Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Prirodni vrt
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - arčilend
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

arčilend

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 54>
Korisnik
Poruka
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2921
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2014 u 08:02
ma legenda si sa ovom samozaljevajucom bocom...ma bravo....smile57
a susjedu ocitati bukvicu..pa nisi svoju kicmu nasla na ulici...toliko se trudis...ma to sve ljudska ljubomora....Cry
divno je biti nekome nesto....
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2014 u 16:03
Draga moja,zalutah na tvoj ranč i oduševih se.Obožavam inače ovakve prostore ,poludivlje pa da ih dovodiš sebi u red kako želiš.
P.S. Paradjzići mmmmmmmmm
Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1121
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2014 u 19:00
Originalno poslano od člana zova zova napisao:

Draga moja,zalutah na tvoj ranč i oduševih se.Obožavam inače ovakve prostore ,poludivlje pa da ih dovodiš sebi u red kako želiš.
P.S. Paradjzići mmmmmmmmm

...zova, dobrodošla......i ja često svratim u zovin povrtnjak...redovno pratim šta ima novo kod tebe, ali ne stignem da se javim, jer preko nedelje radim dva posla...nadam se ne još dugo......molim te nemoj da mi uzmeš za zlo što ne stignem da prokomentarišem tvoju temu...svi vaši vrtovi su za mene vau...uživam...dođi opet......
"Budi hrabra, a ostalo će doći samo."
Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2014 u 19:04
JosipaNu, ...nemam vremena za ...blabla, sa komšijom...u nedelju je bio divan dan ...odnela sam hranilice za moje ptičice......sad još da im nađem mesta da ih okačim...

Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2014 u 19:15
ovo je dobro mesto...

...i ovo je dobro mesto...tu će moći da gricnu i moju salatu...bolje ptičice nego lopovi......

...ovo mesto je super...tu vezujem ljuljašku...kad dođe moja devojčica......

stara trešnja je idealno mesto...mogu da naprave i gnezdo, ako žele...sva je bušna......

za malo da padnem...ovo je baš visoko......srećno, male ptičice...

Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2014 u 19:28
vikend je bio prelep...ja od kuće krenula , kao da ću na skijanjesmile66, ...a ono prelep dan za  osmile200šetnju...mušice zuje...morala sam da ih ...

Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2014 u 19:41

...ja sam stvarno lujka...da što pre klisnem iz kuće.......kafu sipam u prvo što mi dođe pod ruku......ko voli nek, izvoli......

Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2014 u 20:36
...i...moja porodica...

...
......
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2921
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2014 u 07:16
nema tebe samo iza aparata...a ljepa obitelj koja je s tobom na rancu...bas si sretna...
smile55
a takve kave i slanina sa kruhom na krilu je naj sladje...zamisljam kako se radi i uziva...blago vama....
smile99
divno je biti nekome nesto....
Na vrh
temzi View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1316
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje temzi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2014 u 09:22
Draga Arčik, stvarno si originalna u svemu što radiš...znaš da te odmah moram pohvaliti što si se pobrinula da drage ptičice imaju što papati preko zime...i ja im uvijek stavljam hranilice, i onda nema većeg veselja, nego gledati ih kako su sretne i site.
I ja ću doći kod tebe na ovu finu kavicu, barem ovako virtualno...
Susjedove kozice su mi preslatke, a guskice krasotice, uvijek me podsjećaju na labudove...
Obožavam šetati tvojim arčilendom gdje iz svakog kutka iskače neka tvoja novoosmišljena, kreativna i poučna rukotvorina, divno vas je sve vidjeti kako volite i uživate u prirodi.
Puno te pozdravljam do sljedeće šetnjice...
Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2014 u 17:51
JosipaNu, na kaficu si uvek dobrodošla, a slanina mi nije u top 10...kad su jela u pitanju...imam nešto bolje..ako voliš takve stvari.....mi u našem kraju pravimo "spržu"...ne znam da li znaš šta je to...u kratkim crtama...kad se kolje svinja (oko 200 kg)...slanina se seče na komade i u kazan topi mast...za to vreme odvoje se sitniji komadi mesa (takozvana krtina)...kad se mast otopi i ocedi u kofu...ostanu "čvarci" ...to su krupniji komadi slanine koji se nisu otopili i na kojima ima po koji komadić mesa...e to i ona krtina od svežeg mesa, nastavi da se prži u kazan još nekoliko sati...naravno doda se još oko 15l vode...najpre to bude nekakva smeša koja ninašta ne liči...međutim posle par sati, nakon ceđenja preostale masti, dobije se "sprža"...ili ti konci od mesa......preukusno...e ja onda napravim heljdin hleb, bez kvasca, sa dodatkom raznih semenki...suncokret, bundeva...biljni začini...i prste da pojedeš... ustanemo ja i moj MM u 5h...odemo na ranč...filharmonija od raznoraznih zvukova...i ...uživancija za sve pare...kojih naravno nema...
...
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2014 u 18:21
Originalno poslano od člana arčik arčik napisao:

