba malo više mjesta u startu. 

S obzirom da mi nedostaje prostora, morati ću kao i lani. Prvo posijati u vaze, pa onda kada narastu i ojačaju, prepikirati u male posudice, nešto od jogurta i nešto od mlijeka. Do tada će biti toplije pa će moći i na tavan, tamo imam puno mjesta i svjetla ali nije grijano. 
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2014 u 12:28
...iz topline doma...
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2014 u 12:27
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2014 u 12:26

Konačno malo zimskog ugođaja!
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2014 u 19:32
I ja se pridružujem, isto koristim tetrapak od mlijeka, onog trajnog, pa u njih sadim paradajze. Točnije, sijem po 2-3 sjemenkice u svaki i tako prolazim bez pikiranja WinkLOL . Kasnije ostavim samo jedan,najbolje razvijen Malo manje posla, ali treba malo više mjesta u startu. 
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2014 u 19:27
Sanja i Karli , hvala vam na podršci! Volja je jaka, još samo da je malo više slobodnog vremena za čeprkanje... a ako rezultat ne izostane, e onda je to pravi posao! smile92
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2014 u 19:22
Originalno poslano od člana anabistrica anabistrica napisao:

DR, meni su se dobro pokazale kutije od mlijeka, onog običnog. U dućanu uzmem drvenu gajbicu od voća pa ih poslažem jednu do druge i tu prepikiram paradajze. Stane ih puno, a lako se prenose. Vidim da svi nosimo presadnice ko mačka mlade. Ali, tak mora biti.

Ana, ideja mi se čini dobra. Kvadrat uzima manje prostora nego krug i stabilniji je. Pošto pijemo mlijeko u boci, već danas sam izrezala jednu. Opisala bih je kao okruglo-kvadratnu! LOL Kako bilo, poslužiti će svrsi.
Na vrh
Karli View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
2. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 1352
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Karli Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2014 u 16:30
Tko je vrijedan, taj je vrijedan. Clap
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2021
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2014 u 16:17
Clap za vrijedne ruke.
U jednom malom dijelu svijeta ja sam najvažniji čovjek.Bog me je postavio ondje,dodijelio mi posebno mjesto s posebnom zadaćom.On čini sve da u tom svijetu budem sretan-a ponekad mi pomaže cvijećem.
Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2014 u 22:23

DR, meni su se dobro pokazale kutije od mlijeka, onog običnog. U dućanu uzmem drvenu gajbicu od voća pa ih poslažem jednu do druge i tu prepikiram paradajze. Stane ih puno, a lako se prenose. Vidim da svi nosimo presadnice ko mačka mlade. Ali, tak mora biti.

Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2014 u 15:56
Hvala ti kaćunak, smile77! Jučer sam kupila još dvije vrste rajčice, tako da presadnica ne bi trebalo manjkati! Srećom sakupila sam puno posudica od jogurta... eh, kada će taj kraj veljače da krenem!?
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1086
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2014 u 09:51
Evo mene kod tebe na kaficu i setnjicu! Ne sumnjam da ce u proljece tvoje povrce "by kucna posudica" biti prekrasno i bujno, ti si temeljna i strpljiva i samo tako nastavi. Isto i Bugici zelim. A jos kad se prihvatimo i Monsterinog ultrapopularnog enzima, ima i po kuci i bastama vrbe da rastu smile160
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2014 u 13:04
Ja ću pričekati veljaču pa se "bacam" na sjetvu. Eto, možeš poslikati presadnice kada niknu i time započneš pokazivanje svoga vrta. Vjeruj mi, uopće nije teško postaviti slike, ja to radim putem CIF-a i brzo sam naučila! Wink  

Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2014 u 08:33
Kao da gledam sebe LOL , tako se i ja i moje posudice selimo sim-tam. 

Mužić mi je jučer osposobio na tavanu jednu sobu za biljčice, pustio grijanje i sada su moji netom ( sinoć ) posijani paradajzi u toplom inkubatoru. 

Do proljeća ću naučiti, valjda, naučiti staviti slike na forum ( izgleda komplicirano ), pa ću i ja biti ponosna vlasnica malog vrta u slikama 
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 22>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.