Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kad se male ruke slože...
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kad se male ruke slože...

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 22>
Korisnik
Poruka
etno View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje etno Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2014 u 09:58
Gledajući slikice, Vaš trud i želju da Etno kuća " Novo Čiče" zasja u punom sjaju čovjek shvati da je jako malo potrebno da se ljudi zbliže, ujedine i naprave nešto lijepo.Zato unaprijed Hvala svima koji žele pomoći i nadam se da ćemo svi skupa 21.6.2014. godine uživati u onom što smo napravili a do tad više puta se ugodno družiti na radovima.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2014 u 10:31
Genijalno !          Super slikice docaravaju idilu !
Na vrh
tačkaćica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 245
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tačkaćica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2014 u 11:34
ovo je stvarno super akcija Clap
VG
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2014 u 21:05
andina, svaka čast, ovo si odlično prikazala, pogotovo sliku "iz budućnosti"

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2014 u 10:08
 Opet sam se malo igrala s programom za uređenje eksterijera Tongue, (naziv programa na pp) i evo što sam još isplanirala:
Pogled prema sjeveroistoku

Pogled prema jugoistoku

Pogled prema jugozapadu. Živica od lovorvišnje mora ovako vijugati zbog granica vlasništva.

Pogled prema sjeverozapadu

Mala gredica pokraj ulaza u trijem. Ovdje bi dobro došao jorgovan da djelomično skriva pogled na trafostanicu koja se nalazi iza kuće. U podnožju je pepeljuga, kurika, niske dalije, plava trava, zvončići i maćuhice. Dalije bi mogle biti bijele ili žute.

Gredica pred starom zidanom kućom. S obzirom na to da će ovdje biti dosta sjene, stavila sam hoste, hortenzije, koraljne zvončiće (ne znam koliko su oni "starinski"), srdašce, iglice, kukurijek, a po želji jednoga od izvođača radova i članova KUD-a tu je i jedna brugmansija u tegli (može biti i u zemlji). Tu su i dvije četinjače (za zanimljiviji izgled tijekom zime kad se hoste i srdašce povuku pod zemlju, a hortenzija "oćelavi") koje će vjerojatno trebati kupiti. Razmišljala sam i o astilbama, ali one mi se ne čine kao "starinsko" cvijeće.

Ovako bi to izgledalo kad se stoji pokraj šimširove živice i gleda prema istoku. Da ne bi sve bilo đunglasto, palo mi je na pamet da na travnatom dijelu između kuća stavimo samo patuljaste ružice. Što god sam drugo napravila, nije mi izgledalo lijepo. Mislila sam da bi tu čak išao samo jedan lijep grm spiree, ali onda bi on skrivao pogled na cvjetnu gredicu pred drvenom kućom. Možda netko ima bolji prijedlog?

Tlocrt (program ima mogućnost prikaza realističnih simbola za cvjetove, ali nisam tu mogućnost na vrijeme postavilaEmbarrassed).

Ako bude prihvaćena ideja o lovorvišnji u pozadini, onda bih zamolila one koji orezuju svoju živicu od ove biljke da zapelcaju desedetak reznica. Dobro bi bilo da nam ovdje ostave poruku kako ne bi deset ljudi radilo istu stvar. Smile

Molim lijepo iskusne vrtlarice i vrtlare, dajte svoje kritike i sugestije za izbor cvijeća jer ja sam ipak još uvijek početnica u vrtlarenju. Mislim da sada možemo imati jasniju predodžbu o stanju na terenu pa je lakše odrediti što posaditi. Više ljudi više zna. Smile
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2014 u 11:42
...svaka čast Andina, zaista si se potrudila preko svih mogućnosti, znam kako ti nedostaje vremena pa ova simulacija što si napravila cijenimo svi dvostruko višeClapClapClap...

...voljela bih da se naši prijatelji forumaši koji su odlučili pokloniti biljke sada ne prestraše i ostanu u nedoumici kada vide ove cvjetnjake s preporučenim biljkama...dakle, ovako ja zamišljam jednu savršenu situaciju koja će u stvarnosti najvjerojatnije u početku biti nemoguća jer namjeravamo posaditi sve ono što nam vi, forumaši pošaljete pa će samim time i gredice drugačije izgledati...gredica s mini ružicama je lijepa ideja no naravno da si kudovci to neće moći priuštiti da kupe, dakle tu budemo proljetos svakako posadili nešto drugo...napravit ćemo najbolji izbor od biljaka koje dobijemo...želim samo reći da prostora oko Etno kuće ima dovoljno da nijedna poklonjena biljka neće biti bačena već će dobiti svoje mjesto uz jednu od drvenih kućica...pred nama su nepuna četiri mjeseca do otvorenja Etno kuće, 21.lipnja, a vrijeme baš i nejde na ruku no sigurna sam da će inatoč svim preprekama etno vrt lijepo izgledati...