...ja sam stvarno lujka...da što pre klisnem iz kuće.......kafu sipam u prvo što mi dođe pod ruku......ko voli nek, izvoli......

dobro je imati pri rucismile184 za okrepu
Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2014 u 18:27
temzi, samo ti slobodno šetaj arčilendom......ako te slučajno uposlim nemoj da se ljutiš...
za posetioce, koji su dobrodošli...spremila sam sledeće aktivnosti...
......
...
...
...
...
ako ti se nešto od ovoga sviđa...ok..ako ne...svaka ideja je dobrodošla...
...sad malo ozbiljnosti...temzi...da mi nije arčilenda...već bih odavno ...ili......
kad dođem u arčilend, stavim cvećku iza kog uva...(uvo kao organ..čulo sluha) ja želim ...
to znači...boli me uvo za sve... temzi, dođi slobodno da zajedno ...

Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2014 u 18:32

pokrivač tla...biljčice koje svake godine u jesen pokriju zemlju u bagremaru...kao tepih su...
nemam pojima koja je to biljka...na proleće, ako je ostaviš da izraste...bude do kolena...čudno miriše...nege u aprilu, moj MM je kosi...to seno ja pokupim za malč...

Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2014 u 18:53
u bagremaru trenutno niče biljka, koja ima prelepe listove...cveta u leto...

Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2014 u 19:16
smile162biljke koje sejem ...ne niču...ove koje same niču, u nemogućim uslovima, bujaju...

Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2014 u 20:03
...skupljam ovakve kamene ploče koje se nalaze na obali reke...blizu arčilenda...
treba mi otprilike jedno tri odlaska na arčilend da  odvučem ovakvu gromadu do ranča...kad nemogu više da je nosim, ja je sakrijem negde u neki grm...pa sutra nastavak...
...planiram da napravim spiralu sa začinskim biljem...imam oko 5-6 komada...fali mi još  toliko...biće do proleća...
moj MM kaže da se kilavim, bez veze......neće da mi pomogne...ubeduću ja njega da priskoči u pomoć......

Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2014 u 20:09
ArčikHug
Ova biljka se zove Arum.racinerSamonikla je,
raste u sjenovitim dijelovima i cvijet joj sliči na kalu,a lišće joj je jako dekorativno.
Probala sam ju jednom presaditi,prije puno god.
Korijen joj je jako duboko,a ona nije htjela, gdje ja hoćusmiley
pa sam odustala..
Doći ću opet
Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2014 u 20:35
Mari,5510, kafice kad god poželiš...

ostalo, može, ali se unapred javi...ja sam u škripcu sa vremenom...ubi me radno vreme ...kad dođem kući .... mrak......

Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2014 u 20:42
miska, Aruma kolko hoćeš...ne diram ga...samo ga MM, ponekad pokosi...ali on ipak u leto procveta...ima tu između i šumskih ljubičica...uvek mi toplo oko srca kad vidim da su preživele, zato što ja tu grabuljom skupljam lišće, za moje gredice......hvala ti na pojašnjenju...ja volim kad biljka ostane tu gde joj je stanište......
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 54>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.