Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kad se male ruke slože...
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kad se male ruke slože...

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 22>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2014 u 19:48
smile227Saro, vi ste dali "gas do daske", prelijepo je i baš brzo napreduje smile71, a tek kad bude u punom cvatu...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2014 u 19:36
Originalno poslano od člana Andina Andina napisao:

Lijepo ste to napravili, naročito mi je drago zbog šimšira. A što se tiče kruga za cvjetnjak - ne znam koliko je uputno ružice ograđivati kamenom. Nekako mi to ne ide skupa. Možda bi onda ipak bilo pametnije u taj krug posaditi neko drugo cvijeće. I ono zimzeleno stablo će bacati sjenu na cvjetni krug, a ujedno zaklanjati pogled, naročito kad poraste. Mislim da ga je trebalo posaditi bliže staroj kući. Tu mi je ko šaka na oko.

Hm, da... zadovoljna?! Užasno mi je žao što nisam mogla u tome sudjelovati! Visoka temperatura spriječila me da vam pomognem, a biljčice, izvađene iz našeg školskog vrta još u četvrtak, lijepo bi nadopunile preostali prazan prostor. Nadam se da će preživjeti do idućeg tjedna i jedva čekam da ozdravim i da vam se pridružim u sadnji.
A ova slika s delicijama ... ajoooj... pa ti, Sara, znaš da sam ja Slavonka! Ne staj mi na muku! LOL

...nema problema Andina, shvatili smo te da ćemo mini ruže staviti u takav krug, posaditi ćemo  nešto drugo od cvijećaWink...osobno, voljela bih tu koju ukrasnu travu da podigne eleganciju prostora...možda ti se čini da je kameni krug "šaka u oko" zato što je praznoLOL , a ne može biti bliže staroj kući jer će tu doći one starinske saonice kao izložbeni eksponat...a zimzeleno stabalce, ako i bitno poraste, zaklanjat će pogled samo s južne, dolazne strane i zapravo je u prostoru jako blizu staroj kućiWink...u svakom slučaju, kod takvih zajedničkih akcija rijetko kada može sve biti baš onako kao što je isplanirano na papiru, na terenu obavezno dolazi do promjena, novih ideja i zamisli...no, vjerujem da će na kraju sve dobro ispastiSmile...

...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
anđelkad View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2719
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anđelkad Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2014 u 19:29
Ovo je predivno i za svaku pohvalu,ekipa kapa do poda! R.Sara ako ima nešto u mom vrtu što bi vam koristilo tipni u mojoj temi ili na pp.
Na vrh
Fany54 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2946
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fany54 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2014 u 19:21
auuu što ste vi bili vrijedni prelijepo osmišljen a kad tek zazzeleni i procvjeta  bit ćr još ljepše bravo sarasmile55
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2014 u 18:54
Lijepo ste to napravili, naročito mi je drago zbog šimšira. A što se tiče kruga za cvjetnjak - ne znam koliko je uputno ružice ograđivati kamenom. Nekako mi to ne ide skupa. Možda bi onda ipak bilo pametnije u taj krug posaditi neko drugo cvijeće. I ono zimzeleno stablo će bacati sjenu na cvjetni krug, a ujedno zaklanjati pogled, naročito kad poraste. Mislim da ga je trebalo posaditi bliže staroj kući. Tu mi je ko šaka na oko.

Hm, da... zadovoljna?! Užasno mi je žao što nisam mogla u tome sudjelovati! Visoka temperatura spriječila me da vam pomognem, a biljčice, izvađene iz našeg školskog vrta još u četvrtak, lijepo bi nadopunile preostali prazan prostor. Nadam se da će preživjeti do idućeg tjedna i jedva čekam da ozdravim i da vam se pridružim u sadnji.
A ova slika s delicijama ... ajoooj... pa ti, Sara, znaš da sam ja Slavonka! Ne staj mi na muku! LOL
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2014 u 18:42
...i na kraju, negdje iza 14 sati smo završili za danas, svi su već bili umorni i s još ponekom obavezom:

bez moje Bele radovi nebi bili toliko zabavni:

na kraju, gazda Stipo sve zadovoljno promatra:

...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2014 u 18:37
gredica sa šimširima je završena:

ovje desno na slici  se vidi neko zimzeleno stabalce koje je poklonio netko od susjeda:

oko mlade breze smo posadili nekoliko plavih irisa koje je poklonila Snježana:

lijepi grmek mahonije smo posadili uz stazicu lijevo od bunara:

desno od bunara ići će stazica prema staroj kući:

u prednjem planu su tri Camelliine ruže, a ize njih još tri koje je poklonila baka Duvnjak:

ruže se baš ne vide dobro , ali evo još jedna fotka izbliza:

zlatoglavica, ivančice, šeboj i pupaljka na središnjoj gredici:

zagreb
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2014 u 18:24
...i onda...zaslužena pauza, trebalo je malo i prezalogajiti:

zagreb
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2014 u 18:22
sljedeći je zadatak bio izrada "kruga" za cvjetnjak:

i...evo ga...Andina, nadam se da ćeš biti zadovoljna:

zagreb
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2014 u 18:12
Nikakav ledeni vjetar koji je danas puhao našim gradom i okolicom nije mogao  spriječiti složne ruke, i male i velike, da uređuju prostor oko buduće Etno kuće u Novom Čiču.
Tehnička ekipa je posao započela već oko sedam sati ujutro, trebalo je posložiti zadnje cigle oko bunara, a to je posao oko kojega se dosta praši zbog rezanja cigle pa smo mi ostali došli malo kasnije.
Prvo smo Katarina, Martika i ja posadile nekoliko biljaka uz drvenu ogradu Etno kuće koje nam je poklonila naša Camellia i jedna bakica iz susjedstva:

ovo je Martika, Stipova sestra:

za to je vrijeme muška ekipa na čelu sa Stipom povukla špagu i pripremila sve za sadnju šimšira...samo da napomenem da sa pazilo na razmak između dva grmića, Stipo je sve mjerio metrom, haha:

istovremeno je MM kopao rupe za lovor višnje, hibiskus, mahoniju, ružmarin...

Snježana, okružena mladom ekipom plesača i pjevača iz Kulturno umjetničkog društva koje vodi i uvježbava za nastupe, uspješno je, "ko po špagici" posadila više od 40 kom šimšira:

Ilinko je odmah sve zalijevao:

a šefovi malih i velikih ruku sve pažljivo promatrali:

zagreb
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2014 u 20:10
Prekrasno! Sve je spremno za akciju!
Kažu da će u subotu biti čist pristojno vrijeme za rad u vrtu! Jedva čekam da počnemo saditi! smile126
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Fidorena View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 8
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fidorena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2014 u 18:15
Pozdrav svima,  ovo što radite  zaslužuje sve  pohvale!! Jako, jako lijepo!!
Na vrh
blue sky View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje blue sky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2014 u 16:10
bila mi je čast  da mogu sudjelovatiSmile
stazica je super smile55sada kada još dođu cvijetnice na tu gredicu smile161 zagarantirana ljepota
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2014 u 15:59
ovako je izgledalo prije desetak dana:

a ovako danas, četvrtak 6.ožujka 2014.:

zagreb
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2014 u 19:36
..u subotu, 8.ožujka, bit će opet radovi u vrtu, pa ukoliko je netko slobodan i voljan za malo aktivnosti oko sadnje biljaka neka nam se slobodno priključiSmile..

zagreb
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2014 u 07:10
Originalno poslano od člana blue sky blue sky napisao:

prekrasno ste to skombinirale raspored cvijeća,grmlja ,ruža....sada se već vidi da će biti super a stazica je fenomenalna bravo za sve koji su radili i koji su sadili a najmlađem članu najveća pohvalasmile55
samo da napomenem onako usput nisam iz Davora -to nam je općina ,nego iz susjednog sela Orubice

...draga blue sky, uz isprike zbog moje pogreške mjesta stanovanja još jednom svi zahvaljuju na tvojem lijepom poklonu i nadaju su da ćeš posjetiti Etno kuću i vrt kada sve bude gotovoSmile...

zagreb
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2014 u 13:45
Tongue lijepi pozdravsmile177
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2014 u 08:53
Saro, vidim da ste marljivi. Bit će to prelijepo cvjetno imanje Clap
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2014 u 08:33
Originalno poslano od člana Carol Carol napisao:

Tu se već radovi pomalo zahuktavaju. Stazica je odlična. Kud vodi, do čarobnjaka iz Oz-a?
Andina nam je sve to lijepo predočila, ali da tu nema pomagača Luke, teško da bi išta bilo posađeno. Dobro je da su gliste bile pod njegovim nadzorom, da su došle u ruke moje unuke, morale bi u baletnu školu.

...Carol...ova krasna ciglena stazica vodi do čarobnog bunaraWink koji će biti završen za oko tri tjedna...a stazica oko bunara će valjda biti gotova sutra ili prekosutraSmile...

zagreb
Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica
1. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 2208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2014 u 23:20

Tu se već radovi pomalo zahuktavaju. Stazica je odlična. Kud vodi, do čarobnjaka iz Oz-a?
Andina nam je sve to lijepo predočila, ali da tu nema pomagača Luke, teško da bi išta bilo posađeno. Dobro je da su gliste bile pod njegovim nadzorom, da su došle u ruke moje unuke, morale bi u baletnu školu.
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 22>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.