...dajde da razmislimo koje  biljke cvatu u vašim vrtovima u lipnju da se malo pozabavimo njima...
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2014 u 12:17
naravno uključujem se i ja sa svojim biljkama!
- šarenolisne perunike
- zimzelene perunike
- pakujac ...
sve što raste u mome vrtu, a mislite da bi se moglo uklopiti, Sara od tebe očekivam da pitašsmile79
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2014 u 08:40
Originalno poslano od člana antonija antonija napisao:

naravno uključujem se i ja sa svojim biljkama!
- šarenolisne perunike
- zimzelene perunike
- pakujac ...
sve što raste u mome vrtu, a mislite da bi se moglo uklopiti, Sara od tebe očekivam da pitašsmile79

...na zapovjed, kapetane...
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2014 u 09:24
...utorakEmbarrassed...ponavljanje i utvrđivanje gradivaLOLWink...nastavna tema:

što nam sve cvate u vrtovima u lipnju

a potrebno nam je da bude u punoj cvatnji u vrtu za otvorenje Etno kuće: 

- ruže, bez njih se nijedan ovakav vrt ne može zamisliti

- ivančice, također po meni obavezno jedan lijepi grmek, otvorenje će ionako biti za Ivanje

- ljiljani, bijeli ljiljani sv.Ante

- poslušnice (Physostegia)

- kokarde (Gaillardia)

- ukransi lan,  plavi (Linum perene)

- stolisnik (Achillea)

- djevojačko oko (Coreopsis)

- pupaljke, žute (Oenothera)

- šćir (Amaranthus)

...molim nastavite s prijedlozima...

zagreb
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2014 u 09:27
...vidjela sam na Njuškalu, prodaju se sadnice lovor višnje, visine 40-50 cm, cijena po komadu 15 kn...ukoliko nema nitko na forumu možda si to kudaši mogu priuštiti, 4-5 komadaEmbarrassed

...ovo je poruka za StipuLOL...

zagreb
Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2014 u 23:11
Andina je to prekrasno napravila. U kombinaciji s pravim slikama, imam realnu sliku cijelog terena. Vrt je lijepo zamišljen, a bez obzira na predložene vrste cvijeća, mislim da će se sve lijepo uklopiti i krasiti vrt. A u lipnju jako puno cvijeća cvate, samo da krene sezona sadnje, da se zemlja prosuši.
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2014 u 00:12
Drago mi je, Ana, da si dobila predodžbu o izgledu terena. Biljke koje sam predložila neće, naravno, biti tako posađene već će to u stvarnosti biti vjerojatno potpuno druga priča. No, s nečim je trebalo krenuti.
Igrom slučaja, danas sam zapelcala 12 reznica lovorvišnje. Smile Držite palčeve da se prime.

Od biljaka koje bi mogle cvjetati u lipnju pronašla sam još ove: graničica, hortenzija, dragoljub, divizma, bijeli gumbići, neven, pelargonija, pepeljuga, rumenika, šlajer, božur, zijevalica, zvončić, povratić, geum, kokotić, izop, lupinus, zečje uši, babosvilka, končara, vrbica.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2014 u 07:50
Originalno poslano od člana anabistrica anabistrica napisao:

Andina je to prekrasno napravila. U kombinaciji s pravim slikama, imam realnu sliku cijelog terena. Vrt je lijepo zamišljen, a bez obzira na predložene vrste cvijeća, mislim da će se sve lijepo uklopiti i krasiti vrt. A u lipnju jako puno cvijeća cvate, samo da krene sezona sadnje, da se zemlja prosuši.

...Anči, imaš pravo, Andina je prava majstorica, a da bi to sve tako sjajno mogla napraviti,  u subotu, po najvećoj kiši je izašla na terenClap...kao što znaš, i ti imaš jedan jako bitan zadatak u ovoj cijeloj priči pa se lijepo izvoli izorganizirati i sljedeći tjedan  jedan dan i ti, blok u ruke i na teren...imamo važan posaoWink...

zagreb
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2014 u 07:55
...još jedna krasna vijest...naš je Stipo jučer bio jako vrijedan i iskoristio lijep dan ... napravio je vrtnu stazu i sredio prostor oko bunara...bravo za Stipu, radio je od 7 do 17.30 sati pa danas sigurno ima muskulfiberWink...
bravo majstore!

zagreb
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2014 u 09:03
Andina prekrasno.Sara evo odmah mogu reći da ću ja donirati 3 grmolike ruže i jedan veliki hibiskus formiran u stabalce.
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2014 u 09:45
Svaka čast Stipi! Znači, moći ćemo brzo u akciju!
Camellia, ovo s ružama je fantastično! Zna se da ni jedan vrt ne može bez ruža pa time spašavaš cijelu situaciju! Clap
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2014 u 10:20
draga moja, evo pregledala sma na brzinu koliko sam mogla... nisam vidjela ove planove do sada. Ovo što je Andina ovako lijepo složila i pripremila je i više nego hvale vrijedno, sviđa mi se . A i sve naše divne cure koje su se donacijama uključile u akciju. Nažalost draga, ti dobro znaš moju cvijetnu situaciju i da ja trenutno ne da nemam viškova, nego nemam ništ u vrtu ( Za sada ) No koliko vidim plan je da za otvaranje u 6 mj, bude sve ostvareno, tako da ipak vjerujem da ću do tada i ja biti u mogućnosti sudjelovati s pokojom biljčicom.
belica,zagreb
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2014 u 14:42
Kao što sam i javila Stipi preko face u mom vrtu su mu rezervirane sljedeće biljke:
- biserak bijeli ( dvije visoke šibe, žao mi je jer mi neće stat u paket pa ću ih morat kratit)
- ukrasna trava miscanthus (kineski šaš),
- campanule glomerate
- penstemon barbatus
- mlječike visoke i niske
- fisostegia roza

- djevojačko oko nisko
- japanska anemona (jesenska) roza
- zakorjenjena budleja lila (trenutna visina cca 20 - 30 cm)
pa molim da to uzmete u obzir jer to ću poslati paketom, samo molim da mi Sara ili bilo tko drugi javi kad će biti akcija sadnje da naštimam slanje paketa

Bravo za Stipu, vrijedan je on nema šta, još kad cure dođu u pomoć, pa se ruke slože........ Hug
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2014 u 22:21
evo stazica:

...stiže još 700 cigli da se ispune staze...

zagreb
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2014 u 22:33
Ovdje se stvari odvijaju munjevito! To je tako kad se vrijedni ljudi prime posla!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 22>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.